Tips & tricks pentru amenajarea unui dinning primitor

Publicat pe 7 Noiembrie 2020
Camera de zi este locul în care familia se reuneşte pentru masă, pentru interacţiune şi pentru petrecerea timpului liber. Amenajarea unui dinning în acest spaţiu îţi poate transforma casa într-un loc primitor atât pentru familie, cât şi pentru oaspeţii care vă trec pragul. Iată cum poţi îmbunătăţi constant acest aspect.

Delimitează spaţiul pentru dinning

Cele mai primitoare sunt casele în care locul de luat masa este bine delimitat. Amenajarea unui astfel de spaţiu te scapă de momentele stânjenitoare, cu musafiri care trebuie să aştepte să aduci şi să montezi o masă pliabilă pentru a putea mânca împreună. Dacă ai un living primitor, locul de dinning poate fi central sau secundar. Amenajarea centrală se face în jurul mesei, care devine protagonista camerei. Pentru ca privirile să nu fie atrase doar de mobilier, alege ca element central un obiect de design sau de decor. În schimb, dacă amenajezi zona de dinning într-o latură a camerei, poţi jongla mult mai bine cu decoraţiunile. Lăsând liber centrul încăperii pentru discuţii pe canapea, fotolii, la o măsuţă de cafea, oaspeţii se vor simţi mult mai relaxați. Masa poate fi amplasată lateral, în faţa unei sobe sau șemineu. Și, dacă e mai greu cu soba la bloc, poți găsi un şemnineu electric pe klarstein.ro, pe care îl poți transforma în elementul central al spaţiului călduros nou creat.

Porneşte de la bază

După ce ai ales locul mesei şi al scaunelor, urmează integrarea dinning-ului în peisaj. În timp ce pardoseala dură, din piatră sau lemn, are o eleganță aparte, senzaţia de căldură este oferită tot de textilele potrivite. Alege un covor generos, care să acopere întregul spaţiu de sub masă şi scaune şi vei obţine un plus de confort pentru tine şi oaspeţii tăi. Forma, textura şi modelul trebuie să fie în armonie cu restul pieselor din încăpere, fie că vorbim despre mobilier sau decoraţiuni.

Profită de lumina naturală

Dacă nu foloseşti dinning-ul doar pentru cină, așază masa aproape de ferestre. Lumina naturală are efecte terapeutice şi asigură un climat primitor. Împreună cu oaspeţii tăi vă puteţi bucura de un mic dejun sau un prânz luminos şi plăcut. În plus, puteţi supraveghea copiii care se joacă în curte, fără a vă ridica de la masă. Într-un astfel de amplasament, masa se poate transforma în spaţiu de activităţi pentru copii sau de lucru pentru adulţi.

Înlocuieşte scaunele cu fotolii sau canapele

Scaunele sunt obiecte standard în jurul mesei. Ieşi din tipar și înlocuiește-le cu fotolii sau canapele potrivite. Asigură-te că alegi elemente de mobilier estetice dar şi utile. Înălţimea este foarte importantă, pentru că oamenii trebuie să ajungă la masă cu uşurinţă, pentru a mânca într-o poziţie confortabilă. În continuare, în funcţie de spaţiu, stabilește dimensiunile şi forma canapelelor. Alegerea unor modele cu spaţiu de depozitare integrat adaugă un plus de utilitate şi funcţionalitate. De asemenea, locul devine mult mai ofertant pentru amplasarea pieselor ornamentale, cum ar fi pernele decorative. Cu scheletul mobilierului deja instalat, poţi organiza mese tematice doar din elementele de decor: feţe de masă sau perne și pernuțe de diferite tipuri. Acestea pot fi clasice, tradiţionale, moderne, orientale, greceşti sau din orice alt stil sau cultură.

Nu ocoli masa rotundă

Nimic nu apropie mai mult participanţii la acelaşi eveniment ca o masă rotundă. Datorită senzaţiei de confort şi a facilităţii interacţiunii, conceptul de masă rotundă a depăşit cu mult spaţiul gastronomic. Pentru membrii familiei şi pentru oaspeţii apropiaţi, amenajarea unei mese în formă circulară sau oblică este alegerea câştigătoare. Atmosfera confortabilă şi primitoare favorizează discuţiile dintre oameni, care nu mai sunt despărţiţi de laturi, colţuri sau alte persoane interpuse.

În amenajarea unui dinning nu trebuie să ţii cont doar de oaspeţii pe care îi vei găzdui. De aceeaşi senzaţie de confort trebuie să te bucuri şi tu împreună cu familia în timpul micului dejun, al prânzului, al cinei sau al discuţiilor ocazionale din jurul mesei.


Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!