Travertin la interior: 3 idei de amenajări pentru casa ta

Publicat pe 23 Mai 2022
Travertinul este o piatră naturală din care se fabrică plăci pentru amenajările interioare și exterioare încă din timpul Imperiului Roman. Acesta este rezistent și oferă eleganță spațiilor în care este folosit, ceea ce îl face o soluție ideală pentru locuințele moderne, îndeosebi pentru case.

Plăcile de travertin sunt versatile și se găsesc într-o diversitate de texturi și nuanțe, în funcție de stilul pe care îl preferi pentru casa ta. De exemplu, plăcile lucioase și finisate se potrivesc într-o amenajare clasică, romantică, în timp ce plăcile cu aspect antichizat sau „nefinisat” pot fi alese pentru un decor contemporan, cu accente industriale.

Îți prezentăm câteva idei de amenajare cu travertin în rândurile următoare:

1. Travertin în sufragerie

Dacă ideea de a amenaja pardoseala din sufragerie cu gresie nu ți se pare o idee bună, trebuie să știi că piatra naturală, precum travertinul, este elementul esențial al unui decor elegant și original. În special la casă, dacă amenajezi o sufragerie de dimensiuni mari, cu ieșire spre terasă, vei crea atmosfera din casele vechi de la țară de pe teritoriul Franței sau Italiei.

De asemenea, nu te lăsa descurajat de impresia pe care ți-o lasă piatra naturală la început. Contactul corpului cu aceasta nu trebuie să fie inconfortabil din cauza răcelii, deoarece poți instala un sistem de încălzire prin pardoseală. Alege travertin pentru interiorul casei dacă îți dorești o suprafață ușor de întreținut și care să aibă un puternic impact estetic, dar discută cu comercianții despre posibilitatea folosirii unui astfel de sistem în pardoseala din piatră.

2. Pardoseala în combinație de parchet cu travertin

Originalitatea stă la baza unei amenajări care iese din tipare în cel mai bun mod. De aceea, poți încerca o abordare diferită, și anume combinația de texturi și materiale oferită de lemn și piatra naturală. Travertinul poate fi instalat alături de parchet pentru a delimita două zone diferite, precum cea de living și cea de dining. Masa de dining se așază astfel în spațiul cu pardoseala din travertin, în timp ce sufrageria rămâne pe suprafața cu parchet.

De asemenea, în bucătărie poți crea un joc rustic în acest fel, prin aplicarea plăcilor de travertin în zona chiuvetei și a cuptorului, iar mai în spate o suprafață amenajată cu parchet. Travertinul se va folosi în acest caz doar acolo unde poate exista mai mult contact cu apa. Nu uita că plăcile de travertin pot fi impermeabilizate cu ajutorul substanțelor formulate special pentru fiecare tip de piatră.

3. Travertin pe pereții din baie

Travertinul nu se folosește doar pentru pardoseli, ci îl poți alege și în locul faianței clasice. Nu doar mulțumită aspectului natural pe care îl are fiecare placă de travertin, dar și rezistenței excelente în timp, această alegere va ridica la alt nivel amenajarea băii tale.

Felul în care poziționezi plăcile pe pereți poate crea un joc vizual dinamic, în special dacă așezi plăcile pătrate în poziția de romb sau dacă optezi pentru finisajele pentru întreaga baie din piatră cu aspect antichizat. Baia ta va aminti de spațiile cu aer regal din antichitate, iar dacă folosești această piatră naturală în majoritatea spațiilor din casa ta, vei accentua și elementul dramatic.

O amenajare modernă implică atât o viziune creativă, cât și alegeri practice în ceea ce privește materialele folosite. Optează pentru piatra naturală ușor de întreținut și care îți permite să recreezi spațiile la care visezi, chiar la tine acasă.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!