Top 7 obiecte pe care să le ai mereu în mașină

Publicat pe 8 Mai 2021
Unii șoferi nu pastrează absolut nimic în mașina, dorind să fie totul cât mai liber și mai curat. Alții, în schimb, au o mini debara plină cu lucruri folositoare (sau nu), pe care le cară ani la rând cu ei, în mașină, în ideea că ”cine știe, poate or să-mi trebuiască vreodată”. Indiferent în care dintre aceste două categorii te incardezi, trebuie sa stii ca exista anumite obiecte care nu trebuie sa lipsească sub nicio forma din mașina ta. Unele țin de siguranța personală, atele te vor ajuta în cazul în care apar situații neplăcute, iar altele sunt necesare pentru a fi prezentate poliției în cazul în care ești oprit pentru un control de rutina.

Iată care sunt recomandările noastre pentru cele mai importante 7 obiecte pe care trebuie să le ai mereu în mașină și pe care le poți achiziționa online de pe ptc-auto.ro.

1. Manualul de utilizare

Ar trebui să aibă locul lui în torpedou sau în locația special concepută de producător. În manualul de utilizare al mașinii vei găsi informații importante cum ar fi: nivelul recomandat de combustibil, presiunea din anvelope, explicația martorilor de la bord, etc. Manualul vine împreună mașina așa că singura ta grijă ar trebui să fie să-l pui la loc după ce îl folosești.

2. Talonul mașinii, polița RCA

Cel mai sigur este să păstrezi aceste documente în portofel, dar unii șoferi le țin în torpedoul mașinii sau chiar la parasolar. Este evident că aceste documente sunt importante atunci când ești oprit de poliție, deoarece împreună cu carnetul de condus, certifică faptul că ai dreptul să conduci, că mașina este înmatriculată și are dreptul să circule pe șosele dar și că, în cazul unor incidente soldate cu pagube, polița RCA va despăgubi persoanele care nu sunt vinovate.

3. Produse de curățare și dezinfectare

În special n condițiile actuale, articolele de igienă și curățare sunt necesare pentru a călători în siguranță. Păstrează o mică trusă care să conțină: șervețele umede, șervețele uscate, soluție dezinfectantă, pungi de gunoi, măști de unică folosință.

4. Trusa de prim ajutor

Nu știi niciodată când vei avea nevoie de un kit de prim ajutor. Începând cu un leucoplast și terminând cu o pastilă pentru durerea de cap care nu te lasă să conduci, toate se regăsesc în trusa de prim ajutor. Printre altele, în trusă trebuie să se regăsească: apă oxigenată, betadină, unguent pentru zgârieturi, tampoane tifon, foarfece, mănuși.

5. Roată de rezervă

În cazul în care una dintre roțile sau anvelopele pe care le ai montate pe mașină va suferi o daună, astfel încât nu mai poate fi folosită, roata de rezervă este cea care îți va permite să îți continui drumul în siguranță. Roata de rezervă trebuie să fie funcțională și în bune condiții de utilizare, din acest motiv ea trebuie verificată periodic, mai ales în situația în care nu ai folosit-o de mai mult timp.

 6. Parasolar

Este util vara, atunci când ești nevoit să îți parchezi mașina pentru mai multe ore în soarele arzător. Parasolarul va preveni încingerea volanului și nu doar că vei putea conduce fără să te frigă la mâini, dar îi va prelungi și durata de viață, protejând materialul din care este fabricat.

7. Triunghi reflectorizant

Împreună cu o lanternă, triunghiul reflectorizant te va proteja în cazul în care vei fi nevoit să oprești noaptea pe marginea drumului. Acesta oferă o vizibilitate sporită pentru ceilalți șoferi care sunt angajați în trafic, astfel încât vei putea să te miști în jurul mașinii în siguranță.

8. Răzuitor de gheață

Pentru lunile de iarnă, acesta este un obiect fără de care nu vei putea descurca. Indiferent cât de mult vei încălzi mașina, uneori stratul de gheață de pe parbriz și geamuri este atât de gros încât nu poate fi îndepărtat decât prin răzuire. Ideal este ca acest instrument să aibă și mănușă încorporată, iar la unul din capete o măturică pentru îndepărtat zăpada.

Domenii: Auto

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!