Tot ce ar trebui să ştii despre camerele de supraveghere

Publicat pe 15 Martie 2021
După ce ai decis că ai nevoie de camere de supraveghere pentru a-ţi asigura proprietatea, vor apărea o mulţime de întrebări referitoare la caracteristicile de care ar trebui să ţii cont când le alegi. Iată câteva lucruri de care ar trebui să ţii cont.

Camera vizibilă sau ascunsă?

Când vine vorba despre securitatea propriei case se pune deseori întrebarea dacă ar trebui să foloseşti camere de supraveghere vizibile sau ascunse. Sondajele realizate printre cei surprinşi în flagrant nu au fost concludente în acest sens. În vreme ce unii au spus că vor evita casele cu camere vizibile de securitate, alţii au considerat acest lucru ca un semn că acolo sunt obiecte de valoare şi le-au luat ca pe o invitaţie la furt. Din păcate, nu există un răspuns relevant la această întrebare şi va trebui să decizi singur ce tip de cameră alegi.

Durabilitate

Pentru camerele de exterior durabilitatea este extrem de importantă. Acestea, chiar dacă sunt acoperite, trebuie să facă faţă condiţiilor meteorologice vitrege. Asigură-te că funcţionează fără probleme în intervale de temperatură adecvate şi că sunt special concepute pentru a face faţă grindinii, ploilor şi zăpezii şi alege întotdeauna produse de calitate superioară, precum cele de pe site-ul e-camere.ro.

Reflecţie şi orbire

Camerele de supraveghere montate în zone însorite, în camere cu oglinzi sau în orice alt spaţiu exterior trebuie să fie special concepute pentru reflecţie şi orbire, deoarece acestea afectează calitatea imaginilor. Astfel, pentru exterior, este recomandat o cameră cu High Dynamic Range (HDR) care reduce efectul orbirii de la soare.

În cazul camerelor de interior, trebuie să ai grijă să fie orientate către lumina naturală indirectă şi nu către cea directă.

Unde ar trebui instalate camerele de supraveghere

Modul în care vei amplasa camerele de supraveghere este condiţionat de locurile în care ţii obiectele valoroase, precum aparate de uz casnic, electronice portabile, bijuterii, ceasuri, blănuri, argintărie, bani, cârduri, arme, obiecte de colecţie, etc.

Este recomandat ca unele obiecte de valoare să fie ţinute într-un seif, sau în dulapuri încuiate.

Un alt aspect important este să poziţionezi camerele de supraveghere astfel încât să nu poate fi furate sau sparte.

Sfaturi pentru instalarea camerelor de securitate

  • Securizează zonele de intrare - uşi şi ferestre de la nivelul solului, curtea din fata sau din spatele casei, holurile şi scările interioare, punctele de trecere, etc.
  • Monitorizează interiorul şi exteriorul casei.
  • Aşează camerele de supraveghere la înălţime pentru a obţine vizibilitate maximă şi a le face mai greu accesibile.
  • Foloseşte iluminatul exterior pentru a capta imagini cât mai clare.
  • Utilizează colţurile în interior pentru a maximiza câmpul vizual al camerei.
  • Evită să îndrepţi camerele direct către soare pentru a nu provoca efectul de orbire.
  • Testează camerele înainte de montare.
  • Evită punctele oarbe.
  • Curăţă periodic camerele de exterior.

Alege să îi protejezi pe cei dragi şi bunurile instalând camere de supraveghere de calitate pe care să te poţi baza mai mulţi ani! Investeşte inteligent şi fă achiziţii pe termen lung, sigure şi durabile!

Sursa foto: https://www.pexels.com/

Domenii: IT, Lifestyle

MATEO TRADING PRODUCTIE SRL

Crivan Digital este o agentie de performance marketing si web development din Pitesti. Agentia ofera servicii complete de: promovare Google Ads, Facebook Ads, Waze Local, Linkedin Ads, SEO OnPage,...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!