Tehnologia VR va schimba radical modul de interactiune al oamenilor

Publicat pe 5 August 2019
Eveniment de lansare SixSensesVR

Joi, 1 August la Palatul Ghica-Gradisteanu a avut loc lansarea platformei SixSensesVR, un produs de tehnologie 100% romanesc ce imbina elemente de realitate virtuala si in viitor de realitate augumentata.

Realitatea virtuală (expresie provenită din engleză de la Virtual Reality sau VR) se referă la ambianțe artificiale create pe calculator care oferă o simulare a realității atât de reușită, încât utilizatorul poate căpăta impresia de prezență fizică aproape reală, atât în locuri existente, cât și în locuri imaginare.

Evenimentul a avut loc intr-un cadru fastuos acompaniat de violoncelistul roman Adrian Naidin si a reusit sa coaguleze in jurul sau foarte multi oameni din domenii diferite de activitate, unde aplicabilitatea VR va veni ca o consecinta fireasca la nevoile clientilor. Interactiunea la distanta, transmisiunile live ale evenimentelor culturale si sportive in format 360 sunt doar cateva argumente ca incepand din anul 2020 segmentul de piata va capta foarte multa atentie din partea firmelor de IT si implicit al investitorilor.

ADRIAN STOICA, CEO Soft Galaxy

"Este o platformă pe realitate virtuală, tehnologia a progresat foarte mult. Dorim să oferim oamenilor o nouă experiență. Oamenii vor putea în scurt timp să dea mâna, să interacționeze cu obiectele din jur. Putem discuta de aplicabilitate în domenii serioase, în domeniul medical. Medicul în timpul unei operații poate oferi posibilitatea celor care asistă să interacționeze, să devină o persoană în sala de operație."

IONUȚ ZAINEA, CEO SixSensesVR

"Tehnologia VR îți dă posibilitatea să interacționezi altfel cu oamenii din jurul tău, intri într-o altă lume. Proiectul a fost lansat anul trecut si sunt foarte mândru pentru că proiectul a provenit din România. Ar fi o mare problemă să nu avem concurență, mi-aș dori pentru că astfel devenim mai performanți."

Domenii: IT

RCC Media Development

SixSensesVR - soft de realitatea virtuala si realitatea augumentata.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →