Vacanța în Mangalia: unde te cazezi și ce poți face aici

Publicat pe 5 Octombrie 2022
Mangalia este o destinație relaxantă și distractivă deopotrivă care încântă turiștii de pretutindeni, indiferent de vârstă, cerințe sau preferințe. Amplasată la 45 de kilometri de Constanța, orașul păstrează o atmosferă primitoare, pitorească și modernă, cu plaje irezistibile pentru cei mici și mari, dar și alte atracții pe cinste!

Următoarea destinație de vacanță este Mangalia? Vrei să prinzi ultimele raze de soare și vreme caldă din anul acesta sau te pregătești pentru prima vacanță din 2023? Indiferent de ocazie, iată unde te cazezi și ce nu trebuie să ratezi de vizitat în Mangalia!

Unde te cazezi în Mangalia?

Mangalia pune la dispoziția turiștilor numeroase unități de primire pentru toate bugetele și gusturile, de la căsuțe de vacanță, la pensiuni, vile private și hoteluri. O cazare potrivită pentru tine trebuie să îndeplinească mai multe criterii: confortul și serviciile oferite, distanța față de plajă sau de obiectivele turistice, ospitalitatea personalului, locurile de parcare, check-in-ul și check-out-ul etc.

Dacă îți dorești o cazare cu costuri atractive și cu facilități de lux, atunci hotelul Mera Brise din Mangalia ți le poate oferi pe amândouă prin camere moderne, priveliște incredibilă de la balcon, terasă cochetă, sală de conferințe și de evenimente sociale și chiar sală de fitness, pentru persoanele întotdeauna gata de o sesiune de sport!

Plaje și obiective turistice în Mangalia

Plajele din Mangalia

Mangalia oferă turiștilor o plajă extraordinară pentru grupurile de prieteni, cupluri, persoane solo, colegi de muncă sau facultate, dar și o zonă de plajă „Plaja Copiilor” destinată în special familiilor cu copii datorită intrării line în apă și a nisipului fin. Plaja are o lățime de aproximativ 250 de metri, fiind acoperită cu nisip și sapropel, adică nămol.

Plaja din Mangalia este excelentă pentru un sejur liniștit. Vei găsi de închiriat șezlonguri cu umbreluțe, dar există și zone special amenajate pentru cei care preferă să stea pe prosop. Mai mult, dacă ești gata de un plus de distracție în sejur, aici te vei putea bucura de diferite activități nautice, precum schi, plimbări cu scuterul, banane, tur cu yacht sau barcă.

Portul turistic

Mangalia este considerată un oraș-port datorită numeroaselor ambarcațiuni civile, comerciale și nu numai ce pot acosta. Mai exact, portul are o capacitate totală de 146 de locuri. De aici vei putea face plimbări cu barca sau chiar să mergi într-o croazieră irezistibilă către Istanbul, Varna, Odessa sau Yalta. Nu în ultimul rând, portul turistic Mangalia găzduiește Farul Genovez, o structură deosebită, pitorească ce nu trebuie să lipsească din albumul foto al acestei vacanțe!

Herghelia Mangalia

Un obiectiv turistic deosebit pe care-l poți vizita la Mangalia este herghelia ce se află la doar 500 de metri de malul vestic al Mării Negre. Este o atracție deosebită unde vei putea vedea diferite specii de cai, îi vei putea mângâia, călări sau chiar poți participa la cursuri de echitație.

Muzeele din Mangalia

  • Muzeul Marinei - este locul perfect pentru persoanele pasionate de navele, armele și diferitele tradiții și tehnici maritime. Există totodată și o expoziție de armament și tehnică militară pe mare. Muzeul a fost înființat în 2004.
  • Muzeul de Arheologie - un alt muzeu de neratat este cel ce-ți oferă o imagine autentică a vremii din urmă din zona Dobrogei, prin podoabe, sarcofage, coloane, sculpturi, diferite ruine, unelte casnice și agricole, dar și numeroase alte artefacte impresionante.

Geamia Esmahan Sultan

O atracție deosebită pe care o vei întâlni în Mangalia este lăcașul de cult musulman. Aici se află una dintre cele mai importante comunități musulmane din România, edificiul fiind înființat încă din 1575.

Mangalia, după cum ai observat, are foarte multe de oferit, așa că nu rata o vacanță deosebită chiar în sudul litoralului românesc, cu cazare pe gustul tău și obiective turistice speciale pentru fiecare zi din sejur! Pentru a ajunge la Mangalia poți merge cu trenul sau cu mașina, accesând șoseaua E87 (DN39).

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!