Ținuta smart casual: cum o porți la birou?

Publicat pe 8 Mai 2021
Când vine vorba despre modă, auzim tot mai des expresia ”smart casual”. Dar ce înseamnă de fapt acest termen? Ce atribute trebuie să aibă o ținută, pentru a fi smart casual? Și, mai ales, poate fi o astfel de ținută potrivită pentru birou? Specialiștii în fashion spun că da, iar din acest articol vei afla cum să porți ținutele smart casual la birou.

Ce este ținuta smart casual?

Multă lume încearcă să definească acest termen și nu reușește în totalitate. Pentru că ”smart casual” este suficient de ambiguu pentru a însemna orice. Dicționarul Oxford definește acest dress code ca ”un stil curat, îngrijit, convențional dar în același timp relativ informal”. Practic, o ținută smart casual este o ținută comodă cu mai mult stil. Hainele pe care le porți dacă vrei să fii smart casual sunt comode, lejere, din materiale de bună calitate, îngrijite și accesorizate corespunzător. Acestea fiind spuse, stilul smart casual este foarte versatil și poate fi abordat inclusiv la birou.

Cum porți ținutele smart casual la birou?

Spre deosebire de stilul office casual, care înseamnă haine de birou mai comode, stilul smart casual este și mai relaxat. Poate fi abordat în mediile profesionale, atunci când atmosfera nu este extrem de formală sau în zilele în care la birou este permis un stil mai lejer. Iată câteva reguli pe le poți respecta atunci când compui o ținută smart casual pentru birou.

1. Începe cu partea de jos

Stilul smart casual se bazează pe amestecul dintre haine comode care arată în același timp bine. Așa că atunci când începi să compui o ținută, pornește mereu de la partea de jos. Vei purta o fustă sau o pereche de pantaloni? Dacă alegi pantaloni, asigură-te că au un aspect îngrijit. Poate fi vorba despre o pereche de jeansi, fără tăieturi sau franjuri, sau o pereche de pantaloni chino, cu tăietură mai elegantă. Important este să te simți confortabil în ei.

Dacă decizi să porți o fustă, nu purta ceva mai sus de nivelul genunchilor. Fusta poate fi colorată, dar este preferabil să fie uni. În cazul în care în partea de jos alegi ceva mai colorat, va fi nevoie să echilibrezi ținuta cu un top în culori neutre.

2. Alege un top potrivit

Topul trebuie să completeze perfect ținuta și să o echilibreze. Dacă în partea de jos ai o piesă mai simplă, o pereche de jeansi, de exemplu, bluza poate fi mai elegantă. Dacă, însă, în partea de jos ai ales o fustă amplă sau colorată, topul trebuie să fie cât mai neutru. Cele mai potrivite topuri pentru ținutele smart casual de birou sunt cămășile sau bluzele cu nasturi, tricourile cu mânecă lungă sau trei-sferturi, cu guler bărcuță etc.

3. Nu uita că poți purta o rochie

De multe ori, o rochie te poate salva, atunci când nu știi ce combinații să faci. Rochiile au un aspect feminin și mai elegant și dau imediat clasă oricărei ținute. Rochiile potrivite pentru stilul smart casual sunt rochii midi, cu croială simplă, clasică. Pot avea buzunare, mâneci scurte sau lungi. Dacă ai o rochia mai formală, de culoare închisă sau cu o linie foarte clasică, o poți accesoriza cu o eșarfă și un cardigan lejer pentru un stil smart casual.

4. Poartă un sacou

Indiferent că alegi să porți o rochie, o fustă sau pantaloni și top, un blazer comod este necesar, pentru o ținută de birou completă. Sacoul poate fi mai larg sau cu croială fit, poate fi într-o singură culoare, în dungi sau chiar cu un model discret. Alege un sacou uni, într-o culoare mai închisă, pentru un look mai formal sau un sacou lejer colorat, pentru a scoate din anonimat o pereche de jeans.

5. Alege încălțămintea potrivită

Stilul smart casual înseamnă încălțări lejere, confortabile, dar în același timp cu un aspect îngrijit. Poți alege balerini, pantofi fără toc, model Oxford sau chiar sneakersi. Există acum nenumărate modele de sneakers de damă care pot fi purtate cu jeansi sau pantaloni eleganți, la birou. Evită sandalele, sau pantofii prea decupați, pentru că aceste modele sunt prea informale pentru ținutele de birou.

În concluzie, chiar dacă este greu de definit, stilul smart casual este suficient de vast pentru a cuprinde ținute variate, care se potrivesc pentru birou. Cu puțină inspirație și aplicând sfaturile de mai sus, poți alcătui ținute confortabile și în același timp perfecte pentru birou.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!