Tentat de ofertele pentru vehicule second hand? Afla ce trebuie sa stii despre masini in leasing

Publicat pe 18 Februarie 2019
Atunci cand vine vorba de achizitionarea unui autoturism, exista trei solutii de finantare: resurse proprii, credit bancar sau finantarea de tip leasing. Mai ales cand se pune problema unei masini second-hand, care va fi folosita zilnic sau aproape zilnic, e bine sa ne informam si sa decidem in cunostinta de cauza ce forma de finantare este cea mai buna atunci cand nu dispunem de suma respectiva de bani, la momentul cumpararii.

Nevoile si posibilitatile proprii ii determina pe cei mai multi sa aleaga intre masini in leasing si masini luate printr-un credit bancar. In continuare, vom prezenta cateva aspecte generale pe care trebuie sa le stiti despre leasing-ul auto.

Ce presupune leasing-ul auto?

Atat creditul bancar, cat si leasing-ul presupun achizitionarea bunului perisabil – aici, masina – prin rate lunare. Rata de leasing este de fapt este cota-parte din valoarea bunului, aici fiind incluse pretul masinii fara costul TVA si rata dobanzii leasing-ului.

Compania de leasing este de fapt cea care cumpara masina, pentru cumparator, acesta urmand sa plateasca treptat masina. Pentru acest lucru se semneaza un contract, iar rata lunara ramane fixa. Leasing-ul financiar este tipul de contract incheiat atunci cand se doreste ca masina sa ramana in proprietatea cumparatorului, la finalul termenului de expirare al contractului. Altfel, masina poate fi inlocuita si facut un alt contract, sau se poate doar prelungi contractul curent, caz in care vobim despre un leasing operational.

Un contract de leasing se incheie pentru o perioada cuprinsa intre 1 si 5 ani. Cumparatorul este cel care va acoperi cheltuielile pentru CASCO, RCA si alte impozite. De retinut este si faptul ca majoritatea contractelor de leasing se incheie in euro, de aceea costurile lunare se vor supune fluctuatiei cursului valutar.

Masini in leasing versus credit

Exista cateva diferente clare, care trebuie luate in considerare in momentul alegerii dintre creditul bancar si leasing:

1. Proprietarul masinii ramane firma de leasing – astfel, vorbim despre un contract de „inchiriere” mai degraba, masina fiind folosita de cumparator.

2. La finalul contractului, acesta se poate rezilia sau masina poate trece in proprietatea cumparatorului.

3. Societatea de leasing este cea care va suporta uzura morala a bunului.

Acte necesare

Majoritatea firmelor de leasing cer urmatoarele acte pentru a intocmi dosarul (la acestea se pot adauga, in functie de politica firmei, diferite alte documente care vor fi comunicate anterior):

Copie dupa actul de identitate

Formular tip de cerere

O copie a cartii de munca

Adeverinta de salariu sau pensie, in functie de caz

Pentru intreprinderi sau persoane juridice, se vor cere documente aditionale, cum ar fi: copie a certificatului de inmatriculare, cerere tip pentru persoanje juridice, balantele lunare de verificare (de obicei, ultimele 2), si asa mai departe.

Firmele specializate va pot ajuta

O firma de profil, care comercializeaza si verifica masini aduse din strainatate, second-hand, va creste sansele de a face o achizitie buna, atat din punct de vedere a masinii – care va fi la zi cu inspectia tehnica -, dar si al ofertei de finantare. Majoritatea acestor firme au parteneriate cu firme de leasing sau banci care ofera credite, astfel ca acestea sunt de mare folos, incepand cu procesul anevoios de selectare a unei masini si a verificarii istoricului ei, pana la achizitionarea ei propriu-zisa.

Daca sunteti interesat/a sa achizitionati masini in leasing, va invitam sa discutati cu echipa de aici, care dispune de un grup de profesionisti pasionati de autoturisme.

Numere de contact:

0740.945.736 (Bogdan)

0749.240.870 (Viorel)

0756.093.505 (Alexandru)

Adresa showroom: Str. Brailei, nr. 237, DN2B, Galati

Domenii: Auto

AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →