Sunteti posesorii unei locuinte prevazute cu subsol? Iata ce ar trebui sa stiti despre hidroizolatii subsoluri!

Publicat pe 3 Iulie 2018
Apa se poate dovedi un element foarte distructiv atunci cand se infiltreaza in peretii unei constructii, deteriorand structura cladirii repective si actionand asupra materialelor utilizate, modificandu- le proprietatile.

Sisteme specifice de hidroizolatii subsoluri sunt realizate in urma unor planuri si procedee necesare care nu trebuie tratate superficial deoarece daca este permisa infiltrarea apei, o intreaga serie de situatii neplacute vor urma.

Pentru metode eficiente de hidroizolatii subsoluri, contactati specialistii Hidroizolati Terase

Apa determina corodarea armaturilor si metalelor incastrate in betonul folosit pentru structura cladirilor, avad efecte negative grave asupra structurii de rezistenta a cladirilor, reducand capacitatile de izolare termica, facilitand aparitia mucegaiurilor, a igrasiei, a diverselor tipuri de ciuperci capabile sa afecteze si sa pericliteze starea de sanatate a locatarilor cladirii respective.

Subsolul, partea subterana a locuintelor, este supus frecvent actiunii apei, fie ea rezultata din ploi sau provenita din panza freatica.

Este necesar ca ca subsolul sa fie hidroizolat corespunzator, pentru a evita infiltrarea apei si probleme generate de aceasta

Hidroizolatiile eficiente ale subsolurilor se pot realiza utilizand trei metode:

1. Metoda hidroizolatiei cu membrana cristalina

Membrana cristalina are aspectul unei paste care se aplica pe suprafata zidurilor, acoperind si astupand golurile si fisurile.

Este o metoda care ne poate salva inca de la inceput de problemele cauzate de infiltratii. Membrana cristalina are in componenta compusi chimici care se activeaza in contact cu apa si o elimina.

Pentru activarea acestor compusi chimici si pentru ca acestia sa poata forma o membrana impermeabila, este ncesar ca suprafatele pe care a fost facuta aplicarea sa fie pastrate umede aproximativ o saptamana.

2. Metoda modificarii compozitiei betonului, prin adaugarea de substante speciale, care sa il faca impermeabil

Aceasta metoda poarta denumirea de “impermeabilizare” a betonului si se implementeaza in faza incipienta a construirii subsolului.

Inainte ca betonul sa fie turnat, materialului ii sunt adaugate substante speciale, fie in nisipul sau cimentul uscat, fie in betonul umed.

Avantaje:

Betonul este in totalitate impermeabil;

Durata procedurii este foarte mica;

Riscurile de esec si erori sunt foarte reduse;

Pretul este avantajos.

Metoda utilizarii materialelor alternative, pentru un plus de protectie a subsolurilor

Utilizarea materialelor alternative pentru o protectie suplimentara a subsolurilor este o varianta la care putem recurge cu incredere. Un astfel de material este spuma poliuretanica rigida care ofera o buna etansare a subsolului, este deosebit de rezistenta in timp si are un grad de impermeabilitate de 100% .

Un alt material alternativ este poliureea. Aceasta se aplica intr- un strat lichid, subtire. Etanseaza excelent si are o rezistenta foarte ridicata la uzuri. Este recomandata utilizarea ei si in combinatie cu spuma poliuretanica rigida, pentru un procent si mai mare de protectie.

Conform statisticilor, peste jumatate din locuintele recent construite se confrunta cu infiltratii la nivelul subsolului, desi au mai putin de trei ani de la data construirii

Si pentru ca nu exista de fiecare data garantii in astfel de situatii, izolarea corecta a subsolului este o necesitate. In caz contrar, riscam sa pierdem timp si bani cu reparatiile ulterioare.

Pentru a evita neplacerile provocate de hidroizolatii subsoluri realizate in mod defectuos, contactati echipa Hidroizolatii Terase aici sau la numarul de telefon 0766 526 542, iar ei iti vor furniza solutiile perfecte pentru proiectele tale!

Domenii: Constructii

AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!