Tipuri de gutiere si modul de utilizare a acestora

Publicat pe 14 Februarie 2019
Gutiera reprezinta un dispozitiv folosit in stomatologie care poate indeplini diferite roluri, in functie de nevoile tale medicale.

Gutiera reprezinta un dispozitiv folosit in stomatologie care poate indeplini diferite roluri, in functie de nevoile tale medicale. Aceasta este usor de utilizat si poate fi adaptata pentru a putea fi utilizata atat de copii, cat si de adulti. 

Iata care sunt principalele informatii despre gutiere pe care este bine sa le cunosti:

Tipuri de gutiere dentare 

In ortodontie si in stomatologie in general, gutierele sunt de tipuri diferite, in functie de rolul pe care il au:

- Gutiera pentru repozitionare. Aceasta este folosita in ortodontie, ajutand la pozitionarea mandibulei si a maxilarului intr-o pozitie complementara; 

- Gutiera utilizata dupa folosirea aparatelor dentare. Acest tip de gutiera este utilizata tot in ortodontie si are rolul de a mentine rezultatul obtinut in urma folosirii unui aparat dentar

- Gutiera cu rol de  protectie. Gutiera de protectie este utilizata in general de catre sportivi sau persoanele care se expun in fata unor posibile accidente. Aceasta are rolul de a proteja dantura in cazul unei posibile lovituri sau cazaturi; 

- Gutiera cu rol de suport. Aceasta gutiera este utilizata cu scopul de a mentine diverse substante aplicate pe suprafata dintilor. Astfel de substante pot avea fie rol cosmetic, precum albirea dintilor, fie unul terapeutic; 

- Gutiera cu rol de diagnosticare. De regula, gutiera cu rol de diagnosticare este utilizata in cadrul lucrarilor protetice. Cu ajutorul acesteia este testata distanta dintre maxilare, astfel incat lucrarea finala sa aiba un rezultat placut. 

Modul de utilizare al gutierei 

Gutiera  se aplica intr-un mod facil, iar indepartarea acesteia se face cu aceeasi usurinta. Aceasta a fost gandita si construita astfel incat pacientului sa ii fie la indemana sa o foloseasca singur acasa. 

Gutiera se poate utiliza atat ziua, dar si noaptea. Insa este recomandat sa acorzi o atentie sporita ingrijirii acesteia. In cazul in care lasi microbii si bacteriile sa intre in contact cu gutiera, poti dezvolta diverse afectiuni mai mult sau mai putin grave. Gandeste-te la propria sanatate si ai rabdare in momentul in care iti scoti sau iti aplici gutiera. 

Dupa cum precizam, gutiera poate fi folosita atat de copii, cat si de adulti. Pentru a le capta cat mai mult atentia si a ii convinge sa poarte un astfel de dispozitiv, gutierele pentru copii pot fi infrumusetate. Acestora li se pot aplica folii realizate din plastic, disponibile in multe culori, fiecare copil avand libertatea de a alege ce nuanta isi doreste.  

Pe de alta parte, gutierele destinate adultilor sunt unele transparente. Tocmai pentru ca pot fi purtate si pe parcursul zilei, faptul ca sunt transparente ii ajuta pe acestia pentru a nu atrage atentie oamenilor din jur privind purtarea unei gutiere. 

Atat in ceea ce priveste purtarea unei gutiere dentare, cat si in cazul altor tratamente ori dispozitive de tip stomatologic, este indicat sa intelegi cat mai bine modul lor de functionare. Incearca sa apelezi la un medic dentist cu care sa poti discuta in mod deschis orice problema si care sa iti explice constant care este progresul tratamentului tau. 


DIGITAL CRAFT AGENCY SRL-D

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!