Teatrul Naţional Vasile Alecsandri – Sandros

Publicat pe 1 Iunie 2019
Vă invităm să luaţi parte joi 30 mai 2019, începând cu orele 19:30 la una din cele mai spectaculoase şi memorabile piese de teatru, care va avea loc în cadrul Teatrului Naţional “Vasile Alecsandri” din Iaşi. Este vorba despre piesa de teatru “Sandros” de de Katalin Thuróczy.

Vă invităm să luaţi parte joi 30 mai 2019, începând cu orele 19:30 la una din cele mai spectaculoase şi memorabile piese de teatru, care va avea loc în cadrul Teatrului Naţional “Vasile Alecsandri” din Iaşi. Este vorba despre piesa de teatru “Sandros” de de Katalin Thuróczy.

Rezumat piesa de teatru

Sandros, textul lui Katalin Thuróczy, reinterpretează din perspectivă modernă Troienele lui Euripide. Plasată în actualitate, tema războiului este redată din perspectiva femeilor care, văduvite rând pe rând, resimt ororile unei stări permanente de alertă. Într-un microcosmos al femeilor, singurele prezențe masculine sunt Sandros, un băiețel orfan de 16 ani, și Astyanax, fiul Andromacăi și al lui Hector. Povestea noilor troiene este însă alta, cea a unor femei aflate în subsolul propriei lumi, în beciul în care le-a înfundat orgoliul și ura lor și a celor asemenea lor. Sandros privește războiul ca pe o normalitate, își duce existența prin tranșee și aduce cu el, în hruba în care stă alături de femei, pulsul conflictului armat, al evenimentelor tragice de afară.

Spectacolul vorbește despre agresiune și despre formele pe care le îmbracă acesta. Extrem de actual, angrenat în contemporaneitate, universul propus de Katalin Thuroczy este o personificare a imaginii omului acestui secol, imaginea omului lipsit de verticalitate, fără puterea de a face sacrificii, bicisnic în fața nevoilor celorlalți și îmbibat de ignoranță. Covârșitoare sunt dialogurile aproape lirice în care se remarcă totuși agresivitatea limbajului, neputința de a empatiza și, mai ales, singurătatea deplină a omului, perfidia care îl transformă în cadavru. Cu inserții de teatru antic, de teatru absurd, realist, naturalist și chiar postmodern, textul oferă un univers extrem de confuz, dar în același timp foarte bine definit. Este aidoma timpul nostru, asemănat extrem de just cu cel al miturilor antice, la fel de neînțeles. Situațiile politice sunt la limite extreme, iar conflcitele armate se iscă din motive îndoielnice, din vanități care transformă viața omenirii. Cei mici se scaldă în ape tulburi, ori se îngemănează cu nepăsarea, în timp ce alții.

Este o piesă de teatru magnifică, cu totul specială, care pune în prim plan romantismul, iubirea, emoţiile, duse la extrem, este o drama absolut impresionantă, energică şi memorabilă. Este de altfel, un prilej prin care vă puteţi relaxa şi descreţi frunţile, întrucât vă asigurăm că veţi avea parte de momente placate, de neuitat, întrucât actorii sunt cu totul şi cu totul deosebiţi, specialişti cu o vastă experienţă în acest domeniu. Vă invităm şi vă aşteptam cu drag pe 31 mai, începând cu orele 19:30. La ora actuală locurile sunt limitate, întrucât bilete teatru drama s-au vândut foarte repede, însă nu disperaţi, mai sunt câteva locuri, iar dumneavoastră puteţi fi unul din spectatori.

Aşadar, nu lăsaţi timpul să treacă şi cumpăraţi chiar acum bilete de teatru pentru comedie de pe entertix.ro. Aveţi posibilitatea de a le rezerva şi de a le plăti în 72 de ore. Posibilităţile de achitare a unor bilete la teatru sunt multiple, astfel încât primul pas este de a le comanda de pe site-ul menţionat anterior, iar în ceea ce priveşte intrarea în posesie a biletelor de teatru pentru comedia “ Sandros” le puteţi primi prin intermediul curierului, astfel încât le veţi plăti în momentul în care vă sunt livrate.

Vă aşteptam cu drag!

Domenii: Lifestyle, Educatie

DIGITAL CRAFT AGENCY SRL-D

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!