Tulburare bipolara: simptome, cauze si tratament

Publicat pe 27 Februarie 2020
Daca odinioara, oamenii erau ingrijorati cu precadere in privinta sanatatii fizice, astazi partea mentala a ajuns sa fie un punct de maxim interes pentru tinerii care zi de zi sunt supusi unui nivel ridicat de stres.

De exemplu, numarul indivizilor care sufera de tulburare bipolara a crescut considerabil in intreaga lume, mai ales in ultimul deceniu. De aceea, important este ca oamenii sa fie bine informati si sa stie cat mai multe detalii despre aceasta boala psihica, pentru a sti cum sa o evite. 

Tulburare bipolara: ce este? 

Cunoscuta si sub denumirea de depresie maniacala, tulburarea bipolara este una dintre cele mai grave conditii psihice de care pot suferi indivizii in prezent. Este vorba despre o boala care provoaca in mod frecvent schimbari extrem de dispozitie. Persoanele care sufera de tulburare bipolara se pot simti fericite timp de cateva saptamani, urmand ca apoi sa intre intr-o depresie profunda, fara ca ceva anume sa fi influentat aceasta schimbare. Durata episoadelor de dipozitie variaza de la un pacient la altul, in functie de factorii de mediu. 

Simptome depresive 

Atunci cand indivizii nu se trateaza suficient de repede, ei pot experimenta episoade frecvente si intense de depresie. Printre simptomele de care au parte in indivizii in aceasta etapa se numara anxietatea, tristetea, pierderea energiei, dar si dificultatile de concentrare. Mai mult, pacientii isi pierd interesul pentru activitatile care pana nu demult le faceau placere si, in acelasi timp incep sa se izoleze de persoanele dragi. 

Simptome medicale 

Urmatoarea etapa este cea a simptomelor medicale. Indivizii se simt euforici, ajung sa aiba o stima de sine exagerata si se exterioreaza mult mai mult decat ar fi cazul. Din cauza comportamentelor nesabuite, pacientii pot avea extrem de mult de pierdut, atat pe partea profesionala, cat si pe cea personala. 

Cauze

In ceea ce priveste cauzele care conduc la aparitia tulburarii bipolare, medicii au identificat mai multe elemente. De exemplu, acestia sustin despre conditia mentala ca apare atunci cand oamenii consuma substante chimice care le afecteaza creierul sau atunci cand au parte de traume pe care nu stiu cum sa le gestioneze si cum sa le depaseasca.

Persoane predispuse 

In cele mai multe dintre cazuri, persoanele predispuse la dezvoltarea tulburarii bipolare sunt tinerii cu varste cuprinse intre 15 si 30 de ani. Acestia nu sunt inca suficient de maturi incat sa stie cum sa actioneze in anumite situatii, motiv pentru care se lasa purtati de val si isi ignora latura emotionala si psihica. Mai mult, stresul si consumul de substante interzise pot influenta si ele aparitia tulburarii.

Diagnosticare 

In ceea ce priveste diagnosticarea bolii, ea se face pe baza excluderii altor factori c ear putea determina schimbarile de comportament si atitudine, dar si pe baza istoricului medical al pacientilor si al discutiilor pe care medicii le poarta cu acestia. In ciuda faptului ca deocamdata nu exista teste de laborator care sa indice rezultate clare, specialistii in domeniu au capacitatea de a recunoaste tulburarea bipolara. 

Domenii: Lifestyle

Accent Adserving Agency SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!