"Siguranță, Transparență, Eficiență, Confort" - un dentist îți explică de ce schimbările COVID sunt în avantajul tău

Publicat pe 1 Iulie 2020
Schimbările intervenite în nișa stomatologică sunt în favoarea tuturor celor implicați - pacient, medici, personal auxiliar: o atenție sporită acordată actului medical, mutarea interesului pe capacitățile clinicilor de a răspunde standardelor de siguranță, protecție și eficientă concomitent, precum și asigurarea unei funcționări viabile a unei clinici din toate punctele de vedere.

Nișa serviciilor stomatologice are o valoare de piață de 1,7 miliarde de lei și reunește aproximativ 4500 de companii active. COVID-19 a marcat, la nivel mondial, modul în care stomatologia va evolua de acum înainte. Industria va fi marcată, din perspectiva medicului Andrei Constantinovici, CEO & fondator Clinicii Dentaplus, de două mari direcții:

  • O mai mare grijă acordată pacientului. 
  • O mai mare grijă acordată actului medical și ancorarea în “stomatologia timpurilor noastre”.

Distanțarea și limitarea contactului au determinat ceea ce se cheamă reconfigurarea modului în care practicăm stomatologia în economis low-touch. Pandemia a forțat o responsabilizare în masă a stomatologilor față de pacienți, de angajați, de comunitate. 

“Contextul actual a afectat considerabil activitatea clinicilor stomatologice. A trebuit să ne adaptăm și să elaborăm protocoale de lucru, să investim în echipamente de protecție suplimentare și, mai ales, să găsim metode prin care să menținem activă clinica.”, Dr. Andrei Contantinovici, medic coordonator Clinica Stomatologică Dentaplus.

În momentul de față, se conturează, la nivelul clinicilor, o direcție clară de consolidare a transparenței, eficienței, confortului și a siguranței prin:

  • Aplicarea protocoalelor de triaj și de dezinfecție - a suprafețelor, a instrumentarului, a microaeroflorei 
  • Utilizarea echipamentelor de protecție pentru medici, personalul auxiliar și pentru pacienți 
  • Asigurarea unui mediu de lucru ideal, fără grabă, fără stres, 
  • Cu o echipa medicală ce are timp să asigure în condiții perfecte igienă, dezinfecția mediului de lucru și se poate focusa corespunzător pentru a livra un tratament medical de excepție. 
  • Focus pe înlocuirea tratamentelor tradiționale cu cele digitale (scanner intraoral, laser, microscop)
  • Un control sporit al traficului în clinică 

Un avantaj major îl vor avea clinicile multidisciplinare unde, în același mediu, un pacient poate primi expertiză mai multor specialiști nefiind nevoie să migreze din cabinet în cabinet, în colțuri diferite ale orașului, unde ar întâlni diverse medii septice cu risc crescut de contaminare biologică încrucișată.

“În momentul de față, odată cu măsurile de relaxare îmi este din ce în ce mai clar că direcția pe care trebuie să o urmăm este una 100% concentrată pe pacient. Fac parte dintr-un grup de dentiști care crede în stomatologia sustenabilă: și anume cum că diagnosticarea și tratarea afecțiunilor stomatologice nu trebuie să aibă că prim criteriu graba sau costul, ci siguranța și corectitudinea. Avem la îndeamnă resursele umane, tehnologice și științifice să asigurăm satisfacția pacienților noștri, implicit și a prosperității noastre. Noi, la Dentaplus, am implementat “stomatologia în tihna”, concentrată pe siguranță, eficientă, transparență și digitalizare și suntem prima clinică din România afiliată faimoasei rețele Slow Dentistry fondată de dr. Miguel Stanley, inclus de curând în Top 100 medici stomatologi la nivel internațional.”

- a continuat dr. Constantinovici.

Clinicile Dentaplus sunt o rețea premium de clinici stomatologice, active pe piața stomatologică din București încă din 2010. Serviciile și tratamentele sunt digitalizate, înglobând o serie de tehnologii și tehnici ultimă generație, compatibile efectuării tratamentelor cu complexitate ridicată: sistemul CAD-Cam și scanerul intraoral, microscop și laser. 

Clinicile au profil multidisciplinar, efectuează tratamente după standarde internaționale fiind afiliate rețelelor Slow Dentistry (setează, în acest moment, cel mai înalt standard de transparență, siguranță, eficientă și calitate a actului medical stomatologic la nivel mondial) și Digital Smile Design (setează, în acest moment, cel mai înalt standard în procedurile de estetică dentară - inclusiv fațete dentare - la nivel mondial.)

Dr. Andrei Contantinovici, medic coordonator Clinică Dentaplus 

Domenii: Farma, Lifestyle

Organic Communications

Agentie de marketing digital. Suntem strategi cu suflet creativ.Obsedati de comportamentul consumatorilor tai.Sapam in gramezi de date si vedem tot ceea ce se cauta despre produsele si industria...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →