Trăiește-ți visul exotic: 5 destinații de călătorie

Publicat pe 17 Februarie 2020
Dacă îți dorești o vacanță memorabilă, poate că ar fi timpul să iei în calcul o destinație exotică. Alege un loc pe care nu l-ai mai vizitat până acum și pregătește-te să te lași surprins de frumusețea naturii și de cultura altor popoare.

Gândește-te cât de bine te vei relaxa pe o plajă pustie, cu nisip fin, la umbra unor palmieri, ascultând valurile mării și savurând un cocktail răcoritor. Iar dacă încă nu te-ai decis în privința unei destinații exotice, iată care sunt cele mai populare!

Sri Lanka

Deși se află între India și Asia de Sud-Est, Sri Lanka nu seamănă cu nici una dintre ele, fiind o destinație care a devenit populară abia în ultima perioadă, în special după 2009. Marco Polo descria Sri Lanka drept una dintre cele mai frumoase insule pe care le-a văzut vreodată, iar afirmația celebrului explorator este valabilă și astăzi. Cu plaje virgine, neatinse încă de picior de om, cu o junglă verde și o faună impresionantă, Sri Lanka este cu siguranță o destinație ce trebuie văzută măcar o dată în viață. În plus, peisajele de vis, oamenii primitori și ritmul lent în care se petrece totul pe insulă, au transformat Sri Lanka în destinația perfectă pentru cei care își doresc o vacanță relaxantă. Totuși, dacă ajungi în Sri Lanka, poți vizita plantațiile de ceai, unde poți degusta diverse sortimente, sau poți vizita orfelinatul elefanților Pinnawala, pe care îi poți hrăni cu biberonul.

Punta Cana, Republica Dominicană

Republica Dominicană este un paradis al plajelor albe, al apelor de un albastru limpede și al vegetației luxuriante, iar una dintre cele mai cool destinații este cu siguranță Punta Cana. Stațiunea este un sanctuar al faunei și al florei naturale, fiind locul în care trăiește celebra iguană-rinocer. De asemenea, amatorii de pescuit nu se vor plictisi în Punta Cana, deoarece acolo se organizează mereu excursii în largul mării, de unde poți să pescuiești macrou, pisici de mare sau baracude. Peisajele răpitoare și experiențele încântătoare au transformat insula într-un loc extrem de popular în ultimii ani. În plus, în Punta Cana te poți bucura de aventuri fabuloase, cum ar fi să înoți cu balenele în habitatul lor natural. Cele mai bune perioade de concediu în Republica Dominicană sunt primăvara și toamna, în special martie-aprilie și octombrie-noiembrie, când nu este extrem de aglomerat.

Bali, Indonezia

Aleile pline de cocotieri, plajele superbe, cascadele, vulcanii, terasele de orez, mirosul de bețișoare parfumate și apusurile care îți taie răsuflarea au transformat Bali într-un loc ideal de vacanță. Templul Uluwatu e una dintre atracțiile turistice pe care trebuie neapărat să le vizitezi în Bali. Cunoscut și sub numele de Pura Luhur, templul este situat în peninsula Bukit, cea pe care se afla cele mai frumoase plaje din Bali, dar și multe dintre cele mai bune locuri pentru practicarea surfingului. Cele mai bune prețuri pentru o vacanță în Bali sunt în lunile aprilie, mai, iunie și septembrie, deoarece în mijlocul verii este extrem de aglomerat.

Zanzibar, Tanzania

Zanzibar este o destinație tropicală care se află la doar 35 de kilometri distanță de coasta Tanzaniei. Resorturile de lux, plajele cu nisip fin, lagunele turcoaz, mirosul mirodeniilor și pădurile de bananieri te vor convinge instant să vizitezi Zanzibar și să te bucuri de o vacanță relaxantă. Dacă ajungi în Zanzibar, îți recomandăm să vizitezi neapărat Stone Town, care este centrul arhipelagului. Cu străduțele înguste și clădirile vechi, Stone Town ascunde o istorie zbuciumată și un amestec de culturi – africană, arabă, indiană și europeană, care îi oferă un farmec aparte.

Zanzibar poate fi o alegere perfectă de vacanță aproape în orice perioadă, însă îți recomandăm să optezi pentru această destinație între lunile iunie și octombrie, dar și în perioada sărbătorilor de iarnă, noiembrie și decembrie.

Thailanda

Dacă alegi Thailanda ca destinație de vacanță, îți va fi destul de greu să te decizi ce locuri vrei să vizitezi. Thailanda este denumită „The Land of smiles”, pentru că la tot pasul vei întâlni oameni zâmbitori, care sunt pregătiți să te ajute și să te îndrume. Însă când vine vorba de destinații, turiștii aleg de obicei Bangkok sau Chiang Mai, ambele orașe fiind extrem de populare. În schimb, pentru o vacanță relaxantă, poți opta pentru stațiunile de pe plajă, cum ar fi Ao Nang sau Krabi, unde poți explora paradisurile tropicale din Marea Andaman. Pregătește-te să descoperi frumusețea Thailandei și să te lași cucerit de plajele cu nisip alb, de recifurile de corali, de peșterile uimitoare și de cascadele impresionante.

Dacă visezi de mult timp la un concediu relaxant, poți lua în calcul o destinație cu palmieri, plaje cu nisip fin și ape turcoaz, precum este o vacanță exotică în Punta Cana sau în Zanzibar. În funcție de bugetul pe care îl ai, îți poți planifica din timp o vacanță reușită alături de cei dragi, așa că poți începe încă de acum să organizezi viitorul concediu!

Domenii: Turism

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!