Tandemul Marketing online – SEO sau cum sa ai succes in mediul online

Publicat pe 1 Octombrie 2018
Orice business in online devine unul de succes daca se acorda atentia cuvenita celor mai importante elemente: campania de marketing si strategiilor SEO.

Orice business in online devine unul de succes daca se acorda atentia cuvenita celor mai importante elemente: campania de marketing si strategiilor SEO. Studiile realizate de specialistii in servicii de optimizare SEO au demonstrat ca si produsele/serviciile nou intrate pe piata pot deveni foarte populare daca sunt analizate aceste doua instrumente.

Pentru ca vanzarile si serviciile online au devenit tot mai populare si continua sa capteze atentia internautilor, si modul de prezentare al acestora devine tot mai important. Google pune accent nu doar pe aspectul site-ului ci si pe experienta oferita utilizatorului, pe usurinta de utilizare, viteza de incarcare, relevanta si popularitate.

Metodele de indexare a paginilor sunt tot mai sofisticate, insa aici intervin specialistii in servicii de optimizare SEO care au reusit sa descopere legaturile stranse intre aceasta componenta si marketing. Pentru ca prin SEO se face legatura intre internauti, site si motoarele de cautare si prin marketing se gasesc acele metode si strategii care imbunatatesc semnificativ modul de indexare a paginilor web, este important ca ambele componente sa fie abordate pentru a avea succes.

Importanta SEO in promovarea unui site

Dupa cum stii tehnicile SEO te ajuta sa realizezi un site usor de citit de Google, usor de folosit de oameni. Prin SEO imbunatatesti aspectul general al web site-ului, implementezi acele softuri care sa sporeasca viteza de lucru si bineinteles sa ofere o experienta placuta utilizatorilor. Pe scurt ai un site perfect functional, pe care il ajustezi constant pentru a creste rata de conversie si cifra de afaceri.

Dar chiar si cele mai riguroase strategii de optimizare SEO intampina bariere pentru ca motoarele de cautare folosesc robotii, exista si anumite limitari tehnice, care pot aduce servicii. Specialistii in servicii SEO au demonstrat ca si cele mai bine optimizate pagini pot intampina dificultati. In opinia acestora motoarele de cautare nu citesc corect multe dintre paginile cu formulare online de contact, deci numeroase informatii utile pentru business pot ramane neindexate, adica nedescoperite din aceasta pricina.

O alta problema intampinata de acestia este legata de continutul duplicitar. Multe pagini care folosesc CSM, pot crea adesea versiuni duplicitare a paginilor pe care sunt integrate, iar acesta este poate deveni o problema majora, pentru ca este penalizata de Google.

Probleme legate de blocarea site-urilor, cauzate de folosire incorecta a instrumentelor. Cei mai putin initiati pot bloca accesul robotilor la informatii, prin simpla accesare a codului sursa al site-ului.

Si site-urile cu continut nontext pot intampina dificultati, si asta pentru ca robotii Google citesc mai bine informatiile text. Deci un site cu continut media valoros poate intampina dificultati de indexare din aceasta pricina.

Marketingul online, metoda eficienta de a completa strategia SEO

Pentru a evita situatiile mentionate anterior este important ca campania SEO sa fie completata de strategii de marketing, adica de instrumentele adiacente care sa te ajute sa iti promovezi site-ul si astfel sa dai valoare afacerii.

Marketingul este extrem de eficient pentru ca iti permite totodata sa masori si sa gestionezi mai bine orice actiune derulata pe paginile site-ului. Datorita instrumentelor puse la dispozitie poti in vizualiza si masura in timp real parametrii ce prezinta interes pentru businessul tau.

In final trebuie mentionat ca atat strategiile SEO cat si cele de marketing online cunosc modificari in continuu, deci pentru a fii in top este important sa fii la curent cu toate noutatile din domeniu.


DIGITAL CRAFT AGENCY SRL-D

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →