Tricoul polo, piesă clasică în vestimentația masculină

Publicat pe 15 August 2021
Tricoul polo este una dintre cele mai populare piese vestimentare pentru bărbați, având o lungă istorie în spate. Acesta a evoluat de la o simplă uniformă sportivă, la un obiect vestimentar de marcă, pentru mai multe branduri celebre. A deveni în timp, o piesă de îmbrăcăminte clasică și confortabilă, care poate fi ușor asortată la mai multe ținute.

Tricou polo - origini

Tricoul polo a apărut în 1896, având, încă de la început, un succes enorm, în rândul bărbaților. Inițial, acest model de tricou era cunoscut sub denumirea de tricou de golf sau tricou de tenis, fiindcă adevăratele origini ale acestei piese vestimentare sunt legate de tenis. În secolul al XIX-lea și la începutul secolului XX, jucătorii de tenis purtau cămăși albe cu mâneci lungi, care trebuiau împletite. Însă, jucătorul de tenis francez Rene Lacoste a considerat această ținută extrem de restrictivă, așa că s-a gândit să creeze, din bumbac, o cămașă albă cu mâneci scurte. Această creație a fost prezentată oficial la campionatul de tenis american, din 1926. Astfel, „a luat naștere“ primul tricou polo. Un an mai târziu, pe pieptul stâng al acestor tricouri, a fost adăugat și un simbol în formă de crocodil, care a devenit imaginea brandului Lacoste. Astfel, tricoul polo a devenit prima piesă de îmbrăcăminte, creată pentru sport, care a avut un brand atât de vizibil.

Există și alte povești legate de originea tricoului polo. Unii specialiști susțin că apariția acestui tricou este legată de apariția jocului de polo, la finalul secolului XIX. Pe atunci, jucătorii de polo au început să adopte o ținută specială, care a atras privirile multor bărbați. Printre cei impresionați de tricourile sportivilor s-a aflat și John Brooks, nepotul fondatorului Brooks Brothers. În urma unei vizite în Anglia, acesta s-a întors acasă și a aplicat modelul cămășilor sale, pe care le-a numit button-down.

În 1896, acest model a fost lansat pe piață, și, de atunci, firma Brooks Brothers consideră în continuare că acesta este originalul polo.

Ani mai târziu, Ralph Lauren a fost inspirat de popularitatea stilului, așa că a folosit un tricou polo pentru lansarea colecției sale de modă din 1972, care s-a bucurat de un adevărat succes.

Tricou polo - Caracteristici

Spre deosebire de alte piese vestimentare, tricoul polo are anumite trăsături, care îl fac și practic dar și elegant. În primul rând, gulerul are rolul de a proteja gâtul de soare. Iar în cazul unui tricou polo clasic, partea din spate este mai lungă, decât partea din față, astfel încât, tricoul să nu se dezlipească de corp, atunci când te apleci. Iar, atunci când îți alegi un tricou polo, ar trebui să fii atent la mai multe detalii, astfel încât să alegi un model care să ți se potrivească bine. Orientează-te către un model care este mai strâns la brațe și conic în talie. De asemenea, trebuie să te asiguri că materialul este unul de calitate. Pentru a face alegerea potrivită, îți recomandăm tricourile polo din gama de produse marca La Martina.

Cum se poartă un tricou polo

Tricoul polo este o piesă vestimentară destul de adaptabilă, care poate fi integrată atât în ținute sport, cât și în ținute smart-casual. De exemplu, pentru un eveniment corporate sau pentru o petrecere de vară, poți înlocui, cu succes, cămașa obișnuită cu un tricou polo. Iar, pentru un stil mai formal, poți purta un polo în combinație cu un blazer și cu o pereche de pantaloni. În schimb, pentru o ținută casual, poți asorta un tricou polo cu o pereche de jeanși sau pantaloni chinos și cu o pereche de mocasini sau sneakerși.

Totuși, atunci când porți un tricou polo, trebuie să ții cont de anumite reguli, ca să te poți bucura de o ținută corectă. În primul rând, trebuie să alegi o culoare și o mărime potrivită și să eviți logo-urile de mari dimensiuni. De asemenea, atunci când porți un tricou polo, nu trebuie să îi ridici gulerul și nu trebuie să îl combini cu sacouri din materiale groase. Optează pentru un sacou casual, necăptușit.

Așadar, tricoul polo este o piesă vestimentară potrivită în diverse combinații, fiind purtat, în special, de bărbați. Însă, de-a lungul timpului, acest tip de tricou a trecut printr-o mulțime de schimbări, iar astăzi, există o mulțime de modele, chiar și pentru copii și femei. Tricoul polo este dovada clară că oamenii nu și-au pierdut interesul pentru această piesă vestimentară, care a reușit să scrie istorie, nu doar în rândul sportivilor.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!