Tot ceea ce trebuie sa stii despre sistemele de pereti cortina

Publicat pe 22 Decembrie 2020
Cladirile avand fatade din sticla si aluminiu reprezinta una dintre dovezile care indica progresele realizate in ultimele decenii in ceea ce inseamna arhitectura si domeniul constructiilor. Astfel de cladiri cu fatade din sticla si aluminiu sunt tot mai des intalnite in multe dintre orasele secolului 21. Aceste cladiri sunt considerate elegante si placute din puncte de vedere estetic.

La baza acestor fatade din sticla si aluminiu stau sistemele de tip pereti cortina. Exista mai multe astfel de sisteme de pereti de tip cortina, fiecare dintre acestea avand diferite proprietati si diferite avantaje. Tocmai de aceea constructorii folosesc in diferite situatii astfel de tipuri de pereti de tip cortina.

Varietati de tipuri de pereti cortina si caracteristicile acestora 

In domeniul peretilor de tip cortina exista urmatoarele varietati la care un constructor poate apela in momentul in care un proiect prevede o fatada din sticla si aluminiu: pereti de tip cortina standard, perete de tip cortina semistructural, pereti de tip cortina structural si nu in ultimul rand perete de tip cortina Spider. Fiecare dintre aceste varietati de pereti de tip cortina prezinta anumite specificatii si aduce anumite avantaje in ceea ce priveste montajul si spatiul interior care beneficiaza de astfel de pereti cortina.

In cazul peretului cortina tip standard vorbim despre profile vizibile din exterior atat pe orizontala, cat si pe verticala. Chiar si asa se pot gasi modele care sa se potriveasca oricarui stil arhitectural. Tipul standard de perete cortina este rezistent in cazul cutremurelor si al vibratiilor. Varietatea de perete tip cortina semistructural are o structura articulata la fel ca in cazul variantei standard, insa diferenta este data de numarul mai mare de coloane care ofera un plus de rezistenta pentru orice incarcatura.

Varianta semistructurala a peretului de tip cortina se diferentiaza de categoria structurala prin faptul ca in cazul peretilor cortina structurali vizibilitatea din exterior nu este permisa ca urmare a aspectului de oglinda pe care il are. Acest aspect de oglinda se datoreaza faptului ca geamul este lipit de ramele profilelor de aluminiu. Acest lucru inseamna finisaje de cea mai inalta clasa, dar si un aspect extraordinar cladirilor care opteaza pentru pereti cortina semistructurali. Modelul Spider de perete cortina are o modalitate speciala de prindere a sticlei, si anume prin prinderea acesteia de montantii situati in spatele fatadei. Si aici vorbim despre un design deosebit fie ca este privit din exterior, fie ca este privit din interior.

Fatade elegante si atractive din punct de vedere estetic

Oricare dintre variantele de pereti cortina poate reprezenta alegerea ideala pentru un constructor sau proiectant care a fost solicitat pentru a gandi o cladire avand fatade din sticla si aluminiu. Peretii cortina asigura fatade elegante pentru oricare dintre cladiri, dar si un aspect stilat care se incadreaza in stilul modern si minimalist al societatii zilelor noastre. Mai mult decat atat, dincolo de latura estetica, fatadele de cladiri din sticla si aluminiu sunt extrem de eficiente in ceea ce priveste izolarea termica si fonica a cladirilor unde sunt montate sistemele de perete cortina.


ATELIERUL DE CREATII DIGITALE SRL

Noi cei de la Atelierul de Creatii Digitale ne consideram o agentie de publicitate inovativa, care doreste a oferii clientilor o experienta cat mai completa din punct de vedere al serviciilor....

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!