Tu stii de ce este important sa apelezi la servicii de degivrare profesionale?

Publicat pe 4 Iunie 2019
entru a mentine integritatea constructiilor, indepartarea zapezii in timpul sezonului rece este o actiune obligatorie, fiind cunoscut faptul ca frigul care duce la inghet constituie un factor ce ameninta santierele de constructii.

Chiar daca zapada de suprafata este inlaturata, straturile de dedesubt sunt mai persiste si dure, iar pentru a fi indepartate este nevoie de interventii chimice si mecanice cu un caracter specific, motiv pentru care este recomandabil sa apelam la servicii de degivrare certificate. 

Cum se executa procedurile de degivrare?

Atunci cand sunt aplicate local substante lichide sau solide, acestea trebuie utilizate inainte de inghet. Pentru un plus de eficienta, este indicat sa utilizati aceste substante in mod periodic.

Cum actionaza substantele lichide pentru degivrare? Acestea modifica punctul de inghet al apei, datorita continutului salin care contacteza zapada, distrugand legatura chimica formata inte zona de lucru si gheata.

Este bine de stiut ca aceste substante lichide, de tip antigel, sunt folositoare pentru degivrare asupra unor suprafete limitate, si sunt utilizate in concordanta cu nivelul inghetului si al conditilor meteo. Neajunsul antigelului este ca poate, la randul sau, sa inghete: odata ce frigul pesrisita, acesta incepe sa piarda din proprietatile sale anti inghet, devenind materie solida. De asemenea, daca este diluat, substanta va pierde din proprietatile sale caracteristice.

Soselele sunt de obicei dezghetate prin intermediul sarurilor sau nisipurilor. Clorura de sodiu (sarea) este folosita cu cea mai mare frecventa, fiind accesibila si necostisitoare. Dar nici sarea nu este invulnerabila: la temperaturi care scad mai jos de pragul de -18 grade Celsius, sarea ingheata impreuna cu apa. Un alt dezavantaj al clorurii de sodiu este caracterul sau coroziv, care poate dauna divereselor materiale, cat si incaltamintei sau vestimentatiei.

In prezent, cele mai avansate substante utilizate in scop de degivrare sunt diverse alte tipuri de saruri, asa cum este clorura de calciu ori magneziul. Dincolo de proprietatile caracteristice, datorita carora reduc puntul de inghet al apelor, acestea degaja caldura in urma aplicarii, fiind din acest motiv preferabile si mult mai eficiente.

Utilizarea cablurilor electrice pentru degivrare 

Cele mai noi metode de degivrare utilizeaza cabluri electrice. Acestea pot fi cu usurinta montate si sub asfalt, pentru a nu deranja privitorul. Insa, spre deosebire de clorurile saline, au o eficienta cu mult sporita. Cablurile electrice sunt cu precadere utilizate in procesul de degivrare al jgheaburilor sau al acoperisurilor. Acestea functioneaza impreuna cu un termostat, care poate fi setat pentru operare manuala, sau automata, in functie de preferinte si context.

Cablurile electricesunt cele mai recomandabile produse pentru degivrare in situatia unor probleme persistente de inghet. Ele se intaleaza pe marginea acoperisusului, de-a lungul acestuia, adica in locurile in care se acumuleaza gheata in bataia vantului. Cablurile trebuie sa fie atasate potrivit indicatiilor provenite de la producator. Este util de stiut ca piata de profi dispune si de sisteme cu senzori a caror pornire este automata, insa acestea vin cu un cost mai ridicat. Dezavantajul degivrarii cu cabluri electrice este costul energiei, insa eficienta acestei metode merita micile costuri suplimentare.

Care este solutia profesionista? 

Pentru servicii de degivrare ireprosabile exista Milucon. O ehipa de specialisti in proceduri de degivrare se afla la dispozitia dvs. cu personal calificat. Acceseaza aici oferta completa a Milucon si spune adio problemelor provocate de inghet.  

Companie de prestigiu la nivel national, Milucon realizeaza si lucrari pentru incalzire prin pardoseala si de izolare a pardoselii. Acceseaza Milucon.ro si afla mai multe detalii.

Pentru servicii de degivrare si incalzire prin parchet, contacteaza Milucon la 0728 116 018 sau la office@milucon.ro. 

Domenii: Constructii

AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →