Trucuri pentru protejarea suprafetelor de beton

Publicat pe 14 Mai 2019
In cazul unor amenajari exterioare, betonul ramane principala modalitate de pavaj a curtii care, pe cat de ieftina sau trainica, poate trece prin momente mai putin placute, odata cu intemperiile sau cu frigul de peste iarna.

Insa, pentru a-l proteja, oricand poti apela la serviciile profesionale de impermeabilizarea betonului si intretinerea constanta a acestuia, astfel incat sa ii prelungesti durata de viata. Daca optezi pentru betonarea exterioara in locuri lipste de activitati seismice sau trafic intens, coroziunea tot va afecta calitatea cimentului in timp. 

De cele mai multe ori, betonul poate crapa si din cauza lipsei masurilor suplimentare de protejare, chiar si din faza de proiect, dar si din cauza nedeterminarii corecte a raportului de apa/ciment utilizat. Un beton care sa faca fata cu succes intemperiilor si altor factori mecanici trebuie sa fi respectata hidroliza, respectiv mentinerea betonului umed cel putin 7 zile de la turnare, pentru a preveni fisurarea.  

Dar, pe piata din Romania poti gasi mai multe firme care sa ofere solutii pentru a preveni coroziunea betonului si netezirea betonului, printre care, cele mai populare sunt:

Impermeabilizarea

Cand vorbim despre impermeabilizare beton, firmele vin cu solutii personalizate de prevenire sau rezolvare a problemelor cauzate de umezeala in toate tipurile de structuri din beton si zidarie, mai ales ca prevenirea este mult mai ieftina pe termen lung. 

Atat betonul, cat si caramizile, pe cat de durabile, pe atat de sensibile la umezeala, din cauza structurii lor poroase. Echipa de la Sablam-tot.ro vine cu o analiza corecta a problemei, astfel incat sa ofere clientilor o solutie rapida si potrivita nevoilor lor. 

Cu ajutorul unor produse de inalta calitate, testate riguros de catre institute de testare calificate, documentate si certificate, procesul de impermeabilizare beton se poate aplica si pentru: fatade, acoperisuri, garaje, etaje, rezervoare, pivnite, fundatii etc. 

Sablare beton

In cazul acesta, sablarea betonului cu nisip este cea mai utilizate metoda de sablare abraziva, atat datorita costurilor reduse, cat mai ales a proprietatilor abrazive pe care nisipul le are. Procesul de sablare beton implica utilizarea nisipului pentru a netezi, finisa sau curata suprafetele, prin propulsarea de particule abrazive, direct pe suprafata obiectelor, la viteze foarte mari. 

Folosind compresoare, echipa de la Sablam-tot.ro proiecteaza granulele pe suprafete variate, de la mai dure pana la cele mai delicate (lemn, sticla, marmura, piatra, similipiatra, caramida, beton, structuri metalice), atat in spatii externe cat si interne.

Pe langa sablarea betonului cu nisip, se mai pot folosi si alte materiale abrazive, printre care nisip de sticla, piatra ponce, silicon, bile de otel, oxid de aluminiu, porumb, sticla sfaramata, margele de sticla. Sablarea cu nisip a fost folosita, pentru prima data, in America, in 1870, iar astazi reprezinta o metoda de restaurare eficienta in cazul cladirilor aministrative, a monumentelor istorice sau chiar in diferite domenii industriale (ex. auto, navala, restaurari, constructii, graffiti, industria producatoare: turnatorii, petroliera, etc).

Domenii: Constructii

Accent Adserving Agency SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!