Utilizarea compresorului de aer. Pentru ce este bun acest aparat?

Publicat pe 10 Decembrie 2019
Utilizarea unui compresor de aer poate ușura foarte mult munca în construcții și reparațiile în gospodărie sau în ateliere dedicate. Tot mai multe unelte mecanice se găsesc în varianta automată, acționate de un dispozitiv cu aer comprimat.

Compresoarele de aer de putere sau auto pompează aer cu înaltă presiune, pentru a umple buteliile, pentru acționarea produselor HVAC sau pentru a alimenta unelte pneumatice. În continuare îți prezentăm câteva activități care devin mult mai ușoare cu ajutorul compresorului.

În funcție de volumul lucrărilor în care pot fi utilizate, compresoarele sunt

Casnice: printre acestea se numără și cele auto portabile, pe care le poți ține în portbagaj pentru a-ți ușura munca de reparații la mașină. Sunt de obicei de mici dimensiuni, iar cele de mașină au alimentare adaptată la USB sau priza auto.

Profesionale: generează o presiune superioară a aerului și pot alimenta simultan mai multe unelte.

Industriale: se regăsesc în fabrici și ajută la îmbunătățirea performanței unor utilaje grele sau la sporirea eficienței energetice. La nivel industrial, aerul comprimat este pe locul patru în topul utilizărilor, după electricitate, apă și gaz.

Iată pentru ce poți folosi un compresor de aer:

Reparații auto

Un compresor de aer portabil aflat în permanență în portbagaj te poate scuti de multe neplăceri. În primul rând, îl poți utiliza pentru umflarea anvelopelor. Dacă ai și câteva scule acționate cu aer comprimat, aparatul devine folositor și pentru montarea sau demontarea roților și a șuruburilor sau sistemelor de prindere a unor piese.

De asemenea, este util pentru curățarea cu aer a unor zone greu accesibile sau pentru îndepărtarea reziduurilor de ulei sau alte mizerii. Acest dispozitiv nu poate lipsi din vulcanizări sau ateliere auto. Volumul de muncă solicitat pentru montarea și demontarea unor piese este mult mai mic atunci când mecanicii folosesc unelte pe aer comprimat alimentate de compresor.

Amenajări sau reparații în gospodărie

Reparațiile pe care trebuie să le faci singur în gospodărie sunt mult mai ușoare atunci când ai la îndemână un compresor. Uneltele pentru activități de tâmplărie, zidărie, șlefuire, spargere și curățare a suprafețelor se regăsesc în variante conectate la compresor. Pistoalele cu aer comprimat, ciocanele pneumatice, mașinile de găurit și înșurubat, polizoarele și fierăstraiele sunt câteva dintre instrumentele utile în astfel de activități. Pistolul special cu aer comprimat aplică stratul de vopsea rapid și uniform pe orice suprafață, în interior sau exterior.

Recondiționarea mobilei

Tot cu ajutorul unui compresor poți recondiționa mobila veche din casă. În locuința personală, în casele de la țară sau în târgurile de antichități se găsesc elemente de mobilier valoroase, care pot fi recondiționate. Unul sau mai multe straturi de vopsea aplicate de-a lungul timpului pe mobilier, pardoseală din lemn sau lambriuri sunt foarte ușor de îndepărtat cu șlefuitorul conectat la compresor. După ce ajungi la materialul original lemnos, poți aplica straturi uniforme de lacuri sau vopsele, cu ajutorul pistolului de vopsit.

În concluzie, activitățile casnice, reparațiile auto la orice nivel și volumul de muncă la nivel profesional sau industrial sunt mult mai rapide atunci când folosești unelte acționate de compresorul de aer.

Domenii: Auto

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!