Unde să mergi la restaurant în București - ghid pentru gurmanzi

Publicat pe 24 Februarie 2021
Ieșirile în oraș sunt distracțiile favorite ale bucureștenilor, care și în ultimul an au continuat să meargă în locurile preferate. Iar când acestea au fost închise din cauza pandemiei, gurmanzii au apelat la serviciile de food delivery, ca să se bucure în continuare de experiențe culinare deosebite și de specialități pregătite de chefi cu renume.

Iată unde să mergi la restaurant în capitală, după un adevărat ghid pentru gurmanzi, care grupează în topul restaurantelor din București cele mai interesante locuri unde poți să te delectezi cu cele mai bune meniuri și să te bucuri de servicii de calitate.

Restaurante de lux

Pentru degustătorii de fine arome, în căutare de excelență în farfurie și de stil în servire și decor, sunt câteva locuri în București care rivalizează cu cele mai bune restaurante din Europa.

L’Atelier oferă specialități celebre de fine cuisine, Kane este locul unde gastronomia românească întâlnește rafinamentul artei culinare de lux, iar preparatele autohtone sunt reinventate în stil modern și sofisticat la Maize sau Noua.

Kaiamo completează această abordare cosmopolită cu un meniu de bucătărie românească experimentală, apreciat de millenials și de turiștii străini. Nu în ultimul rând, la The Artist sau Uptown inovația în gastronomie transformă o cină sau un prânz în experiențe culinare memorabile.

Chiar dacă multe dintre aceste localuri nu sunt disponibile în formatul clasic, există posibilitatea de fine dining pentru acasă, așa că luxul este acum la un click distanță.

Restaurante etnice

Poți să mergi la restaurant în București pentru experiențe culinare etnice. De exemplu la Argentine în Herăstrău găsești bucătărie japoneză, steakhouse & sushi și te delectezi cu cele mai bune și mai sofisticate sushi și sashimi din București. Pentru o ofertă de asian fusion cuisine, Godai este locul pe care-l cauți.

La Poesia ai bucătărie italiană clasică fină, Le Bistrot Francais oferă specialități celebre ale gastronomiei franțuzești, iar la Caju by Joseph Hadad aromele orientale și arăbești te vor cuceri cu siguranță.

Pentru un festin libanez se remarcă Piccolo Mondo, dacă vrei o petrecere grecească mergi la Amvrosia, pentru gastronomie spaniolă alege Pata Negra, iar dacă vrei chinezesc încearcă Zen Garden.

Printre ofertele mediteraneene se remarcă Fish House, un interesant restaurant pescăresc și Sardin, cu meniurile sale creative. Iar bucătăria mexicană este recreată original la M.A.T. ( Masa Artisanal Taqueria).

În contextul actual, accesează și opțiunile de vânzare produse alternative tip băcănie sau ready to cook, alături de serviciul de food delivery pe care îl oferă majoritatea restaurantelor amintite.

Locuri cu terase încălzite

Un ghid pentru gurmanzi n-ar fi complet fără sugestii care să indice unde să mergi la restaurant în București dacă ești în căutare de locuri cu terase încălzite, grădini interioare și amenajări stradale care să-ți ofere tot confortul, chiar și în această perioadă cu restricții din cauza epidemiei.

Dintre restaurantele despre care am scris anterior, majoritatea au spații amenajate în aer liber pentru clienți, de exemplu L’Artist, Caju, Sardin sau Godai.

Alte locuri cu terase încălzite unde să iei masa în București sunt Biutiful by the Lake, Simbio, Ancora, Suento sau Anika.

Iar pentru o cafea bună te așteaptă Green Hours, Cafe Verona, Chocolat Atheneu, Lente sau spectaculoasele sky baruri precum Nomad sau Linea/Closer to the Moon.

Continuă să ieși în oraș și să mergi la restaurant în București, ca să te numeri printre acei gurmanzi care apreciază cu adevărat rafinamentul artei culinare.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!