Soluția românească pentru clinicile medicale din America de Sud

Publicat pe 18 Iunie 2018
O platformă inovativă găzduită în cloud contribuie, începând cu anul 2016, la optimizarea activității furnizorilor de servicii de sănătate din industria medicală din America de Sud.

Sked24, platforma care își propune să lase în trecut statul la coadă, programările neonorate și timpii morți de așteptare pentru doctori, este dezvoltată de compania românească 3S Studio, în parteneriat cu o companie din America de Sud. Soft-ul a fost dezvoltat în întregime de echipa de programatori din România.

 

Acces facil la serviciile medicale

 

Realizarea programărilor, confirmarea sau anularea acestora, dar și transmiterea detaliilor legate de pregătirea pentru examinarea medicală sunt posibile prin intermediul Sked24. Astfel, vizitele la medic devin mai accesibile și mai simple pentru pacienți. Avantajul pacientului este că poate accesa platforma de oriunde, oricând și cu orice tip de dispozitiv.

 

Furnizorii de servicii medicale au posibilitatea de a personaliza portalul în limba nativă a utilizatorilor, împreună cu mesajele transmise și memento-urile. Fiecare instituție medicală își poate adapta profilul la specificul său medical.

 

Fiecare pacient primește, prin intermediul aplicației, mesaje care îi reamintesc de programare și îi permit confirmarea sau anularea printr-un simplu click. Personalul medical este notificat în timp real, astfel că se evită timpii morți de așteptare pentru medici, care intervin atunci când un pacient nu onorează programarea.

 

Sked24, în 78 de clinici din America de Sud

 

Platforma dezvoltată de compania de software 3S Studio a fost lansată în anul 2016, iar prima dată a fost utilizată în sistemul privat de sănătate din Chile și Argentina. Domeniile de activitate în care Sked24 a contribuit sunt variate, iar platforma este ușor de adaptat pentru specificul fiecărui domeniu medical în parte, ceea ce o face o alegere potrivită pentru orice tip de clinică.

În acest moment, soluția Sked24 optimizează oferirea serviciilor medicale în 78 de clinici. Prin intermediul acestui software pentru clinici medicale, unitățile realizează lunar peste 800.000 de programări, iar numărul promite să crească în următoarea perioadă. Atât procesele de recepție, cât și programările online au fost semnificativ eficientizate cu ajutorul platformei.

 

Optimizare, eficientizare și organizare – rezultatele Sked24

 

Soluția Sked24 a fost integrată fără probleme în clinicile din America de Sud. Odată cu implementarea sa, timpul medicilor a fost eficientizat – nu doar datorită numărului crescut de programări, ci și datorită organizării mai bune a serviciilor și a repartizării eficiente a pacienților către fiecare medic. La 3 luni de la implementare, utilizarea canalelor digitale ale clinicilor de către viitori pacienți a crescut cu 50%.

 

De asemenea, utilizarea platformei Sked24 s-a tradus în scăderea numărului de apeluri neprocesate. Eficiența activității de call center a crescut cu 28%; dacă, înaintea implementării Sked24, erau preluate 7 din 10 apeluri, în prezent, 9 din 10 apeluri sunt preluate și procesate.

 

În ceea ce privește numărul de programări efectuate în cadrul clinicilor care au implementat platforma, acesta a crescut cu 17% la 6 luni de la implementare. Cifrele sunt într-o continuă creștere, astfel că toți indicatorii semnalează o valoare reală adusă de platforma Sked24. Spre exemplu, de la 270.000 de programări lunare efectuate de către unul dintre clienți, s-a ajuns la 320.000 cu ajutorul platformei, iar în acest moment cifrele se îndreaptă către 400.000 de programări.

 

Sked24 a fost configurată și într-o aplicație mobile de sine stătătoare, implementată pentru unul dintre clienți. Aceasta a strâns peste 50.000 de descărcări pe Android și aproximativ 5.000 de descărcări pe sistemul de operare iOS.

Următorul pas al antreprenorilor români este lansarea platformei în mai multe țări din Europa și chiar și în România. În acest scop, echipa care a lucrat la dezvoltarea Sked24 a avut discuții cu reprezentanții unei asociații pentru informare, prevenire și tratare a cancerului din Europa, iar contractul pentru utilizarea Sked24 a fost deja semnat. Un alt obiectiv este extinderea gamei de funcționalități ale soft-ului.

Mai multe detalii despre această soluție inovativă puteți găsi pe site-ul www.sked24.com.

Domenii: Afaceri, Farma, Educatie

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →