Sfaturi pentru tine! La ce sa fii atent inainte de a cumpara anvelope de vara si iarna

Publicat pe 24 Septembrie 2018
Anvelopele sunt o investiție importantă pentru orice proprietar al unui autoturism. Iată care sunt sfaturile de care să ții cont atunci când trebuie să le achiziționezi.

Mulți șoferi se văd obligați să aibă două seturi de anvelope. Dacă nu vrei să îți echipezi mașina cu anvelope all season, atunci este recomandat să cumperi anvelope iarna și anvelope vara. Dar care este diferența dintre aceste tipuri de anvelope? Ce factori le determină în mod direct eficiența și performanța în diferite condiții de vreme?

 Există trei diferențe majore între anvelope de vara și anvelope de iarna: structura lor, cauciucul și modelul de pe el. În general, la anvelope de iarna se regăsește un conținut mare de cauciuc natural, fiind mai eficient la temperaturi scăzute. Tocmai de aceea e important să țineți cont de toate detaliile cauciucurilor pe care doriți să le cumpărați. Cu cât cauciucul este mai moale, cu atât acesta se adaptează mai bine la suprafața drumului, iar acest aspect este un plus pentru siguranța dumneavoastră. Față de anvelopele de vara, care se întăresc rapid la temperaturi scăzute, anvelopele de iarna se comportă foarte bine la temperaturi sub -7° și îți oferă stabilitatea de care ai nevoie în condiții atmosferice nu foarte plăcute. De asemenea, suprafața cauciucului este mai proeminentă și prezintă adăncituri mai mari. Acest lucru îmbunătățește aderența și ajută la împrăștierea apei, evitându-se acvaplanarea.

 În schimb, la anvelope vara performanța maximă este dată în timpul temperaturilor cât mai ridicate. Cauciucul este mai solid, dar se înmoaie la temperaturi mai crescute pentru a se adapta la suprafețele umede sau uscate. Cauciucul de vara are mai puține șanțuri, dar este special conceput pentru a minimaliza efectul de acvaplanare. Acestea sunt făcute pentru a rezista la termperaturi ridicate fără să se degradeze. Anvelopele de vara prezintă un grad mai mic de fricțiune și astfel determină și un consum redus de combustibil.

 Dacă iei totuși în considerare să îți cumperi un set de anvelope all season, trebuie să știi căteva aspecte care le diferențiază de restul. Aceste anvelope all season sunt o combinație între anvelope vara si anvelope iarna. Ele combină caracteristici ale celor două tipuri de anvelope pentru o eficiență îndelungată. Anvelopele all season sunt ideale pentru condițiile de vara, dar mai puțin potrivite pentru iernile cu ninsoare abundentă.

Domenii: Auto

SC MARKETING FOR YOU SRL

AdSem este o agentie de marketing digital care conduce la cresterea afacerilor prin crearea si implementarea unei strategii de marketing online. Prin intermediul instrumentelor de marketing pentru...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →