Studiu. Pungile din plastic, din hârtie și textile la fel de agresive cu mediul. Folositi pungi biodegradabile

Publicat pe 24 Aprilie 2019
Salvarea mediului vine de la noile pungi biodegradabile. În Statele Unite, abia acum 40 de ani pungile de plastic deveneau obișnuite în magazine, dar tot atunci începeau să apară în canalizare, la gropile de gunoi, în apele râurilor și în oceane. Ele înfundă canalizările, produc inundații și ucid animalele sălbatice.

O alternativă globală la pungile de plastic sunt noile pungi biodegradabile. Mai multe detalii pe https://www.pungi-maieu.ro/ 

Aceste pungi biodegradabile fac parte dintr-un efort global de salvare a planetei ce câștigă amploare: mai mult de 240 de orașe și de comunități din SUA dar și de pe alte continente dau legi împotriva lor, taxându-le mai drastic sau interzicându-le. Însă aceste interdicții ar putea face mai mult rău decât bine mediului înconjurător, se vede în articolul denumit „Are Plastic Bag Bans Garbage?”, publicat în luna aprilie în ediția online a National Public Radio din SUA. S-a interzis plasticul.

Total Gama propune ambalajele făcute din plante Rebecca Taylor, economist la Universitatea din Sydney, citată de npr.org, a început să studieze reglementările legale. Înainte ca acestea să fie interzise în 2016, un număr de 139 de orașe și comunități din California au implementat din proprie inițiativă politica interzicerii pungilor din plastic. Taylor a descoperit că interdicția ș-a atins scopul: localnicii foloseau mai puține pungi de plastic, ceea ce ducea la deșeuri reduse cu milioane de kilograme în fiecare an.

Totuși, oamenii se obișnuiseră să folosească pungi de plastic în alte scopuri domestice, precum curățenia sau căptușirea coșurilor de gunoi, și continuau să aibă nevoie de pungi în aceste scopuri: „Noi am descoperit că vânzările pungilor de gunoi, ca marfă, a crescut exponențial după ce pungile de cumpărături din plastic au dispărut din magazine”, susține cercetătoare. Era mai ales cazul pungilor mici, a căror volum de vânzări a crescut cu 120%. Și vânzarea pungilor de hârtie a crescut, Taylor estimând 40 000 de tone de hârtie în plus aruncată la gunoi anual. Pungile de hârtie, mai agresive decât plasticul.

Alternativa? Pungi biodegradabile! Pentru adversarii pungilor de plastic e momentul să se țină bine. Au apărut studii care confirmă că pungile de hârtie sunt, de fapt, mai agresive cu mediul înconjurător. Ele cer exploatarea lemnului, tăieri de copaci, apă, chimicale, combustibili și utilaje. Total Gama Prod SRL. este printre cei care iau atitudine in problemele de mediu în Romania, introducând alternativa ideală la pungile de plastic sau de hârtie: Total Gama Prod SRL. propune ambalajele făcute din plante.

Este vorba despre noile pungi biodegradabile. Aceste pungi biodegradabile nu au efecte toxice asupra mediului, pentru că nu conțin plastic. Mai multe detalii pe Pungi-biodegradabile.com. O pungă textile trebuie refolosită de peste 130 de ori. Avem alternative? Să folosim pungi biodegradabile! Un alt studiu din 2011 comandat de guvernul britanic a confirmat că o persoană ar trebui să refolosească o pungă textilă de 131 de ori pentru a influența în bine climatul global față de utilizarea pungilor din plastic. Guvernul danez a comandat de curând un studiu care a luat în calcul emisiile globale dincolo de efectul de seră, inclusiv utilizarea apei, impactul asupra ecosistemelor și poluarea aerului.

După aceste criterii, pungile textile sunt chiar mai rele decât cele de plastic, considerând că punga din bumbac ar trebui refolosită de vreo 20.000 de ori față de cea din plastic. Totuși, e de spus că studiul danez nu ia în calcul colmatarea cu plastic, terestră și marină, unde plasticul este inamicul nr.1. Indiferent de material, cel mai ecologic mod de a transporta cumpărăturile este de a refolosi aceeași punga. Conform studiului danez, cele mai bune pungi refolosibile sunt din materiale plastice precum polipropilena. Chiar și aceastea, ar trebui folosite de zeci de ori pentru a fi mai ecologice decât pungile de plastic, acestea având cea mai mică amprentă de carbon pentru utilizarea unică.

Oferta Total Gama Prod SRL Total Gama Prod SRL. îi invită pe sustinatorii mediului la achiziționarea de pungi biodegradabile: înlocuirea sacoșelor de plastic, hârtie sau textile cu pungi biodegradabile și compostabile poate, pe termen lung, salva planeta. Firește, efectul se va vedea în mai multe decenii, dar primul pas trebuie făcut cât de repede.

Pungi-biodegradabile.com respectă mediului inconjurător cu noile pungi biodegradabile și compostabile. Acestea nu conțin plastic și sunt fabricate integral din resurse rapid regenerabile, cum ar fi amidonul de porumb sau trestia de zahăr. Aceste pungi biodegradabile se degradează complet în termen de 3 – 4 luni (comparativ cu plasticul care se degradează în aproximativ 500 – 1000 de ani), fără a lăsa reziduuri toxice. Ele pot înlocui pungile de plastic în aproape toate domeniile și sunt complet ecologice. Mai multe detalii pe https://totalgama.ro/pungi-biodegradabile/

Domenii: Educatie

TOTAL GAMA PROD

Producator pungi biodegradabile imprimate cu grafica clientului, pungi biodegradabile 100%, scutite de plata ecotaxei. 

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!