Sudura MIG/MAG

Publicat pe 28 Iunie 2019
In functie de material sau de specificul produselor, prestatorii de servicii aleg diferite metode de sudare, de exemplu, MMA - sudarea manuala cu arc cu electrozi acoperiti sau TIG - sudura manuala cu argon cu electrozi tungsten ne-consumabili cu gaz de protectie (argon).

In functie de material sau de specificul produselor, prestatorii de servicii aleg diferite metode de sudare, de exemplu, MMA - sudarea manuala cu arc cu electrozi acoperiti sau TIG - sudura manuala cu argon cu electrozi tungsten ne-consumabili cu gaz de protectie (argon). Cu toate acestea, cea mai raspandita este sudura MIG/MAG :

· MIG – sudura cu un gaz inert, cum ar fi heliul sau argonul, actioneaza ca un mediu izolant.

· MAG este un tip de sudura utilizand gaz activ, de exemplu azot, dioxid de carbon etc.

Astazi nu exista nicio industrie unde sudura MIG/MAG sa nu fie utilizata. Principalul domeniu de activitate este ingineria mecanica, industria automobilelor, vehiculelor feroviare si locomotive. Constructiile navale si constructia podurilor, de asemenea, nu se face fara sudura. Se aplica in constructia diferitelor confectii metalice, in fabricarea macaralelor, echipamentelor de foraj si a echipamentelor energetice. Este, de asemenea, necesara in fabrici pentru productia de structuri metalice sudate si produse metalice. Mai putin frecvent, sudura MIG/MAG se foloseste la fabricarea instrumentelor, productia de conducte, unde este de preferata sudura cu electrozi de baza. In plus, fata de industrie, MIG/MAG nu este neobisnuit in atelierele de lucru, cum ar fi cele de lacatuserie sau reparatiile auto. Dar, sudura MIG/MAG este practicata si la compania Analko Aluminium Industry SRL.

Cum functioneaza

Principiul de sudare tip MIG/MAG este destul de simplu. Sarma in timpul functionarii este alimentata prin pistolul de sudura in zona de sudura. Se topeste la randul sau prin caldura arcului. Pe langa faptul ca firul joaca rolul unui electrod conductiv, este si un material de umplutura. Zona de sudura (piscina de sudura, zona de arc si electrod) este protejata de un flux de gaz.

Avantajele metodei de sudura MIG/MAG comparativ cu alte tipuri de sudura

· cel mai mare grad de protectie a metalului topit prin utilizarea de gaze protectoare. Acestea nu permit aerului sa intre in zona de lucru, izoland perfect piscina de sudura de influentele externe;

· usurinta in utilizare. MIG/MAG iti permite sa lucrezi in orice pozitie si iti permite sa urmaresti in mod vizibil procesul de sudura, sa realizezi o imbinare etc.;

· rezultate de calitate. Sudura este mai uniforma si fara zgura. Acest lucru economiseste timp pentru tratarea suprafetei metalice;

· performanta acestei metode este una dintre cele mai inalte.

Sudura MIG/MAG - cu redresor sau cu invertor?

Redresoarele si invertoarele sunt utilizate ca surse de alimentare a masinilor de sudura semi-automate care functioneaza pe curent continuu, si fiecare dintre ele difera unele de celelalte dispozitive prin anumite caracteristici si avantaje proprii. Pentru a decide asupra unui anumit tip de dispozitiv, trebuie sa setezi conditiile in care va avea loc sudura.

De exemplu, un invertor semiautomat universal, capabil sa functioneze nu numai in MIG/MAG, ci si in modul MMA, este potrivit pentru utilizarea frecventa in viata cotidiana. Este echipat cu un conector Euro special, care iti permite sa conectezi rapid sau sa schimbi arzatorul (putand utiliza consumabile ale unui alt producator care sunt adecvate conform standardului). O astfel de sudura este potrivita pentru imbinarea caroseriilor.


DIGITAL CRAFT AGENCY SRL-D

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →