Top 5 cele mai căutate mașini eco în România

Publicat pe 12 Ianuarie 2021
Deși modele clasice continuă să domine piața, mașinile eco câștigă teren de la an la an, încet dar sigur. Nici nu este de mirare, având în vedere preocuparea globală tot mai accentuată pentru măsurile de protecție a mediului. Mașinile pe combustibili sunt considerate factori majori de poluare, iar soluția alternativă propusă de producătorii auto o reprezintă diferite modele de autovehicule hibrid și electrice.

Și în România, cererea pentru mașinile eco este în creștere. Românii sunt interesați de aceste modele atât datorită impactului asupra mediului, cât și pentru economiile generate de folosirea unei mașini eco. Iată care sunt cele mai populare modele de mașini eco în rândul șoferilor din România!

 

Volkswagen e-Golf

Modelele Golf ale celor de la Volkswagen se numără de mulți ani printre preferatele românilor, așa că modelul electric e-Golf nu avea cum să nu se bucure de aceeași popularitate. Vehiculul păstrează formele consacrate de Golf, iar la prima vedere este greu să-ți dai seama că ai de-a face cu o mașină electrică. Abia când aceasta pleacă de pe loc, iar motorul nu face zgomot, poți să realizezi că este vorba de un e-Golf. Modelul are o autonomie de 231 de kilometri în modul ECO+ și dezvoltă o putere de 136 CP.

 

Nissan Leaf

Lansat în 2011, acest model a făcut senzație la vremea sa, datorită designului neobișnuit, însă a dezamăgit la capitolul autonomie. Face parte tot din gama mașinilor electrice, iar primul model nu putea rula mai mult de 170 de kilometri la o încărcare.

O schimbare majoră a avut loc însă în 2017, când a fost lansat un nou model facelift. De această dată, aspectul exterior este unul mai convențional decât modelul din 2011, însă mult mai elegant. Cel mai important este că autonomia noului model aproape că s-a triplat ajungând la 389 de kilometri cu o singură încărcare. Un alt motiv pentru care modelul este atât de popular în România îl constituie și numărul mare de dotări.

 

Ford EcoSport

Este echipat cu un motor revoluționar Ford EcoBoost, care a câștigat de șase ori premiul de Motorul Internațional al Anului. Cu o capacitate de 1.0 L și o putere de 125 CP, motorul este unul economic, fără ca asta să îi afecteze performanțele. Este disponibil și în variantă diesel, cu un motor EcoBlue de 1,5 L și o putere de 95 CP. Cu ajutorul sistemului Auto-Start-Stop consumul în mediul urban se poate reduce cu până la 10%, datorită faptului că acesta oprește motorul atunci când aștepți la semafor sau în coloană. La plecare nu este nevoie să repornești motorul fiind suficient să apeși ambreiajul și să cuplezi treapta întâi de viteză. Aceste dotări fac modelul să fie foarte eco-friendly, deși nu face parte din gama hibridă sau a mașinilor electrice. Îți poți comanda un Ford EcoSport consultând oferta de pe Fordroadhill.ro.

 

Tesla Model 3

Lansată în 2017 ca o variantă mai accesibilă a Modelului S, Tesla Model 3 s-a vândut în numai trei ani în peste 500.000 de exemplare. A devenit astfel cea mai vândută mașină electrică, iar popularitatea sa nu putea să nu ajungă și în România. În funcție de echipare, autonomia este cuprinsă între 250 și 750 de kilometri, iar puterea motorului pornește de la 283 CP, ajungând până la 450 CP.

 

Toyota C HR

Este vorba de un model hibrid, care a fost cel mai bine vândut din gama sa pe piața din România, în 2018. Motorul electric are o putere de 72 CP, în timp ce motorul pe benzină, cu o capacitate de 1,8 L, dezvoltă o putere de 98 CP. Cumulate, cel două motorizări oferă mașinii o putere de 122 CP.

 

Acestea sunt primele cinci modele care conduc în topul preferințelor românilor, în materie de mașini eco, concurând serios cu modelele consacrate.

Domenii: Auto

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!