Top 7 defecțiuni comune în orice gospodărie și cum le repari

Publicat pe 6 Iulie 2022
Indiferent dacă locuiești într-o casă veche sau într-una construită recent, mereu apare câte ceva de reparat. Iată care sunt principalele defecțiuni care se pot produce într-o gospodărie și ce ar trebui să faci pentru remedierea lor.

Reparații în gospodărie: Sfaturi practice

Fie că ești profesionist, fie că îți place să meșterești în gospodărie, ai nevoie de o trusă cu echipamente utile în multe situații: mașină de găurit și de înșurubat, fierăstrău electric, aparate de sudură Mig Mag potrivite atât pentru începători, cât și pentru sudori cu experință. În continuare, descoperă 7 dintre aplicațiile frecvente într-o locuință.

1. Retușarea gardului

Din cauza fenomenelor meteo extreme, acțiunilor mecanice, deteriorării provocate de animale, accidentelor sau manoperei, pot apărea diverse defecțiuni ale gardului. Dacă acesta este realizat din fier forjat, tablă cutată, șipci metalice, panou sudat sau alte materiale asemănătoare, problemele pot fi remediate cu un aparat de sudură. În cazul împrejmuirilor din zidărie, retușează gardul și refă finisajele.

2. Repararea balustradei

Tot din cauza manoperei sau a unor acțiuni mecanice puternice, părți din balustrada din interiorul sau exteriorul casei se pot desprinde. Întărește îmbinările tijelor din fier forjat prin sudură, înlocuiește stâlpii din lemn deteriorați sau fă orice altă acțiune necesară pentru rezolvarea problemei.

3. Refacerea acoperișului

Infiltrațiile la nivelul acoperișului sunt defecțiuni comune, char și în cazul lucrărilor executate corect. Odată cu trecerea timpului, trebuie realizată din nou etanșarea acestei zone din locuință, înlocuită bariera de vapori și reparate eventualele fisuri sau defecțiuni ale învelișului din țiglă metalică, ceramică, din beton etc.

4. Remedierea defecțiunilor de la instalația sanitară

În cazul instalațiilor sanitare pot apărea numeroase defecțiuni: un robinet cedează și necesită schimbat, trebuie înlocuită o garnitură, bateria picură sau apa de la toaletă curge încontinuu și obiectele sanitare trebuie reparate, o țeavă s-a fisurat din cauza unor substanțe corozive, canalizarea se înfundă și multe altele. Dacă problema este una complexă, apelează la ajutorul profesioniștilor.

5. Repararea instalației electrice

Improvizațiile nu sunt recomandate, cu atât mai mult când vorbim de instalațiile electrice. Repararea acestora necesită cunoștințe în domeniu și lucrările trebuie realizate cu atenție, pentru a nu exista riscul de electrocutare sau de scurtcircuit. Defecțiunile comune sunt: stricarea unui întrerupător sau a unei prize, becuri care pâlpâie și căderi de tensiune.

6. Recondiționarea mobilei

Chiar și mobila nouă poate avea nevoie de mici reparații: are un defect din fabrică, s-a deteriorat la transport sau în timpul montajului, nu a fost respectată greutatea pe care o poate susține un raft etc. Caută într-un magazin de bricolaje elementele care trebuie schimbate sau materiale pentru recondiționare.

7. Repararea ferestrelor și ușilor

Atât tâmplăria din lemn, cât și cea din PVC are nevoie de reparații. După mai mult timp de la instalare, ar putea apărea următoarele probleme: garniturile se uzează și ferestrele sau ușile nu mai sunt etanșate și izolate corespunzător, balamalele se lasă sau feroneria nu mai funcționează cum trebuie etc. De asemenea, dacă sunt defecțiuni mari, contactează o firmă specializată pentru reparații.

Completează-ți trusa de scule și de echipamente cu un aparat de sudură, o bormașină sau orice alt produs care te poate ajuta să repari defecțiunile din gospodărie.

Domenii: Constructii

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!