Top sfaturi pentru aplicarea corecta de adezivi hotmelt in propriile lucrari

Publicat pe 12 Aprilie 2019
Adezivul cu lipire la cald este unul dintre cele mai cunoscute si utilizate tipuri de adezivi la ora actuala, atat in proiectele mici, cat si la scara industriala.

Aceste ajutoare de nadejde au si denumirea de adezivi hotmelt si sunt la baza materiale polimerice, de tip termoplastic, deci au o consistenta solida la temperatura camerei.

Adezivii de tip hotmelt nu au solventi sau apa in compozitie, lucru ce le ofera o uscare foarte rapida dupa ce au fost aplicati si o rezistenta deosebita, atat la raft cat si dupa aplicare. Adezivii hotmelt rezista bine in orice mediu, indiferent de temperatura din aer sau a suprafetelor la a caror lipire este utilizat.

Cum pot fi utilizati adezivii hotmelt?

Referitor la intrebuintari, adezivii hotmelt pot fi folositi la foarte multe lucruri, in industrii diverse. Incepand de la materiale de hartie si carton si ajungand pana la industria mobilei si a automobilelor, adezivii hotmelt sunt, asadar, deosebit de versatili, regasindu-i usor aproape peste tot, intr-o forma sau alta.

Adezivii hotmelt sunt o alege foarte intalnita in randul clientilor de lacuri si adezivi, datorita catorva avantaje:

Umple foarte bine gaurile si porii diverselor materiale, in special ale lemnului;

Sunt excelenti la lipirea de suprafeteatat poroase, cat si foarte fine;

Pot fi tinuti oriunde, fara nicio problema, deoarece nu necesita conditii speciale de depozitare;

Sunt prietenosi cu mediul inconjurator.

Calitatea adezivului hotmelt utilizat are un rol foarte important in obtinerea unui rezultat bun, insa respectarea unor practici corespunzatoare este vitala pentru siguranta si pentru cresterea eficientei adezivului.

Sfaturi de utilizare optima a adezivilor hotmelt

1. Curatati corespunzator suprafetele care urmeaza sa fie lipite. Calitatea lipirii poate fi afectata de prezenta prafului si a impuritatilor. Asadar, acestea trebuie inlaturate obligatoriu, utilizandu-se, de preferinta, o curatare uscata.

2. Tinteti cont de temperaturile de topire ale adezivului hotmelt folosit. Daca aceste temperaturi se depasesc, exista posibilitatea arderii adezivului, lucru care face substanta impracticabila dar care poate strica si instrumentul de aplicare!

3. Pe langa impuritati, trebuie sa va asigurati ca suprafetele nu sunt uleioase, lucru ce se poate intampla in urma procedeelor de realizare a diferitelor materiale, in special ale celor metalice. Daca se constata acest lucru, suprafetele trebuie curatate corespunzator si abia apoi aplicat adezivul.

4. Acordati atentie tipului de adeziv folosit. Daca achizitionati adezivul hotmelt pentru un proiect anume, este important sa intrebati specialistii ce tip de hotmelt se potriveste cel mai bine. In principiu, se va alege intre un adeziv EVA, PO sau PUR, acestia fiind cei mai intalniti adezivi hotmelt de pe piata.

Adezivii, de cele mai multe ori, asigura performanta si stabilitatea pieselor pentru care sunt folositi, astfel incat calitate lor trebuie sa fie inalta, iar aplicarea una corecta. Pentru tot ceea ce tine de mici hobby-uri unde avem loc de experimentare, este util sa apelam la ajutor specializat. Atat specialistii in lipire, cat si angajatii unei firme ce comercializeaza astfel de lucruri ne pot oferi informatii vitale referitoare la substantele achizitionate.

Klebrom - recomandarea numarul 1

Specialistii spun ca o alegere corecta de la bun inceput asigura o lipire rapida si de incredere, pe termen lung. In magazinul Klebrom putem gasi cu usurinta tipurile de adezivi hotmelt cele mai folosite la ora actuala, precum si o gama variata de alte tipuri de adezivi, lacuri si folii protectoare pentru diferite lucrari.

Klebrom isi are sediul in Brasov si comercializeaza in toata tara produse performante ale unor branduri de top la nivel international. Pentru informatii suplimentare, specialistii Klebrom va stau la dispozitie aici  la numarul 0726/ 159 136 sau la office@klebrom.ro!

Domenii: Constructii

AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →