Soluții privind transportul internațional de marfă: Cum alegi cel mai bun partener pentru afacerea ta?

Publicat pe 19 Februarie 2021
Cele mai noi soluții pentru transporturile internaționale de marfă s-au dezvoltat în jurul unui set bine definit de nevoi, pe care companiile beneficiare le-au exprimat constant în ultimele decenii: timpi de expediere mult mai buni, adaptabilitate în fața unor nevoi specifice, monitorizare în timp real a transportului, iar această listă poate continua.

De aceea, credem că alegerea unei companii de transport internațional al mărfurilor poate reprezenta un pariu câștigător pentru entitatea solicitantă, atât timp cât opțiunea respectivă are un sens pentru specificul afacerii. Iată care sunt cele mai importante criterii pentru stabilirea unui parteneriat potrivit cu o firmă ce facilitează astfel de servicii de transport:

1. Stabilirea parteneriatului în funcție de bugetul disponibil

Bugetul alocat pentru contractarea unei firme de transport internațional de marfă este un indicator ce poate delimita rapid companiile cu care îți permiți să lucrezi de cele ale căror servicii sunt prea costisitoare pentru fondurile de care dispui.

RECOMANDARI:

Îți propunem să analizezi cu atenție oferta pe care o ai la dispoziție, astfel încât să poți obține cele mai bune servicii, raportate la bugetul pe care o îl poți propune, în privința stabilirii unui acord cu o firmă de transport internațional de marfă. 

De asemenea, în cazul în care bugetul tău este unul limitat, este esențial să afli cât mai multe informații concrete, privind ofertele sau reducerile de preț de care poți beneficia, ca urmare a încheierii unui acord cu o astfel de entitate.

SITUAȚIE CONCRETĂ:

Poți beneficia de prețuri mult mai bune, ca urmare a facturării / metru pătrat ocupat în camion (mai ales, în cazul transporturilor de grupaj). 

2. Stabilirea parteneriatului în funcție de complexitatea proiectului

Încă un criteriu de bază, în stabilirea unui astfel de acord comercial, ține de complexitatea transportului respectiv. Cu alte cuvinte, cu cât lista de variabile este mai mare, cu atât alegerea companiei de transport marfa trebuie să țină cont de: experiența entității respective pe proiecte asemănătoare, condițiile și costurile impuse pentru realizarea cursei, durata de finalizare etc

RECOMANDĂRI: 

Alege o firmă de transport internațional de marfă ce poate dovedi un nivel ridicat de adaptabilitate, vizavi de proiectul propus. Soluțiile cu care compania respectivă se poate plia pe caracterul complex a unui anumit transport țin de: cantitatea, calitatea și diversitatea resurselor utilizate pentru finalizarea cursei respective. 

SITUAȚIE CONCRETĂ: 

Alegerea inspirată a companiei îți permite accesul la un parc auto vast, astfel încât să poți beneficia de cel mai potrivit autovehicul pentru nevoile tale. 

3. Stabilirea parteneriatului în funcție de volatilitatea proiectului

Complexitatea unui transport internațional de marfă se poate traduce și prin problemele apărute în timp real, din cauze multiple: probleme la trecerea frontierei, neconcordanțe cu timpii de lucru ai locației în care se realizează descărcarea, blocarea celor mai rapide rute și nevoia de recalculare a traseului samd. 

RECOMANDĂRI: 

Mizează pe o companie de transport internațional al mărfurilor ce poate gestiona în timp real eventualele probleme apărute pe traseu. Cere lămuriri în privința soluțiilor pentru securizarea și monitorizarea mărfurilor expediate către destinatar, dar și informații ce pot clarifica aspectele legale ce țin de asigurarea valorii transportului efectuat, în cazul unor evenimente neprevăzute. 

SITUAȚIE CONCRETĂ: 

Poți beneficia de asistență 24/7 din partea unor specialiști cu expertiză în: legislatie vamala, regulile INCOTERMS, conventia CMR, soluțiile de back-up (pe întreg teritoriul Europei) pentru respectarea ETA, monitorizarea în timp real a transportului, asigurarea mărfurilor transportate etc 

4. Stabilirea parteneriatului în funcție de distanța parcursă

Dacă specificul transportului pe care îl organizezi are un caracter de ordin transfrontalier, este simplu de intuit faptul că trebuie să alegi o companie cu suficient de multă experiență pe o astfel de nuanță.

RECOMANDĂRI: 

Asigură-te că înțelegi cu exactitate natura serviciilor oferite de compania respectivă, privind transportul internațional în regim de grupaj și soluțiile de logistică oferite în pachetul pe care dorești să îl accesezi. 

De asemenea, este ideal să ceri cât mai mult detalii privind modul în care se realizează expediția respectivă, raportându-te la bugetul de care dispui și, mult mai important, specificul industriei în care activezi: petrol și gaze, pharma, industria alimentară, construcții, FMCG samd.

SITUAȚIE CONCRETĂ: 

Dacă planifici o cursă din vestul Europei către țară (ex: transport Germania - Romania), poți avea acces la propria rețea de subcontractori și parteneri ai companiei de transport internațional cu care ești pregătit sa închei un parteneriat, astfel încât întreaga dinamică acestui proiect să respecte obiectivele inițiale, chiar și în afara granițelor țării. 

5. Romsped Cargo: Soluții în transport. Fără frontiere

Cauți o echipă tânără, orientată proactiv pe soluții eficiente de transport? Îți dorești un parteneriat de durată, bazat pe loialitate și servicii adaptate la specificul transportului planificat? Romsped Cargo poate reprezenta răspunsul ideal pentru nevoile tale de business! 

Înființată în 2006, ca soluție pentru provocările din domeniul managementului logistic pentru transporturile rutiere, Romsped Cargo îți oferă sprijinul de care ai nevoie, pentru a alege drumul corect către orice destinație internațională.

Alături de Romsped Cargo, toate drumurile duc exact acolo unde vrei tu!

Imaginea poate fi descarcata de aici. 

Domenii: Afaceri

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!