Steve Jarding, profesorul de la Harvard care a format generatii de lideri mondiali, tine un curs in Bucuresti

Publicat pe 14 Iulie 2017
Steve Jarding, profesorul anului la Harvard Kennedy School în 2016 şi un mentor pentru atâtea generaţii de lideri adevăraţi din întreaga lume va susţine pe 19 iulie un curs de o zi la Bucureşti despre leadershipul autentic. Gazda evenimentului este RISE Consortium, o platformă globală de investiţii dedicată dezvoltării României, alături de Oameni şi Companii (partener de comunicare business), Business Mark (partener media), Liga Studenţilor Români din Străinătate, Fundaţia CAESAR şi Institutul Bancar Român.

8 lucruri mai puţin ştiute despre Steve Jarding, profesorul de la Harvard care va ţine un curs-eveniment în Bucureşti

1. Nouă dintre foştii săi studenţi au fost candidați la Președinție sau la funcția de prim-ministru în diverse ţări ale lumii și mulţi alţii au fost aleși în Parlament/Congres sau au devenit guvernatori sau senatori. 

2. Cursul lui Steve Jarding de la Universitatea Harvard a fost nominalizat de două ori la titlul de “Cel mai influent curs din SUA”.  

3. Steve Jarding a susţinut cursuri la IESE Business School, Universitatea din Oklahoma, Universitatea George Mason, Universitatea din Virginia, Universitatea Americană din Washington, DC, Strathmore Business School în Nairobi, Kenya, Northeastern University, Tufts University's Fletcher School of Law and Diplomacy, Virginia Tech University, George Washington University, Wellesley College, the University of South Dakota, South Dakota State University, Tougaloo College şi Aspire Academy. 

4. Jarding le spune mereu studenților săi o anecdotă înainte de cursurile sale, pentru a descrie modul în care implicarea publică este cea mai bună speranță pentru schimbare. El povesteşte că a avut un student care i-a spus că-i admiră cursul și că este interesat de politică, dar este timid și introvertit. Astfel, studentul a sugerat că ar fi mai simplu și eficient să devină următorul Bill Gates – să câștige mulți bani pe care să-i doneze. Jarding i-a transmis că există două probleme cu această soluție: în primul rând că nu va deveni Bill Gates, iar în al doilea rând, i-a sugerat studentului să-și imagineze că va câștiga nu 85 de miliarde $, ci 100 de miliarde. ”Știi cât de rapid cheltuiește Guvernul Statelor Unite 100 de miliarde $?”, l-a întrebat Jarding pe student. ”Nu. Nu am idee.”, a răspuns studentul. Jarding i-a răspuns că această sumă de bani se cheltuiește în trei zile. ”Trebuie să-ți asumi implicarea, dacă ai calități de lider, dacă ai o viziune, dacă înțelegi responsabilitatea care vine odată cu implicarea.”  

5. Jarding spune că scopul lui este să le insufle studenților săi idealul de a deveni lideri și să le ofere o nouă perspectivă asupra motivelor pentru care oamenii spun că nu se implică în viaţa publică. Ceea ce îl motivează este faptul că deși nu toți studenții săi vor deveni lideri, o parte au făcut-o deja și o vor face şi în continuare. El spune că deseori foștii studenți îi transmit că au decis să candideze la funcţii publice ca urmare a cursului său.  

6. A coordonat zeci de campanii de succes ca strateg, dintre care a pierdut una singură despre care spune că nu ar fi trebuit să o accepte. ”Regula mea este să preiau curse despre care se crede că vor fi pierdute, dar care se pot câștiga”, susţine acesta.  

7. Una dintre cele mai dificile provocări pe care le-a întâmpinat a fost când într-o campanie din Bangladesh, candidata pe care o reprezenta a fost amenințată cu moartea în nenumărate rânduri. ”Era amenințată cu moartea atât de des, încât schimbam locul de întâlnire deoarece ne temeam că ar putea fi omorâtă dacă eram două zile în același loc.” 

8. Jarding consideră că dacă oamenii potriviți se implică politic și civic, un nou model de lider se va crea, de pe urma căruia vom avea de câştigat cu toţii.  

Mai multe detalii despre eveniment puteti gasi aici.

Domenii: HR

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →