Solutiile Hoval pentru noul concept “Casa Vie” – seria de evenimente dedicate cladirilor pasive in Bucuresti si Timisoara

Publicat pe 12 Martie 2019
Este plăcerea noastră să vă anunțăm că Hoval particpă în rolul de speaker, prin experții săi în tehnologie și climă, la PASSIVE HOUSE BOOTCAMP, un eveniment dedicat educării și informării în sfera construcțiilor eficiente din punct de vedere energetic, având ca focus tema caselor pasive. Acesta se adresează în special studenților și profesioniștilor din domeniul arhitecturii, construcțiilor și instalațiilor.

Este plăcerea noastră să vă anunțăm că Hoval particpă în rolul de speaker, prin experții săi în tehnologie și climă, la PASSIVE HOUSE BOOTCAMP, un eveniment dedicat educării și informării în sfera construcțiilor eficiente din punct de vedere energetic, având ca focus tema caselor pasive. Acesta se adresează în special studenților și profesioniștilor din domeniul arhitecturii, construcțiilor și instalațiilor.

Veti afla mai multe despre soluțiile noastre ce vin în întâmpinarea eforturilor privind proiectarea și construcția de clădiri pasive. Ne-am propus sa fim promotorii revoluției clădirilor pasive și în România, pentru că noi credem în clădiri mai sănătoase și mai eficiente energetic.

Hoval participă ca partener Over4, asigurând sistemul de ventilație cu recuperare de căldură HomeVent, la Competiția Solar Decathlon, cea mai importantă competiție de arhitectura și inginerie la nivel internațional ce se adresează universităților din întreaga lume. Fiecare echipă participantă formată din studenți trebuie sa proiecteze și sa construiască un prototip de casa solara independenta energetic.

Casa Vie în TIMIȘOARA la Passive House Bootcamp (15 martie) 

Evenimentul va avea loc în 15 - 16 martie 2019 și va cuprinde o serie de conferințe și vizite tehnice care vor dezbate soluții la o niște întrebări cheie:

➔Ce înseamnă performanță energetică?

➔Ce reprezintă standardul de casă pasivă?

➔Ce standarde trebuie să îndeplinească materialele de construcții?

➔Care sunt punctele critice în desfășurarea șantierului?

➔Cum se realizează un detaliu de racord termic corect?

PASSIVE HOUSE BOOTCAMP debutează vineri 15 martie, la Sala Polivalentă a Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara cu o serie de conferințe susținute de profesioniști cu cunoștinte ample în domeniul construcțiilor cu performanțe energetice ridicate: arh. Georg W. Reinberg, arh. Dan Stoian, arh. Nora Petre, ing. Iosif Boroș și dr. ing. Varga Szabolcs împreună cu un promotor al tehnologiilor verzi, ing. Claudiu Suma.

A doua parte a zilei de 15 martie și ziua următoare, 16 martie, sunt dedicate atât pentru vizitarea șantierului Centrului Reformat Timișoara, cât și a unor construcții finalizate: Casa Pasivă Dumbrăvița și noua clădire a Liceului Teoretic Arany Janos din Salonta, jud. Bihor. Vizitele tehnice vor fi ghidate de către arhitectul Dan Stoian și inginerul Iosif Boroș, care au participat la proiectarea și punerea în operă a acestor edificii. Pentru vizita Liceului Teoretic Arany Janos din Salonta, organizatorii oferă transportul pentru un număr limiat de persoane. Participanții pot alege să își organizeze transportul la Salonta și pe cont propriu.

PASSIVE HOUSE BOOTCAMP este un eveniment organizat de Asociatia Casa Pasiva, în parteneriat cu SDAC studio și Quality Monitoring PM realizat prin sprijinul acordat de Civitronic.  

Casa Vie în București – Eat and Learn cu Studioul de arhitectura Igloo (14 martie, ora 13)

Hoval in parteneriat cu Biroul de arhitectura Igloo va aborda tema caselor pasive, intr-o atmosfera destinsa, la locatia partenerului sau din Strada Ion Brezoianu, Nr. 4, Bucuresti.

Conceptul? Eat and Learn – vă invităm să luăm prânzul si să povestim despre pasiunea noastră pentru tehnologie, sustenabilitate și inovație.

În cadrul evenimentului, Hoval va susține o prezentare pentru a afla ce soluții prietenoase cu mediul puteți utiliza, astfel încât clientul să beneficieze de o soluție tehnică cu o eficiență de inegalat, care nu numai că va reduce costurile cu energia, dar va proteja mediul înconjurător și va asigura un mediu sănătos, fără poluare. Prezentăm în premieră noul nostru concept - CASA VIE!

Pentru solicitări privind participarea, vă rugam să ne contactați la: alexandra.dragoi@hoval.com


Hoval Srl

Avand o experienta de peste 70 ani, Hoval dezvolta si furnizeaza solutii premium de incalzire, ventilatie si conditionarea aerului. Solutiile noastre se regasesc in cele mai importante cladiri din...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →