Trenduri de SEO in 2019 - STAR MARKETING

Publicat pe 9 Decembrie 2018
Afla care sunt cele mai importante trenduri de SEO in 2019 dupa care sa te ghidezi in optimizarea site-ului tau web.

In ziua de azi daca nu intelegi cum sa iti optimizezi site-ul web atunci pierzi sansa sa iti faci afacerea mai cunoscuta si sa atragi clienti potentiali pe site.

De aceea, in 2019 internetul va juca un rol important in atragerea de clienti potentiali pe site.

Pe langa asta, din ce in ce mai multa lume va utiliza smartphone-urile pentru a face o cautare de informatii online. Astfel tu trebuie sa ai un site mobile friendly care sa ofere o experienta de utilizare placuta cand este accesat de pe device-uri mobile.

Totusi, nu conteaza daca ai un site web, daca nu il poti clasa in prima pagina a rezultatelor de cautare Google. Pur si simplu, daca oamenii vor efectua o cautare pentru produsul/serviciul pe care il oferi, iar in prima pagina nu se va gasi site-ul tau web, atunci oamenii nu vor stii de el.

Pentru asta, trebuie sa fi la curent cu trendurile de SEO in 2019.

Orice campanie de SEO de succes trebuie sa fie adaptata la cele mai noi trenduri de optimizare.

Printre aceste trenduri de SEO gasim - OPTIMIZAREA PENTRU USER INTENT

Pentru a intelege ce vor sa gaseasca oamenii pe site-ul tau, trebuie sa gasesti cuvintele/expresiile cheie care sa ii aduca pe site.

De aceea este important sa faci un research de calitate pentru cuvinte si expresii cheie care sa fie utilizate in strategia de SEO.

Aici ne focusam pe a afla care este intentia din spatele acestor cautari si a adauga cuvintele cheie potrivite pe site.

Cand o persoana face o cautare pe Google, acesta vrea sa ii ofere cele mai bune rezultate de cautare.

Optimizarea pentru USER INTENT va fi un trend puternic in 2019 si nu doar in acest an, ci si in viitor.

TRENDUL DE OPTIMIZARE #2 - MOBILE FIRST

Dupa cum probabil stii deja, din ce in ce mai multa lume foloseste un smartphone pentru face cautari online. De aceea, Google va pune mare accent pe cat de bine optimizat este site-ul tau pentru device-uri mobile. Pe langa experienta de utilizare, Google a inceput sa indexeze prima data varianta mobila a unui site web.

Astfel trebuie ca site-ul tau sa ofere o experienta de utilizare cat mai placuta pentru userii mobile.

 TRENDUL DE OPTIMIZARE #3 - TARGETAREA LOCALA A CAUTARILOR

Aceste cautari locale au devenit din ce in ce mai relevante atat pentru cei care fac o cautare dar si pentru afacerile online.

Astfel, Google a pus mare accent pe a oferii rezultate de cautare locale cat mai apropiate de locatia in care se va face o cautare.

Defapt, proximitatea site-urilor si afacerilor fata de locul in care se face o cautare va juca un rol important in 2019.

TRENDUL DE SEO #4 - CONTENT DE CALITATE BAZAT DE CONTEXT

Cel mai important factor de clasare a unui site in motoarele de cautare este continutul de calitate. De aceea, daca iti doresti sa ai un site web bine clasat in rezultatele de cautare trebuie sa ai un content original, de calitate, care sa raspunda la intrebarile din mintea userilor.

Pe langa asta trebuie sa creezi un continut nu in jurul unui cuvant/expresii cheie, ci in jurul unui subiect intreg.

Continutul dezvoltat in jurul unui subiect cheie va fi mai util pentru ca va acoperii mai multe informatii si vei putea integra diverse cuvinte/expresii cheie utile dupa care sa iti clasezi site-ul web.

TRENDUL DE OPTIMIZARE #5 - OPTIMIZAREA VITEZEI DE INCARCARE

Este important sa intelegem ca Google a adaugat ca factor de clasare a unui site - viteza de rulare a site-urilor web. De aceea, in 2019 trebuie sa reducem cat putem de mult durata pana cand site-ul se va incarca.

Afla cum sa reduci viteza de incarcare a site-ului tau in 2019 citind articoul de pe blogul nostru.

Un site web trebuie sa se incarce complet in maxim 3-5 secunde. Cu cat viteza de incarcare creste cu atat mai multa lume va parasii site-ul tau.

TRENDUL DE SEO #6 - BACKLINKURI DE CALITATE

Pe langa contentul de calitate, trebuie sa atragem linkuri de calitate spre site-ul nostru de pe site-uri cu autoritate. Astfel daca avem linkuri spre site-ul nostru de pe domenii cu autoritate si bine vazute de catre Google, vom clasa mai bine site-ul in rezultatele de cautare.

---Citeste si ghidul de SEO 2019 de la Star Marketing si afla cum sa iti optimizezi corect site-ul pentru noul an---


STAR MARKETING MEDIA

Agentie de marketing si web design din Timisoara ca ajuta afacerile mici sa atraga noi clienti in online si sa devina mai cunoscute prin SEO, Adwords, Social Media, Conversion Rate Optimization.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →