Tamplarie aluminiu sau PCV? Iata care sunt asemanarile si deosebirile intre cele doua

Publicat pe 10 Ianuarie 2019
Daca sunteti in fata alegerii noii tamplarii pentru ferestre sau usi, este foarte important sa va informati mai intai, pentru a putea lua cea mai buna decizie.

Desi este mult mai populara tamplaria din PVC, trebuie sa stiti ca o tamplarie aluminiu vine cu un bagaj mai mare de avantaje. Apoi, o astfel de alegere trebuie facuta tinand cont si de faptul ca acestea vor avea un rol in ceea ce priveste atat izolarea termica dar si izolarea fonica, aspecte deosebit de importante.

Evident, tamplaria de aluminiu este si ceva mai costisitoare decat cea din PVC, dar cu timpul veti putea constata ca a meritat intregul sacrificiu financiar, mai ales pentru ca tamplaria de aluminiu este mai rezistenta in timp decat cea din PCV, fiind mai robusta. Tamplaria de aluminiu este foarte flexibila si poate fi realizata sub orice forma si orice dimensiune. Ba mai mult, producatorii ofera si o gama variata de culori astfel ca veti putea asorta perfect tamplaria de la ferestre si usi cu mobilierul, de exemplu.

Tamplarie aluminiu – cea mai buna alegere pentru locuinta

Cand vorbim de rame pentru ferestre, putem aminti si de ramele din lemn, insa sunt tot mai putin apreciate de cei care doresc sa isi renoveze casele, mai ales ca acestea se pot umfla in timp din cauza umiditatii provocate de inghet sau condens. Pot chiar putrezi, in timp ce tamplaria din PVC este predispusa la dilatare sau contractie. Tocmai din aceste motive, cadrele realizate din aluminiu vor rezista mult mai bine in timp la intemperii sau la alte fenomene care le pot afecta. In plus, fiind atat de rezistenta, tamplaria de aluminiu poate fi realizata intr-un strat mai subtire si mai ingust, fapt ce va conduce la o eleganta aparte, la ferestre cu geamuri mai mari si, deci, la o incapere mai luminoasa.

Un alt avantaj al tamplariei din aluminiu este acela ca desi este foarte rezistenta, este si usoara si nici nu trebuie intretinuta cu atata atentie, ca in cazul celorlalte doua optiuni mentionate mai sus. Tamplaria de aluminiu are si dezavantajele ei. Printre acestea putem aminti formarea condensului dar, dupa cum am spus, va face fata foarte bine. Desi se spune ca in cazul tamplariei PVC condensul nu apare, acest lucru nu este imposibil.

In continuare, ca dezavantaje in comparatie intre cele doua tipuri de tamplarie, mai putem mentiona si faptul ca la tamplariile de PVC imbinarile la colturi se fac prin termosudura, iar la tamplaria de aluminiu imbinarile se fac prin nituire. Aceste imbinari sunt foarte importante pentru ceea ce inseamna etanseitate. Specialistii spun ca cele realizate prin nituire se vor defecta in timp.

Tot specialistii mai spun ca pentru apratamente profilele din PVC fac fata foarte bine si sunt mult mai indicate, in timp ce profilele din aluminiu sunt mai adesea folosite in cazul usilor glisante ale unei case, sere si cupole de sticla.

Daca aveti nevoie de mai multe informatii, dar mai ales de sfaturi, apelati cu incredere la specialistii echipei Securit, pentru ca veti avea parte de o informare corecta si veti primi sprijinul de care aveti nevoie pentru a lua cea mai buna decizie, adaptata nevoilor dumneavoastra. Pe securitinternational.ro veti gasi, cu siguranta, ceea ce cautati, pentru ca detin cea mai veche fabrica de sticla, cristale si oglinzi din Bucuresti, fiind infiintata in anul 1926. Fabrica a devenit renumita odata cu trecerea timpului, pentru produsele si serviciile de cea mai buna calitate oferite aici  clientilor sai.

Domenii: Constructii

AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →