Top 8 atracții turistice în Salonic

Publicat pe 2 Februarie 2023
Vrei să mergi într-o vacanță în Grecia, la mare și soare, cu excursii în natură și vizite culturale? O destinație turistică pentru concediu în orice anotimp este Salonic, orașul-port de la marea Egee. Îți prezentăm în continuare ce să vezi în frumosul Thessaloniki, perla Golfului Thermaic.

Vrei să mergi într-o vacanță în Grecia, la mare și soare, cu excursii în natură și vizite culturale? O destinație turistică pentru concediu în orice anotimp este Salonic, orașul-port de la marea Egee. Îți prezentăm în continuare ce să vezi în frumosul Thessaloniki, perla Golfului Thermaic.

Turnul Alb

Vizitează monumentul simbol al Salonicului, Turnul Alb. Grecii îi spun Lefkos Pyrgos și-l consideră locul unde s-a scris istoria zbuciumată a acestei regiuni, aflată la răscruce de drumuri și imperii. Te va impresiona panorama ce se dezvăluie când urci printre zidurile crenelate.

Piața Aristotel

Savurează farmecul marin al zonei printr-un popas în Piața Aristotel, la o cafea aromată și o baclava însiropată. Urmărești spectacole de teatru stradal, festivaluri de muzică și dansuri populare. De aici ai o priveliște superbă către Agora grecească și Forumul Roman.

Biserica Sf. Dimitrios

O impresionantă atracție turistică din Salonic este Biserica Sf. Dimitrios, cel mai mare lăcaș de cult ortodox din Grecia. Maiestuoasa Agios Dimitrios impresionează prin mozaicuri unice, coloane vechi de porfir, marmură și piatră. Vei admira detaliile decorative, ce au stat la baza includerii bisericii în patrimoniul mondial UNESCO.

Arcul lui Galerius

Antichitatea grecească și romană sunt deopotrivă prezente în Salonic, iar Arcul lui Galerius reprezintă o mărturie în piatră a trecutului glorios al acestor meleaguri. Vei admira fresce și basoreliefuri cu scene din lupta tetrarhului Galerius împotriva persanilor, o victorie triumfală a elenilor.

Rotonda lui Galerius

Faimos ocrotitor al Salonicului, Împăratului Galerius a dăruit cetății egeene și o rotondă, considerată astăzi cel mai vechi monument din oraș. Acest loc iconic a fost de-a lungul timpului templu roman, biserică ortodoxă și moschee. În prezent este un muzeu cu valoroase mozaicuri și obiecte de cult, un obiectiv turistic apreciat de pasionații arheologiei.

Hagia Sofia de Salonic

Așa cum îi spune și numele, moscheea din Salonic este o replică a faimosului monument din Istanbul. Hagia Sofia de Thessaloniki a fost construită în secolul al VIII-lea ca basilică, a devenit moschee în secolul al XV-lea și din 1913 este biserică ortodoxă.

Muzeul de cultură bizantină

Nu putea lipsi din pot atracții turistice în Salonic un muzeu al culturii bizantine. Te așteaptă o fascinantă lecție de istorie, de la perioada antică, până la Renaștere și epoca modernă. Vei admira artefacte unice, icoane, obiecte de cult și mozaicuri.

Cetatea Heptapyrgion

Vizitează Cetatea celor Șapte Turnuri, un obiectiv turistic din Salonic pe care grecii îl numesc Heptapyrgion, dar este cunoscut și ca Yedi Kule, din perioada otomană. Farmecul acestui loc te va cuceri din prima clipă. Adevărată capodoperă arhitecturală, cetatea a găzduit lupte aprige, a fost temniță, fort, post de observație și refugiu. Admiră orașul și întreaga regiune egeeană, din turnurile semețe ale Heptapyrgionului.

Rezervă o vacanță în Grecia și bilete de avion București-Salonic, pentru a admira aceste atracții turistice impresionante. Iar între două vizite la muzee și cetăți, plimbă-te pe faleza pietonală Nea Paralia, ca să te bucuri de promenada veselă și ospitalieră a orașului.

Domenii: Turism

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!