Tu stii cat este de importanta podeaua in reamenajarea unei camere?

Publicat pe 15 Februarie 2019
Investitia intr-o pardosea cu parchet poate creste considerabil valoarea (mai ales estetica) a casei. Alegerile sunt diversificate si acopera aproape orice tipuri de gust: parchet masiv, din lemn stratificat sau laminat.

In cazul in care va aflati in fata unei podele cu lemn masiv, clasic, puteti alege sa il reconditionati, prin raschetare, iar apoi folosind un lac parchet care sa ii redea luciul elegant.

Ideile de design interior sunt numeroase, astfel ca alegerea parchetului este o decizie importanta, care trebuie sa se potriveasca cu restul elementelor pe care doriti sa le includa incaperea respectiva.

Cate tipuri de podea, atatea stiluri de design

In cazul in care dispuneti de un spatiu nou, puteti opta intre mai multe tipuri de podea:

Cu parchet din lemn masiv

Cu parchet din lemn stratificat

Cu parchet laminat

Acestora li se pot aduce imbunatatiri pentru a se armoniza cu restul mobilierului, creand efectul scontat. Astfel, odata montat, se pot face diverse finisaje, pentru a accentua notele moderne sau din contra, cele mai clasice ale incaperii. O atentie deosebita trebuie acordata de la inceput esentei de lemn nobil pe care doriti sa o utilizati (stejar, mahon, frasin, maslin, cires, nuc, etc.).

Recomandari de specii de lemn

In functie de efectul pe care doriti sa il creati in incaperi, dar si de bugetul pe care doriti sa il alocati pentru acest element, sunt mai multe tipuri de lemn pe care sa le alegeti pentru podea:

Iluzia unui spatiu aerisit – pentru incaperi mai mici sau in care nu sunt suficiente surse de lumina, puteti opta pentru nuante de lemn mai deschise, precum frasinul

Note elegante, nobile – mahonul este optiunea intuitiva pentru spatii impunatoare, de o personalitate puternica; acest efect poate fi potrivit pentru camera in care se ia masa si camerele de zi

Caldura – stejarul este optiunea cea mai buna in acest caz, pentru ca acesta creeaza un comfort sporit si aduce caldura incaperii

Finisajele fac diferenta

Sigur ca, in functie de dorintele personale, parchetul poate fi finisat prin diferite metode, menite sa creeze anumite efecte pentru un design interior mai accentuat:

Lacuire cu lac parchet – in mod special destinat podelelor si scarilor din lemn masiv, acesta poate reda luciul elegant, fara a afecta culoarea parchetului, fiind incolor

Bait – astfel, se poate reda culoarea unei podele mai vechi sau imbogati nuanta unui parchet proaspat pus

Periat - in nuante de alb si gri, este un efect foarte la moda, care coincide cu spatiile ce reflecta aspectul boho sau shabby chic

Reconditionarea parchetului cu lac parchet

In cazul in care doriti sa reconditionati parchetul vechi si tocit dintr-un apartament sau dintr-o casa, e bine sa stiti ca sunt mai multe etape ce trebuie parcurse, pana la ultima, care presupune lacuirea cu un lac parchet care sa reconditioneze luciul pierdut.

Acest proces este necesar pentru ca o podea uzata, cu pete, fara nicio stralucire poate strica intregul aspect al incaperii, chiar daca montati un mobilier nou si adaugati accesorii. Fiind un element ce este suspus uzurii constante, este foarte important de intretinut si pastrat pentru o perioada cat mai indelungata.

Astfel, dupa indepartea mobilierului existent in incapere, urmeaza:

1. Raschetarea – care trebuie facuta cu grija, pentru a nu aparea denivelari in parchet

2. Slefuirea – aici ne referim in special la margini, actiune care poate fi facuta si manual

3. Chituirea rosturilor

4. Aplicarea grundului – intr-un singur strat, sau in strat dublu, in functie de gradul de degradare al parchetului

5. Lacuirea – se aplica lac parchet intr-un strat fin, se mai slefuieste o data, fin, apoi se aplica al doilea strat de lac parchet.

Cauti un lac parchet? Iata solutia ideala

Este un proces complex, dar efortul va merita, pentru ca un parchet din lemn masiv, reconditionat creste valoarea incaperii si confera o oarecare eleganta si un aer clasic, ce nu se demodeaza.

Pentru proiecte de succes de amenajare interioara a podelei va invitam sa consultati oferta aici de adezivi si lac parchet de la klebrom.ro. Aici veti gasi lac pentru parchet marca Zobel, recunoscute in domeniu pentru caracteristicile superioare si durabilitatea notorie.

Klebrom are sedii in:

Brasov: Str. Durau, rr.11

Targu Mures: Str. Principala, rr.260

Domenii: Constructii

AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →