Sistem detectie perimetrala – Siguranta si control total cu Helinick

Publicat pe 16 Aprilie 2018
Solutii clasice precum ridicarea unui gard, angajarea unui agent de paza sau instalarea unei camere de supraveghere nu sunt indeajuns pentru securizarea unei zone perimetrale.

In prezent, specialistii recomanda implementarea unui sistem detectie perimetrala proiect de specialisti si capabil sa combata orice amenintare sau pericol.

Structura acestor sisteme consta intr-un ansamblu de subsisteme care pot functiona independent sau impreuna. La randul lor, acestea pot fi monitorizate si gestionate de catre unul sau mai multi operatori specializati in monitorizarea sistemelor de securitate.

Aplicatii de inalta securitate de la Helinick

Pentru a nu fi doborat, un astfel de sistem are nevoie de un plan bine pus la punct, o analiza detaliata a punctelor slabe si vulnerabilitatilor, precum si a factorilor de risc.

Helinick detine o vasta experienta in proiectarea si instalarea sistemelor de detectie, folosind atat tehnologii si echipamente comerciale, cat si militare. Dintre acestea fac parte detectori/bariere IR, senzori de vibratie, cabluri senzitive (RF sau FO), detectori/bariere cu microunde, sisteme de cabluri pretensionate si multe altele.

Analiza factorilor de mediu si de risc – O etapa esentiala

Niciun sistem nu poate asigura protectie maxima daca nu sunt respectati pasii de proiectare a acestuia. Analiza factorilor de risc si de mediu reprezinta punctul de plecare pentru fiecare proiect in parte si trebuie realizata urmarind mai multi factori.

Printre factorii de risc se afla persoanele neautorizate care incearca sa patrunda in zona protejata sau animalele. In acest caz trebuie luate masuri care sa previna si avertizeze accesul acestora in zona delimitata, dar si evitarea alarmelor false.

Factorii de mediu ce pot influenta functionarea sistemului sunt urmatorii:

• Clima;

• Cursuri de apa;

• Stabilitatea terenului;

• Denivelarile si caracteristicile solului.

In functie de acesti factori, specialistii pot alege tipul de senzori potriviti pentru zona in care urmeaza sa fie instalati.

Principalele functii ale unui sistem detectie perimetrala

Datorita integrarii mai multor echipamente si tehnologii cu rol de protectie si securizare, aceste sisteme asigura functii multiple:

• Detecteaza orice tentativa de patrundere in perimetrul delimitat si protejat;

• Asigura monitorizare si detectie pe toata suprafata spatiului protejat prin metode adecvate;

• Transmite semnale de avertizare la orice incercare de patrundere nepermisa si permite dispeceratului sa actioneze in timp util;

• Supravegheaza video cele mai importante puncte de acces si stocheaza inregistrarile pentru o anumita perioada de timp, in functie de preferinte;

• Permite dezactivarea controlata a sistemului de detectie in zonele in care se doreste accesul autorizat in spatiul protejat;

• Permite dezactivarea sistemului pe anumite arii atunci cand este nevoie de remedierea unor defectiuni sau interventii de intretinere si mentenanta.

Echipamente si tehnologii folosite in detectia perimetrala

Structura fizica a sistemului este alcatuita din elemente precum:

• Garduri de diverse dimensiuni menite sa blocheze accesul in zonele protejate;

• Camere video pentru supraveghere si monitorizare;

• Sisteme de iluminat folosite pe timp de noapte;

• Elemente cu rol de detectie precum senzori si bariere cu microunde, cabluri senzitive, bariere cu infrarosu, detectori cu microunde, senzori seismici (acestia detecteaza vibratiile produse la nivelul solului).

Descopera tehnologiile Helinick si investeste in sisteme de securitate

Pericolul sau amenintarea se poate traduce prin numerosi factori de risc la care suntem supusi zilnic. Odata materializati, acestia pot avea consecinte neplacute sau chiar grave asupra calitatii vietii, dar mai ales securitatii oamenilor, bunurilor si altor valori. Din fericire, tehnologia ne permite sa traim fara griji, iar compania Helinick este cea mai potrivita alegere in acest sens.

Mai multe informatii despre sistemele oferite puteti gasi accesand platforma online www.helinick.ro si la urmatoarele date de contact: 0742 113 861 si la adresa de e-mail: office@helinick.ro

Domenii: Investitii

AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →