Stomatologie copii practicata de... pedodonti

Publicat pe 26 Octombrie 2018
Cabinetele stomatologice s-au adaptat din mers creand o atmosfera prietenoasa menita sa atraga atat copiii, cat si adultii.

Cabinetele stomatologice s-au adaptat din mers creand o atmosfera prietenoasa menita sa atraga atat copiii, cat si adultii.

 Profesionistii cu idei mai largi, cei care au acel open-mind, au creat locuri de joaca in incintele destinate tratamentelor dentare.

 Postere atragatoare, jucarii specifice pe criterii de varste ne atrag ca un magnet si pe noi adultii. Timpul de asteptare de multe ori parca ne sufoca, o anume teama care stim ca se instaleaza din momentul in care luam loc pe scaunele destinate pacientilor, in salile de asteptare.

 Inventivitatea in plasarea decorului ne lasa placut impresionati, iar dorinta celor mici pentru joaca se intercaleaza cu scopul medical, de asemenea factori cu influenta pozitiva sunt frumos plasati in interiorul cabinetelor stomatologice.

Stomatologie copii este o ramura sensibila si dificila atunci cand copii de varste mici au de-a face cu domnul sau doamna doctor. Nu de multe ori crizele de isterie sunt eliberate din prea multa spaima, ceea ce este de inteles.

Pregatirea in scoli a inceput si la noi cu multi ani in urma, elevii au fost invatati ca un dentist este prieten, cabinetele nu trebuie sa arate inspaimantator, motive suficiente pentru renovari si utilari care sa atraga.

Pedodontul este specialistul dentist care se ocupa doar de sanatatea orala a copiilor, medic stomatolog pedodontist.

As vrea sa reflectam putin si asupra cariilor aparute la sugari, problema de sanatate foarte delicata, intrucat interventiile stim ca sunt destul de complicate, micutii pacienti, adeasea, nu se conformeaza pastrandu-si calmul sau colaborand cu cerintele dentistilor.

Este recomandata stergerea cu comprese sterile a dintisorilor, pentru a evita formarea depunerilor de tartru, bineinteles ca poate fi foarte dificil, micutii putand exprima comportamente agresive, cum ar fi muscatura, tipete, plansete, pana la stari de greata sau regurgitare si eliminarea ultimei mese.

 Bruxismul la varsta de 5 anisori

Bruxismul este o boala care poate afecta si copii, in general pana la varsta de 5 anisori, in timpul somnului unii pot scrasni din dinti, creand presiune. Motivele instalarii bruxismului sunt variate, incepand cu spaima cauzata de ceva ceva anume (cearta primita de la parinti), grija pentru ce se intampla la gradinita, durere a urechilor, si multe alte cauze care por afecta in mod negativ starile emotionale ale micutilor.

Stim ca dintii de lapte erup adesea de la varste fragede, la 4-5 luni, neexistand o ordine anume in care apar, cei 20 dintisori isi fac treptat aparitia. Simptomele sunt pot fi temperatura, deranj stomacal. In cele mai fericite cazuri exista pacienti asimptomatici.

Personaje celebre din desenele animate au capatat roluri importante. Vulpoiul Foxi, dinozaurul Dino reprezinta fac parte din décor, scaunul stomatologic fiind decorat cu vulpoiul partea de spatar, iar dinozaurul este terminatia scaunului, cel putin asa am vazut intr-o clinica stomatologica.

Inhalosedarea – este metoda folosita de prea putini specialisti in Romania, insa in America se foloseste in mod curent. Aceasta metoda se utilizeaza pentru a calma si relaxa micii pacienti care au spaima atat de mare, tocmai pentru a evita orice risc. Pentru a fi folosita aceasta metoda de sedare-constienta pacientul trebuie sa respire foarte bine pe nas, altfel nu se poate utiliza acest procedeu.


DIGITAL CRAFT AGENCY SRL-D

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!