Termoizolatie: 5 materiale pe care le poti folosi o casa mai calduroasa

Publicat pe 25 Octombrie 2018
Esti nemultumit de confortul termic al casei in care locuiesti? Atunci, ar fi cazul sa o termoizolezi cat mai repede. Procesul de termoizolatie a unei cladiri presupunea realizarea unor lucrari atat la interiorul cat si la exteriorul constructii. In timpul lucrarilor respective se aplica materiale izolatoare care au rolul sa reduca foarte mult transferul de caldura intre constructie si mediu. O termoizolatie corect executata vizeaza toate zonele prin care o constructie poate pierde caldura, respectiv peretii exteriori, acoperisul, ferestrele, hornurile, usile, pardoselile si tavanele.

Termoizolatia unei cladiri implica folosirea unor materiale principale si secundare de constructii. Printre materialele secundare de constructii se numara diblurile pentru termosistem, plasa de armare, adezivii, profilele si coltarele. Despre cateva dintre materiale principalele care pot fi utilizate la izolarea termica poti afla informatii in continuare.

Vata minerala, alegerea optima pentru termoizolatii

Vata minerala este, in opinia multor specialisti in domeniul constructiilor, cel mai bun material principal pentru termoizolarea cladirilor. Exista vata minerala bazaltica si vata minerala de sticla. Ambele tipuri de vata minerala se utilizeaza intr-o termoizolatie, dar se aplica in zone diferite ale casei.

Vata minerala sticla se monteaza pe peretii despartitori, fatadele cu izolare la interior si mansarde. In schimb, vata minerala bazaltica se monteaza in pardoseli, mansarde, spatii tehnice, garaje, precum si pe acoperisuri tip terasa si in cadrul termosistemelor. Vata minerala bazaltica si vata minerala de sticla sunt incombustibile, izoleaza excelent din punct de vedere termic, protejeaza acustic si rezista in timp si la umiditate. Prin comparatie cu vata minerala de sticla, vata minerala bazaltica izoleaza mai bine acustic, ofera o rezistenta superioara la compresiune si se monteaza mai usor. 

Polistirenul, „vedeta” pietei locale de termoizolatii

Polistirenul reprezinta, foarte probabil, cel mai folosit material principal pentru termoizolatii de pe piata locala. Spre deosebire de vata minerala, polistirenul este mai ieftin, insa nu are unele din proprietatile importante ale vatei: nu este incombustibil, este mai puti permeabil la vapori si nu rezista atat de mult in timp. Polistirenul este doua tipuri: expandat si extrudat.

Polistirenul expandat, cunoscut si sub acronimul EPS, se utilizeaza la izolarea exterioara a peretilor si la izolarea teraselor si acoperisurilor cu sarpanta din lemn. Polistirenul extrudat (intalnit si sub acronimul XPS) se foloseste pentru placarea fundatiilor, subsolurilor, teraselor circulabile si pardoselilor. Raportat la polistirenul expandat, care are o mai buna permeabilitate la vapori, polistirenul extrudat nu permite peretilor sa respire.

Lana de oaie, materialul preferat de ecologisti

Lana de oaie este un material care, in ultimii ani, a prins foarte bine la proprietarii de case interesati sa-si termoizoleze locuintele cu un material ecologic. Daca iti surade ideea unei termoizolatii pe baza de lana de oaie, ar fi bine sa stii ca acest material se utilizeaza sub forma de role si panouri. Lana de oaie este excelenta pentru izolarea mansardelor. 

Pluta are o permeabilitate buna la vapori

Pluta este un alt material ecologic spre care ai putea sa-ti indrepti atentia pentru izolarea locuintei. Comercializata sub forma de placi, pluta nu doar ca izoleaza foarte bine termic si acustic, ci are si o permeabilitate buna la vapori. Expertii in sectorul constructiilor recomanda folosirea placilor de pluta pentru termoizolarea peretilor si pardoselilor.

Spuma poliuretanica se aplica usor si rapid

Asa cum bine intuiesti, spuma poliuretanica nu este un material de constructii ecologic, dar poate fi montata intr-o locuinta care nu beneficiaza de izolare termica. Spuma poliuretanica se aplica usor si se foloseste, cu precadere, pentru izolarea peretilor, teraselor, acoperisurilor, pardoselilor si subsolurilor.


Accent Adserving Agency SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!