Sfaturi pentru alegerea unor produse de machiaj de calitate

Publicat pe 8 Mai 2021
Trăim într-o lume aflată în permanentă mișcare, chiar și atunci când stă în casă. Viața modernă presupune o continuă căutare de nou, iar acest concept ne este mereu la îndemână prin mediul virtual – practic, cea mai comodă modalitate de informare și verificare se află la un click distanță.

În aceste condiții, este firesc să ne interesăm online despre ceea ce ne este util. Îngrijirea personală este un domeniu extrem de interesant, mai cu seamă atunci când implică produse de machiaj. Care sunt reperele de luat în considerare? Urmărește rândurile de mai jos pentru detalii.

Pasul 1. Află ce tip de piele ai.

În cele mai multe situații, nu calitatea unui produs implică absența rezultatului dorit, spun specialiștii, ci însăși utilizarea de cosmetice nepotrivite pentru tipul de piele pe care acestea sunt aplicate. Dacă nu cunoști asemenea informație, este momentul să te programezi la un dermatolog, căci folosirea unor produse nepotrivite poate avea efecte nedorite pe termen lung.

Ten sensibil

Cu un astfel de tip de piele, cel mai indicat este să asculți sfatul specialistului. În funcție de gradul de sensibilitate sesizat, dermatologul este în măsură să explice în ce mod să-ți îngrijești pielea pentru a o menține sănătoasă. În plus, îți va explica de ce să nu folosești orice produs care te îmbie, ci doar pe cele care ți se potrivesc cel mai bine.

Ten gras

Există persoane care spun că acest tip de ten e mai ușor de întreținut decât cel sensibil. Într-o oarecare măsură, afirmația corespunde realității, însă lucrurile se schimbă atunci când apare acneea, de exemplu. Sebumul în exces devine o reală problemă, chiar și la vârste adulte, deci este recomandat ca și această categorie să se trateze corespunzător.

Ten uscat

Persoanele care prezintă astfel de ten sunt nevoite să caute surse suplimentare de hrănire a pielii, astfel încât să-și poată asigura echilibrul necesar. Sunt de urmărit produse care conțin compuși suficient de hidratanți și blânzi cu tenul, pentru obținerea unui aspect radiant, care atestă o îngrijire sănătoasă.

Ten mixt

Este cel mai des întâlnit și reprezintă o combinație de zone uscate și grase, cunoscute drept „zona T” – frunte, nas, bărbie. Aceasta secretă vizibil mai mult sebum decât restul tenului.

În funcție de specificitatea pielii, este foarte important să-i înțelegi nevoile și modul optim în care le poți echilibra. Doar așa vei reuși să alegi cele mai potrivite produse pentru make-up.

Pasul 2. Urmărește cu atenție ingredientele care ți se potrivesc.

În domeniul cosmetic există elemente a căror prezență în compoziție ne pot atrage atenția în sens pozitiv, precum:

  • combinația glicerină-ceramide – prezentă în loțiuni și creme;
  • acidul hialuronic – excelent hidratant, foarte apreciat ca factor antirid;
  • vitamina E / tocoferol – combate efectele nocive ale radiațiilor UV, stimulează secreția naturală de colagen;
  • vitamina B3 / niacinamide – controlează secreția de sebum și gradul de hidratare a pielii.

La polul opus, este indicat să te ferești de ingrediente precum:

  • sulfații – prezenți adesea în geluri de duș sau șampoane și marcați generic prin denumirea SLS;
  • parabenii – conservanți artificiali care ne pot deregla echilibrul hormonal;
  • esențele parfumate – de evitat, deoarece pot provoca iritații (mai ales tenul sensibil sau alergic).

De asemenea, este important să acorzi atenție sporită ordinii în care sunt enumerate ingredientele pe etichetă – primele 5 din listă reprezintă aproximativ 80-90% din formula produsului respectiv.

Pasul 3. Testează mai întâi, ca să știi dacă merită investiția.

În timpul discuției cu un specialist în dermatologie, vei constata că te va întreba ce produse utilizezi de obicei și care este modalitatea prin care îți stabilești alegerile. de ce? Pentru că este important să înțelegi mecanismul de gândire care îți poate feri pielea de o traiectorie neinspirată. După ce înțelegi recomandările medicului, poți primi inclusiv recomandarea de a testa produsele înainte de folosire, apelând la mostrele oferite de comercianți. În definitiv, o alegere care îți susține sănătatea, frumusețea și starea generală de bine merită o atenție pe masura rezultatelor de excepție pe care ți le dorești.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!