Un profesionist român dă tonul traducerilor în Europa!

Publicat pe 18 Octombrie 2021
Alina Bîrsan, fondator și manager al AB Language Solutions, o companie de servicii lingvistice din București, a fost numită vicepreședinte Elia, European Language Industry Association. Este pentru prima dată când România are un reprezentant în această funcție, în cadrul asociației cu 210 membri. “Am acceptat cu mândrie si onoare să reprezint interesele membrilor asociației, cu intenția de deschide si mai mult comunicarea atât între aceștia, cât, mai ales, către toate domeniile pe care le deservim”, a declarat Alina Bîrsan.

Elia are ca scop principal creșterea afacerilor din domeniul serviciilor lingvistice, la nivel european.Practic, aici se dă tonul pentru bune practici și noi tehnologii folosite în serviciile lingvistice și se oferă soluții pentru rezolvarea problemele din industrie.  

Alina Bîrsan a înființat AB Language Solutions în urmă cu 10 ani si este membru Elia din anul 2017. Compania ei a adus pe piața românească cele mai noi tehnologii în domeniul traducerilor. 

Evaluată la peste 50 de miliarde de dolari, piața globală a traducerilor este în plină expansiune. Pandemia a oferit noi oportunităti companiilor care si-au dorit să se extindă pe piețele internaționale. Astfel, cererea pentru servicii lingvistice a crescut. Stând mai mult în fața calculatoarelor, oamenii au consumat mai multă informație. Așa că și volumul de informație “aruncat” pe internet a crescut.

Creșterea cererii a dus la digitalizarea serviciilor lingvistice. Multe companii au implementat tehnologii de ultimă generație, printre care si AI, Inteligență Artificială, pentru a ușura munca traducătorilor și pentru a crește volumul de informație tradusă. 

În Europa, se preconizează o creștere a utilizării traducerii automate post-editare (MTPE, denumită uneori PEMT) și a inteligenței artificiale (AI) în procesul de traducere. Un sondaj publicat pe site-ul oficial al Comisiei Europene care arată că 78% dintre furnizorii de servicii lingvistice (LSP) vor începe sau vor crește utilizarea MTPE.

Alina Bîrsan a candidat pentru funcția de vicepresedinte Elia pentru că își dorește să aducă și mai multe schimbări în domeniul traducerilor si să ajute afacerile din domeniu să țină pasul cu tehnologia. “Piața de traduceri din România este în curs de maturizare, fiind majoritar divizată între companii mici si foarte mici, față de cea Europeană care este matură și așezată. Îmi doresc să aduc mai multe evenimente către Europa de Est, mai ales în România.” spune vicepreședintele Elia.

Din echipa de conducere Elia fac parte șapte specialiști din domeniul serviciilor lingvistice, din toată Europa. Elia a fost înființată în anul 2005.

Domenii: Afaceri

Goldtulip PR SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!