Tipuri de „active exotice” în care merită să investești pentru profit pe termen lung

Publicat pe 8 Mai 2021
În zilele noastre, mulți investitori pe termen lung caută să își diversifice portofoliile prin investiții în clase de active diferite, chiar exotice. Unii preferă să-și pună banii în monede și bijuterii rare, în timp ce alții investesc în vinuri fine ori opere de artă. Și am putea spune că nu greșesc deloc.

Conform datelor oferite de Knight Frank, companie care realizează un index al creșterii valorii activelor mai puțin convenționale, folosite în scop investițional, în ultimii 10 ani (judecând în trecut, începând cu 2020), valoare acestor active au crescut cu 138%. Printre astfel de active, doar mobila de epocă pare a-și fi pierdut din interesul investitorilor, prețul acesteia înregistrând un recul de 26% în respectivul interval de timp. Cu toate acestea, piesele de excepție pot fi în continuare extrem de profitabile, în ciuda recesiunii generale a pieței. Spre exemplu, o masă din anii 1960 a lui Diego Giacometti s-a vândut la un preț de 3,2 milioane de dolari la o licitație Christie's din Paris, eclipsând prețul său orientativ de doar 477.000 de dolari, în timp ce o masă octogonală a aceluiași designer a fost de vândută la 4,6 milioane de dolari.

Creștere pentru majoritatea investițiilor exotice

În schimb, ceasurile de colecție au oferit investitorilor un câștig de 62% în acești ultimi 10 ani, timbrele de 64%, bijuteriile de 74%, diamantele colorate de 77%. În cazul bijuteriilor, perlele sunt cele mai performante din punct de vedere al măririi valorii, dar se caută foarte mult și bijuteriile de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea (în special piese apreciate precum cercei de aur din epoca Belle Epoque și Art Deco), a căror valoare a crescut peste media categoriei.

Gențile de firmă (precum cele fabricate de renumita marcă Hermes) au înregistrat o creștere a valorii de 115%, vinurile de colecție de 125%, iar lucrările de artă de 134%. La vinuri, spre exemplu, mărirea prețului a fost alimentată de o creștere robustă pentru vinurile de Bordeaux, Burgundia și pentru cele din nordul Italiei. Punctele de atracție din anii trecuți au fost spre exemplu șase sticle ale unui vin burgund Romanée-Conti din 1978, foarte căutat, care s-a vândut cu 110.000 de dolari și vânzarea celei mai vechi sticle existente din lume de vin de Madeira, care a realizat un record de 39.000 de dolari.

Dacă vă întrebați dacă este fezabil să obțineți un profit din investiții în artă, luați în considerare acest lucru: conform cercetărilor de piață, prețul operelor de artă a crescut cu peste 1.000% în ultimii 40 de ani. Ultimii ani au arătat o creștere constantă de peste 10% pe an sau mai mult. Aceste tipuri de randamente sunt foarte interesante - nu numai că investitorii mari și mici își încep propriile colecții private, dar multe fonduri de investiții în artă și-au deschis porțile și sunt gata de afaceri.

Peste medie au înregistrat creșteri de valoare monedele vechi (157%), mașinile de epocă (212%) și recordmanul whisky-uri rare cu o mărire a valorii de 535%. Monedele rare din țările islamice au printre cele mai mari creșteri, potrivit experților (o investiție care, de asemenea, nu este extrem de costisitoare).

Nu vă speriați de preț

O clasă de investiții care câștigă rapid în popularitate sunt operele de artă (tablouri, sculpturi, fotografii artistice sau ale unor fotografi celebri etc.). Nu numai că arta plastică poate îmbunătăți decorul casei dvs. și poate evoca emoții puternice, dar poate contribui semnificativ la creșterea avuției dumneavoastră doar agățând-o pe perete, în cui (în cazul tablourilor) și așteptând să îi crească valoarea.

Miturile despre investițiile în artă au împiedicat însă, întotdeauna o persoană obișnuită să intre în această afacere potențial profitabilă. „Nu știu nimic despre artă. Investiția în artă este doar pentru cei bogați. Ce se întâmplă dacă sunt păcălit? ” Toate acestea sunt preocupări legitime, dar pot fi repartizate rapid cu un pic de cercetare și cunoștințe.

Se poate investi în artă fără a cumpăra de fapt un tablou de un milion de dolari. Masterworks oferă investitorilor șansa de a investi în artă de top pentru doar 20 USD pe acțiune. Având o rentabilitate anuală medie de 8,9% din 2000, aceasta este o modalitate excelentă de a vă diversifica portofoliul.

Prin urmare, nu ocoliți magazinele de amanet, unde uneori puteți descoperi adevărate chilipiruri.

Tot la prețuri acceptabile puteți achiziționa sticle de vin, șampanie sau whiskey rar, așa că .

Sfat

Indiferent dacă doriți să cumpărați acțiuni/unități de fond prin Masterworks, să începeți propria colecție sau pur și simplu să cumpărați câteva piese pentru a vă decora casa, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă educați. Dacă aveți un orizont de timp de investiții de 10 ani sau mai mult, lumea minunată și profitabilă a acesturi tipuri de active exotice poate fi potrivită pentru dvs.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!