Top 4 avantaje ale pietrei naturale

Publicat pe 10 Mai 2022
În procesul de amenajare sau renovare a locuinței, alegerea finisajelor interioare este unul dintre cele mai importante procese. Din motivele simple de estetică și funcționalitate, materialul din care este confecționată faianța sau gresia dictează aspectul spațiilor în care le folosești, dar și rezistența în timp.

Piatra naturală este unul dintre cele mai vechi materiale folosite pentru amenajările interioare și finisaje. Marmura este cel mai cunoscut dintre acestea și folosită de mulți dintre cei care vor să-și decoreze locuința cât mai elegant. Iată principalele avantaje ale pietrei naturale și de ce să o alegi:

1. Rezistența

Piatra naturală este un material puternic, rezistent la șocuri, zgârieturi și impact. Atât marmura, cât și granitul, sunt finisate în condiții de presiune ridicată, dar nu sunt indestructibile. Plăcile trebuie instalate cu grijă, deoarece în acest proces pot fi sparte sau crăpate din neatenție.

În prezent, există și alternativa pietrei artificiale, care este produsă din beton și are un aspect identic, la prețuri mai mici. Procesul de instalare a finisajelor din piatră naturală presupune folosirea adezivilor de calitate. Alege adeziv pentru piatră naturală de la Macostore pentru o amenajare modernă a casei tale.

2. Versatilitatea

Piesele in piatră naturală pot fi folosite în diferite încăperi, atât pentru pardoseala, cât și pentru finisajele pereților. Marmura, de exemplu, este renumită pentru designul unic, natural, în mod special datorită patternurilor pe care le creează nervurii de pe plăci.

Piatra naturală este rezistentă și un bun izolator, de aceea nu este nevoie să optezi pentru izolarea pardoselii în camerele în care folosești acest material. Piatra oferă un nivel ridicat de izolare, atât la nivel termic, dar și fonic. Cunoscută și cub denumirea de „inerție termică”, finisajele din piatră naturală asigură temperatura scăzută în timpul verii, și căldura în timpul iernii.

3. Culori și nuanțe deosebite

Eleganța pietrei naturale se potrivește în cadrul unui număr mare de stiluri de amenajare. De la cel clasic, la cel minimalist, în funcție de culori și patternuri, poți alege materialele care transformă radical spațiul. Atât marmura, cât și granitul și onyxul sunt opțiuni potrivite pentru spațiile rezidențiale în holuri, bucătării și băi, dar și în spațiile de birouri.

Dacă vrei să amenajezi baia sau bucătăria unui birou modern, trebuie să te concentrezi pe aspectele prin care spațiul devine cât mai primitor. Alegerea pietrei naturale îți pune la dispoziție mai multe posibilități și poate face spațiul asemănător celor din restaurante și baruri. Aceste locuri au o putere semnificativă de a face oamenii să se întoarcă tocmai datorită decorului, iar angajații unui birou pot simți aceeași stare de bine în timpul mesei, dacă bucătăria este amenajată cu gust.

4. Rezistența la foc

Nu doar durabilitatea materialului face din piatra naturală o opțiune potrivită pentru spațiile rezidențiale și comerciale, ci și rezistența la foc. Suprafața acesteia face față cu brio și la căldură, iar acesta este unul dintre motivele pentru care blaturile de bucătărie din marmură sau granit sunt la mare căutare.

Optează pentru piatra naturală dacă renovezi sau amenajezi o locuință, dar și un spațiu comercial sau un birou. Instalarea finisajelor sau a blaturilor din marmură merită investiția datorită rezistenței excelente în timp.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!