Startup-ul romanesc Smilecloud.com anunță parteneriat cu liderul mondial Straumann Group

Publicat pe 16 Mai 2023
Tehnologie inovativa in stomatologia digitala.

Smilecloud a fost înființat în 2016 de către o echipă mixtă de specialiști din medicina dentară (Florin și Ioan Cofar din cadrul clinicii Dentcof, Timișoara, Eric Van Dooren - Antwerp, Belgia) și specialiști în IT (Florin Sârghe, Cristian Diaconescu, Mihai Simonia). 

În 2019, platforma a fost lansată public și a captat în scurt timp interesul comunității stomatologice internaționale.

Tehnologia patentată dezvoltată de către startup-ul timișorean folosește Inteligența Artificială, algoritmi și librării biometrice, pentru a eficientiza procesul de design al zâmbetului. De asemenea, platforma oferă o abordare modernă, centralizată de colaborare care permite specialiștilor să aibă acces în timp real la cazurile pe care le tratează, să vizualizeze date dentare specifice și să comunice folosind doar un simplu browser, facilitând munca interdisciplinară în contextul digitalizării industriei.

În mai puțin de 3 ani, în cadrul platformei au fost planificate peste 180000 de cazuri, înregistrându-se o creștere susținută, semnificativă de la an la an.

Luna aceasta, Smilecloud a încheiat un important parteneriat strategic cu Straumann Group, lider mondial în soluții de implantologie, urmând să dezvolte soluții integrate în stomatologia digitală. În cadrul aceluiași parteneriat, Straumann devine investitor minoritar, achiziționând 30% din Smilecloud. Detaliile tranzacției nu au fost specificate.

Cu cât un plan de tratament devine mai complex, cu atât el devine mai abstract pentru pacient. Complexitatea aduce provocări și în colaborarea dintre specialiști, și inevitabil, și în implementare. Când vorbim de design în stomatologia digitală, vorbim practic despre transformarea clasicului plan de tratament din ceva scriptic și de multe ori abstract, într-un proiect vizual și executabil. Comunicarea vizuală este esențială în a ne alinia cu așteptările pacientului, iar tehnologiile actuale de printare 3D și CAD-CAM ne permit să materializăm aceste proiecte într-o gama largă de aplicații clinice, făcând tot procesul mult mai predictibil.” Florin Cofar, CEO Smilecloud

În toamna, compania românească pregătește încă un update de impact al tehnologiei folosită în Smile Design:  

Domenii: IT

SC SMILECLOUD SRL

Platforma de design stomatologic specializat și colaborare interdisciplinara. Dezvoltare de tehnologie AI pentru stomatologie. 

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!