Tipografia Global Print și Practicile Responsabile Ecologic În Industria de Materiale Promoționale

Publicat pe 8 Decembrie 2023
Sustenabilitatea ecologică este un subiect din ce în ce mai prezent în conștiința socială. Oamenii încep să realizeze atât importanța menținerii mediului înconjurător, reducând deșeurile dăunătoare mediului, cât și importanța utilizării în mod responsabil a energiei, evitând risipa.

Astfel, business-urile încep să își însușească o abordare responsabilă ecologic, indiferent de domeniul de activitate.

Cum arată această abordare ECO în industria tipografică?

Pentru o industrie a cărei materii prime de bază este reprezentată printre altele în mod special de hârtie și carton, atenția specială acordată procurării responsabile a produselor de bază este imperativă. De asemenea, un pas important pe acest drum este și investiția în aparatură de printare de format mare a cărei cerneală pe bază de apă este non-toxică, sigură atât pentru utilizatori cât și pentru mediu. Beneficiile acestor investiții nu sunt numai simțite de mediul înconjurător cât și de colaboratorii care valorizează componenta de mediu.

Odată ce s-au început demersurile la Tipografia Global Print pentru achiziția în aparatură de print sustenabilă, ca parte dintr-un amplu proiect de investiții de aproximativ 5 milioane Euro pe parcursul anilor 2019-2023, s-au observat atât îmbunătățirea semnificativă a produselor de print cât și reducerea timpilor de producție, pe lângă beneficiul unor procese de producție dar și produse finite care să nu dăuneze mediului.

Certificare FSC și Sustenabilitate Energetică

Certificarea FSC este printre cele mai importante certificări pe care le poate primi un business din industria tipografică. Aceasta atestă obținerea hârtiei și cartonului, utilizate preponderent la produsele de tipar comercial, standuri POSM Display și alte materiale de trade marketing, din surse sustenabile. Numeroase branduri prioritizează deja această valoare din rațiuni de etică de business și obțin astfel produse apreciate de către clienți, având un impact semnificativ din punctul de vedere al vânzărilor.

Deși este recunoscut faptul că materia primă obținută din surse sustenabile implică într-adevăr costuri puțin mai ridicate, Tipografia Global Print a reușit să mențină prețurile la un nivel similar cu materia primă obișnuită, datorită investiției în aparatură de printare profesională de ultimă generație, care economisește atât timp, cât și costuri sau energie – echilibrând costurile în favoarea colaboratorilor.

S-au făcut demersuri și din punct de vedere al economisirii de energie, prin instalarea de panouri fotovoltaice și pompe de căldură, eliminând gazul metan ca sursă de căldură a climatizare a halei și de obținere a apei calde. Pe viitor se planifică o expansiune graduală a puterii de obținere a energiei prin adăugarea a noi panouri fotovoltaice cu o putere instalată de încă 100 Kw.

O investiție importantă din punct de vedere al sustenabilității energetice este reprezentată de achiziționarea cu un an în urmă a noului printer de mare capacitate Durst P5 350. Acesta, premiat în cadrul EDP AWARDS la categoria Flaghsip atât pentru calitate cât și pentru productivitate, este specializat pe printarea pe carton ondulat, fiind util pentru standuri, POSM Displays și produse similare. Acesta prezintă lămpi cu led pentru uscarea cernelii, care consumă cu 60% mai puțină energie față de lămpile uzuale cu mercur. Pe lângă costurile scăzute, printerul Durst P5 350 conferă o calitate îmbunătățită a imaginilor, indiferent de suprafața printată.

Cerneală Certificată ECOLOGO

Ca parte din proiectul de investiții de 5 mil. Euro desfășurat pe parcursul ultimilor 5 ani, Tipografia Global Print a prioritizat investițiile în echipamente de printare conforme standardului ECOLOGO. Certificarea presupune testarea riguroasă a aparaturii tipografice, astfel încât produsele realizate să corespundă cerințelor de protecție a mediului dar și a utilizatorilor care intră în contact cu produsele finale. Aceasta este obținută doar de către cele mai non poluante echipamente tipografice existente.

Cea mai recentă investiție în acest sens este noul Durst P5 250WT, instalat în premieră pe piața din România la Global Print. Acesta este un exemplu actual și reprezentativ deoarece compoziția chimică a cernelii este lipsită de substanțe toxice și dăunătoare – certificată ECOLOGO. Cerneala utilizată este pe bază de apă, aprobată inclusiv pentru imprimarea ambalajelor alimentare din Europa, SUA și Elveția, elimină posibilitatea poluării prin transfer. De asemenea, nu conține substanțe cu grad ridicat de risc, volatile, metale grele, ftalați sau plastifianți – fiind cea mai non-toxică cerneală de pe piață.

Împreună, investiția în printere certificate UL ECOLOGO și utilizarea de materie primă certificată FSC asigură produse finale sigure, fără efect negativ asupra mediului, totodată fiind estetice și calitative indiferent de formatul ales. Produsele finale se conformează standardelor FOGRA și Pantone, menținând o calitate offset a printului chiar și pentru produse de format mare.

 Se poate constata importanța evidentă a responsabilității ecologice în industria tipografică dar și de produse de marketing, atât din punct de vedere etic cât și din punct de vedere calitativ. Tipografia Global Print consideră că este timpul, ca profesioniști în industria tipografică, să își asume angajamentul pentru un viitor verde și să continue demersurile în viitor, ca parte din planul amplu de obținere al certificării ESG, certificare referitoare la etica de business a unei afaceri atât din punct de vedere al sustenabilității cât și a politicii interne.

Date de contact TIPOGRAFIA GLOBAL PRINT:

adresa: Bucureşti, Str. Stan Tabără Nr. 28-32, Sector 5

website: https://largeformat.globalprint.ro/ şi https://www.tipografia-global-print.ro/

telefon: (+4) 0755 808 909

e-mail: office@globalprint.ro

Domenii: Afaceri

EDCORA IT SERVICES SRL

Reunim cele mai importante tehnici și tactici de optimizare si promovare online. Edcora transformă bugetul de promovare din cheltuială în investițe profitabilă. EDCORA iți oferă soluția perfectă...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!