Top 5 proiecte finaliste în fondul pentru comunitate „A FI vecin bun”

Publicat pe 2 Februarie 2018
București, 1 februarie 2018: AFI Europe România, alături de Fundația Comunitară București, anunță selecția celor cinci idei de proiecte care au trecut în etapa a doua a fondului pentru comunitate „A FI vecin bun”. Proiectele finaliste sunt invitate să depună aplicațiile complete pentru această etapă a competiției, până pe data de 22 februarie 2018. Ulterior, anunțarea proiectelor câștigătoare va avea loc după notarea lor și interviul cu membrii juriului, ce vor avea loc la începutul lunii martie.

ndul „A FI vecin bun” se adresează ONG-urilor și grupurilor de inițiativă și oferă finanțări totale în valoare de 70.000 de lei pentru până la trei proiecte. Obiectivul fondului este de a colecta și de a sprijini implementarea unor idei de proiecte care să contribuie la revitalizarea urbană și la revigorarea spiritului de comunitate în zonele din apropierea celui mai nou parc de afaceri pe care AFI Europe România îl construiește în București, AFI Tech Park.

Cele cinci idei de proiecte selectate pentru etapa a doua a competiției sunt:

-    Cartierul Carol, propus de grupul de inițiativă Carol: demararea procesului de construire a identității cartierului Carol și coagulare preliminară a unui grup civic în zona cartierului, prin organizarea unei serii strategice de activități care cuprind ateliere de educație urbană, mici activări urbane, tururi ghidate, focus grupuri cu oameni resursă din cartier și cartografierea resurselor locale prin intermediul unui Ghid de utilizare a cartierului.

-    AFInități pentru o comunitate unită, propus de Fundația PARADA: proiectul va urmări revigorarea spiritului în comunitate în zona Parcului Carol și în zonele adiacente acestuia prin reunirea locuitorilor din zonă în jurul unor activități menite să reducă disparitățile sociale, să stimuleze dezvoltarea de relații armonioase între persoane din clase sociale diferite prin crearea de punți de comunicare sub forma artei spectacolului.

-    Măsuțele cunoașterii, propus de grupul de inițiativă 4 KIDS: mese educative amplasate în vecinătatea zonelor de joacă, cutii poștale în care se vor colecta idei de la copiii și părinții din zonele vizate, pentru o mai bună dezvoltare a acelor perimetre.

-    Schimbarea, propus de grupul de inițiativă „Schimbarea": îmbunătățirea mediului social și urban în cartierul Ferentari, reamenajarea și înfrumusețarea spațiilor verzi, a locurilor de joacă și a spațiilor de recreere din jurul blocurilor.

-    Big Brother/Sister pentru un cartier sănătos, propus de Societatea Română de Educație Nutrițională: sustinerea si  promovarea  comunitatii tinerilor din scolile de cartier Rahova-Ferentari, clasele 5-8 Școala nr. 280, Școala Tocilescu, promovarea unui program de mentorat Big Brother/Big Sister astfel încât cei mai mici din cartiere să fie încurajați în a avea o mai bună igienă a vieții.

„Ne bucurăm că ONG-urile și grupurile de inițiativă au răspuns demersului nostru și au înscris idei de proiecte care să ajute cartierele lor să arate mai bine și să devină mai prietenoase pentru comunitățile care locuiesc în ele. Am apreciat faptul că vecini de bloc sau de cartier s-au mobilizat și s-au reunit în grupuri de inițiativă care să creeze un impact real în comunitate. Prin «A FI vecin bun» ne dorim să consolidăm o investiție pe termen lung pe care o aducem în comunitatea vecină cu noul nostru proiect,” a spus Tal Roma, Business Development Manager AFI Europe România. 

AFI Tech Park este un parc de business de 56.000 mp. pentru birouri Clasa A, situat în imediata apropiere a hotelului JW Marriott și a Parlamentului României, ce va cuprinde două clădiri de birouri P+8 și un turn de 14 etaje, având peste 5.000 mp. de spații verzi. AFI Tech Park este construit astfel încât să obțină cea mai mare recunoaștere pentru clădiri verzi și a primit deja pre-certificarea LEED Platinum pentru utilizarea tehnicilor și tehnologiilor de construcție, proiectare și operare cu impact minim asupra mediului.

„Acum șase ani, am pornit la drum cu viziunea că Bucureștiul poate deveni un loc unde oamenilor le pasă unora de alții și tuturor de oraș. Ne bucurăm că, prin acest fond de finanțare, aducem împreună oameni care fac ceva în cartierul în care locuiesc. Sperăm ca proiectele alese să devină un model de bună practică pentru toți bucureștenii,” Alina Kasprovschi, Director Executiv, Fundația Comunitară București. 

 

Juriul fondului „A FI vecin bun” este format din: Oana Preda, director executiv Centrul de Resurse pentru Participare Publică, CeRe, Ana-Maria Elian (Țoni), urbanist, specializată în planificare și regenerare urbană, MKBT:Make Better, Andrei Mihail, doctor în antropologie, cadru didactic asociat al Facultății de Științe Politice, SNSPA, Cătălin Iorgulescu, Membru al Asociației Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România, Tal Roma, Business Development Manager AFI Europe România.

Informații complete despre fondul „A FI vecin bun” sunt disponibile pe pagina dedicată programului: www.afitechpark.ro/afivecinbun.   

Despre AFI Europe

AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider în ceea ce privește dezvoltarea, managementul și investițiile din domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală şi de Est din 1997.

Portofoliul AFI Europe include centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi dezvoltări rezidenţiale de mare amploare şi dezvoltări cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Letonia.

Despre AFI Europe România:

AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează “AFI Cotroceni”, cel mai mare şi de succes mall din România şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est. Centrul comercial se întinde pe o suprafaţă închiriabilă de aproape 90.000 metri pătrați (GLA) şi oferă vizitatorilor săi o zonă extinsă dedicată activităților de divertisment, care include o varietate de opțiuni de petrecere a timpului liber și peste 300 de magazine ale brandurilor locale şi internaţionale, vizitate în medie de 50.000 de clienţi pe zi.

În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafață închiriabilă (GLA) de 34.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.

Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Cotroceni, AFI Europe România a dezvoltat AFI Park, cel mai nou și mai modern parc de business de clasa A din București. AFI Park oferă 70.000 metri pătrați de spaţii de birouri, ocupate de companii multinaționale din domeniu IT&C. Clădirile de birouri AFI Park 1-5 au atins un grad de închiriere de aproape 100%. În aprilie 2016, AFI Europe România a finalizat lucrările la clădirile de birouri AFI Park 4 și 5, pe o suprafață închiriabilă de 32.000 de metri pătrați. Printre cele mai cunoscute companii multinaționale care au sediul în complexul de birouri se numără: Microchip Technologies, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron USA, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, TELUS International, Veeam Software și Dell SecureWorks.

În prezent, AFI Europe România dezvoltă în centrul orașului Brașov proiectul AFI Brașov, care include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și două clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 25.000 de metri pătrați.

Pe segmentul de birouri, AFI România are în dezvoltare AFI TECH PARK, un parc de business de clasa A cu o suprafață închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, aflat în apropierea hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului României. Parcul de business va include două clădiri de birouri de înălţime redusă și un turn de birouri, care vor avea spații verzi amenajate într-o grădină centrală, proiectul fiind un campus high tech care răspunde nevoilor de extindere a companiilor IT&C din România prin oferirea unui spațiu potrivit din punct de vedere al dotărilor tehnice și al posibilităților de dezvoltare.

De asemenea, AFI Europe România va începe în viitorul apropiat dezvoltarea unui proiect rezidențial amplu, pe un teren de 148.000 de metri pătrați din Bucureștii Noi (sectorul 1 din București).

Despre Fundația Comunitară București:

Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 6 ani, a finanțat peste 250 de proiecte, din București și Ilfov, cu aproape 3 milioane de lei.

Fundaţia Comunitară Bucureşti este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 15 fundaţii comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitaţi www.fundatiacomunitarabucuresti.ro.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!