Top 5 Criterii pentru alegerea de calorifere pentru baie

Publicat pe 18 Martie 2020
Cauti calorifere pentru baie si nu stii exact ce trebuie sa cumperi? Ei bine, in acest articol vom aborda in detaliu acest subiect, asa incat, la final sa ai toate informatiile referitoare la criteriile pentru alegerea unor calorifere potrivite pentru baia ta. Acest ghid cuprinde informatii relevante despre tipurile disponibile, modalitate de montaj si materiale... aspecte care pot face o diferenta reala in interiorul baii tale.

Caloriferele joaca un rol esential in fiecare locuinta. Acest lucru este valabil mai ales in baie, unde alegerea radiatorului contribuie la procesul de relaxare si confort. In prezent, exista in piata o gama uriasa de calorifere de baie, concepute pentru a imbunatati aspectul spatiului. Indiferent ca este vorba despre stilul traditional sau unul contemporan, vei gasi intotdeauna calorifere care sa se potriveasca perfect in decor si care sa fie utile, dar si accesorii de calitate pentru baie, care se imbina armonios cu restul obiectelor.

Inainte de a porni la cumparaturi, iata 5 criterii pe care trebuie sa le iei in calcul inainte de a face orice alegere:

1. POZITIONAREA

Daca este vorba despre o simpla inlocuire, atunci va trebui sa alegi un calorifer similar cu cel pe care il ai momentan. Fiind disponibile mai multe tipuri de calorifere pentru baie pe piata, montajul difera de la unul la altul. Prin urmare, fie alegi un radiator cu montaj similar pentru a pastra conductele actuale, fie va fi nevoie sa apelezi la serviciile unui instalator pentru a reconfigura sursa de incalzire din baie.

2. ZIDUL DE SUSTINERE

Un perete solid va sustine orice tip de calorifer indiferent de dimensiunea si greutatea lui. Insa, acest lucru nu este valabil si in cazul unui perete artificial. Prin urmare, fie va trebui sa optezi pentru un radiator limitat la o anumita dimensiune si greutate, fie vei fi nevoit sa il montezi pe un alt perete din baie, care are o structura mai solida.

3. TIPUL DE CALORIFER

Baile pot fi adesea destul de racoroase. Prin urmare, poate merita sa optezi pentru un anumit tip de calorifer, care sa mentina caldura in incapere la costuri cat mai accesibile. Astfel, aruncam o privire asupra tipurilor largi de calorifere pentru baie disponibile pe piata. De asemenea, ne vom axa si pe explicarea unor termeni, pentru a descrie tipurile de radiatoare.

Radiatoare orizontale

Sunt cel mai obisnuit tip de calorifere pentru baie, gasite in majoritatea caselor. Se plaseaza in mod orizontal pe un perete, sunt realizate din otel si cu un finisaj alb. Acestea functioneaza bine cu conductele care provin din podea. Sunt excelente pentru a le plasa sub o fereastra sau pe un perete mai liber. In general, ocupa destul de mult spatiu, dar fiind cu sina pentru prosop integrata, ajuta la incalzirea si uscarea prosoapelor.

Radiatoare verticale

Sunt o optiune mai moderna si pot fi utilizate pentru a beneficia de spatiul peretelui, astfel incat fiecare element esential din baie sa fie incadrat corect si eficient. De asemenea, sunt disponibile in modele mai mici si mai subtiri, fiind ideale pentru spatiile mici.

Radiatoare de pardoseala

Sunt radiatoare montate direct din pardoseala, prin urmare, tipul de perete nu mai este o problema cand vine vorba de montaj. Emana o cantitate de caldura semnificativa si se potrivesc foarte bine in baile moderne.

4. MATERIALUL DE FABRICATIE

Radiatoarele pot fi clasificate si in functie de materialul de fabricatie, fiind un alt criteriu care se ia in calcul inainte de a achizitiona unul. In prezent, cele mai populare calorifere pentru baie sunt fabricate din otel. Otelul este un material usor, astfel, radiatoarele de la Neakaisa din acest material sunt usor de transportat si montat. Au un aspect placut si prezinta numeroase avantaje. Au un raport putere termica / pret foarte bun, distribuie rapid caldura in incaperi si rezista la temperaturi de pana la 100 grade Celsius.

Fonta este un material care se utilizeaza in fabricarea radiatoarelor, insa mai rar in cele destinate bailor. Chiar daca caloriferele din fonta au o durata de viata mai lunga si un confort termic sporit, sunt foarte grele, inestetice si greu de manevrat. Se pot monta strict pe ziduri solide, nicidecum pe pereti artificiali.

Caloriferele din aluminiu au aparut destul de recent pe piata si sunt eficiente datorita duratei mari de viata. Se incalzesc repede, isi pastreaza aspectul initial o perioada buna de timp, sunt usor de manevrat si au o greutate redusa. Totusi, au o rezistenta scazuta la socurile mecanice si se deformeaza usor. Necesita aerisiri repetate, sunt putin mai zgomotoase si nu mentin temperatura ridicata pentru o perioada indelungata.

5. DESIGNUL

In ceea ce priveste designul radiatoarelor, alegerea consta in preferintele fiecaruia. Bineinteles, pentru baile moderne, minimaliste, sunt de preferat caloriferele din otel sau aluminiu. Au un design mai elegant si un aspect mai placut decat cele din fonta. De asemenea, sunt mai subtiri si disponibile in diverse dimensiuni, fiind potrivite in orice baie.


Bbmk Steel Srl

NeaKaisa este un magazin online de bricolaj construit din pasiunea pentru combinația între frumos și util. Noi îi spunem design interior practic - totul trebuie să fie funcțional în timp ce arată...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!