Stil de viață eco: importanța bateriilor

Publicat pe 9 August 2022
Este important să învățăm din ce în ce mai bine, cum să conservăm în mod eficient energia și cum să protejăm mediul înconjurător de care avem nevoie. Stilul de viață eco nu este deloc un lucru lipsit de importanță, într-un moment în care majoritatea oamenilor risipesc resursele planetei zilnic și poluează continuu aerul, apa, pământul.

Pare un lucru lipsit de importanță stilul de viață eco, dacă este practicat de un număr limitat de oameni. Însă, imaginează-ți cât de important ar fi dacă, toate aceste măsuri de salvare a planetei ar deveni prioritate pentru întreaga populație a lumii.

Ce înseamnă stilul de viață eco?

Este simplu! Îți voi oferi chiar în acest moment câteva detalii.

Urmează să construiești o casă sau un sediu de firmă? Cere constructorului tău să îți facă o construcție eco-friendly. Poate fi o casă pasivă sau poate folosi materiale de construcție tot de tip eco-friendly.

Care vor fi avantajele principale?

Nu vei avea nevoie de resurse energetice foarte mari pentru a încălzi locuința. De asemenea, optează pentru mobilă și dușumea tot eco-friendly. În țările nordice cele mai dezvoltate, Norvegia și Danemarca, mobila de acest gen este în top-ul preferințelor.

Au crescut foarte mult prețurile curentului electric și prețul la gaze? Este timpul să îți îndrepți atenția către programele care sprijină montarea de sisteme fotovoltaice. Multe firme din România derulează afaceri în acest domeniu.

Poți folosi mai puține ambalaje sau poți începe să călătorești mai mult cu autobuzul sau cu trotineta electrică. În felul acesta vei contribui și tu la salvarea mediului, poluând mai puțin aerul pe care îl respirăm continuu.

Despre importanța bateriilor

Fără îndoială că mașinile electrice vor proteja mult mai bine mediul deoarece poluarea va fi, aparent, ZERO. Însă, după ce acestea vor deveni mijloacele principale de transport în întreaga lume, se va ridica o nouă problemă: acumulatorii care se vor uza în doar 10-15 ani.

Nu trebuie să ne mire faptul că oamenii de știință deja atrag atenția asupra faptului că, ele se vor transforma într-o adevărată „bombă” cu efect întârziat. Marii producători de automobile deja propun soluții eficiente pentru utilizarea bateriilor care nu vor mai fi utilizate de automobilele electrice: folosirea lor pentru funcționarea barierelor de tren, pentru funcționarea stivuitoarelor electrice, pentru iluminarea diferitelor spații, etc.

În felul acesta doresc marii producători să recicleze bateriile uzate ale viitoarelor mașini electrice.

Ce conține o baterie uzată și cum va polua ea în viitor?

Orice acumulator de mașină electrică are în componență următoarele metale: cobalt, litiu și nichel. Dacă se vor construi centre de reciclare speciale în toate țările lumii, aceste metale vor putea fi recuperate și resursele naturale mai puțin consumate, spre exemplu.

Nu sunt singurele măsuri pe care reprezentanți importanți ai celor mai dezvoltate țări ale lumii le au în vizor, încă de acum.

Noi nu putem decât să salutăm aceste inițiative și să le susținem în mod continuu. Este o problemă importantă conservarea mediului și grija față de felul în care vom trăi noi și copiii noștri, mai ales.


CRIS DIGITAL BRANDING SRL

Branziba (cunoscuta anterior ca Brandion Agency) este o agentie performanta de branding si marketing. Ai nevoie de mai multi clienti? Contacteaza-ne!

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!