Vasile, Buciuman și Asociații, o societate de tip boutique ce promite o abordare diferită pe piața avocaturii de business

Publicat pe 22 Aprilie 2018
Irina Vasile și Mihai Buciuman, avocați cu vastă experiență în firme de avocatură de top, au înființat o nouă societate de avocați. Vasile, Buciuman și Asociații oferă o gamă variată de servicii legale pentru orice tip de business.

Atât Mihai Buciuman cât și Irina Vasile au peste 9 ani de experiență în coordonarea tranzacțiilor în cadrul unor firme de avocatură de prestigiu din București. Tranziția către o societate de avocați de tip boutique înseamnă că avocații își pot aloca mai eficient resursele pentru a înțelege business-urile clienților și pentru a sprijini dezvoltarea acestora, oferind contact direct clienților și servicii atent personalizate.

Irina Vasile și-a dezvoltat cariera în cadrul Popovici, Nițu, Stoica și Asociații și are experiență vastă în coordonarea proiectelor de fuziuni și achiziții, privind spețe complexe de proprietate intelectuală, precum și în proceduri de achiziție publică. Ea a acordat asistență juridică, inclusiv privind chestiuni pre-litigioase, coordonând sau participând în numeroase proiecte în domeniul IT, domeniul medical & farmaceutic, din industria lucrărilor de construcții, precum și din industria media. Are, de asemenea, experiență semnificativă în agribusiness, oferind consultanță legală investitorilor cu privire la achiziția / managementul / valorificarea portofoliilor de terenuri agricole.

Mihai Buciuman s-a desprins de Maravela si Asociații, având însă experiență și în cadrul altor firme de prim rang, precum Popovici, Nițu, Stoica și Asociații și NNDKP, unde a coordonat sau a fost implicat în unele din cele mai mari proiecte și tranzacții din România. Are cunoștințe temeinice de drept societar, drept imobiliar și fuziuni & achiziții. A coordonat tranzacții complexe implicând societăți de top din domeniul producției, telecomunicațiilor, domeniul farmaceutic, agricultură și comerț. Ca profesionist în domeniul dreptului imobiliar, a oferit consultanță pentru dezvoltarea mai multor proiecte imobiliare de birouri, logistică și industriale din București, și pentru dezvoltarea unui lanț de hypermarket-uri și centre comerciale. Practica lui se concentrează pe acordarea de consultanță în domeniul contractelor comerciale, regulamentelor de retail, comerț electronic și tehnologii emergente, și a dezvoltat grupul de practică în domeniul protecției datelor cu caracter personal al Maravela si Asociații.

Avocații spun că nu au în plan o creștere cu orice preț a portofoliului de clienți în primul an de la înființare. „Mai degrabă ne dorim o creștere organică a activității noastre, bazată pe dezvoltarea business-ului unor clienți cu potențial. Ne propunem să tratăm fiecare client care ne trece pragul ca pe un client foarte important, de aceea vom evita preluarea unui volum prea mare de solicitări.” a declarat Mihai Buciuman.

În schimb, fondatorii VBA își propun să-și consolideze echipa în perioada imediat următoare, atrăgând avocați smart și dedicați, care să poată face performanță într-un mediu de lucru centrat pe client. „De fapt, avocații sunt cea mai importantă resursă în business-ul legal, și deci obiectivul nostru este de a pune la dispoziția viitorilor colegi toate resursele pentru a performa. Mediul de lucru din cadrul biroului nostru este prietenos si flexibil și credem că putem atrage și păstra oameni talentați dacă le oferim un echilibru viață-muncă adecvat”, a spus Irina Vasile.

Echipa VBA încearcă, de asemenea, să eficientizeze asistența legală acordată clienților, prin mutarea business-ului în on-line. „Suntem în curs de implementare a unor platforme software care ne vor permite să răspundem cu promptitudine unor solicitări standard ale clienților. De exemplu, o solicitare simplă privind o înregistrare în Registrul Comerțului sau o înregistrare de marcă, fie ea la nivel European sau național, va putea fi tratată în maxim 24 de ore de la furnizarea de către client a documentelor solicitate, iar furnizarea documentelor se va putea face online, urmând niște pași simpli. Dorim să automatizăm și unele procese de business care presupun muncă rudimentară, ceea ce, în final, se va traduce printr-o reducere a costurilor clienților și a timpului de rezolvare a problemelor.” a declarat Mihai Buciuman.

Nu în ultimul rând, fondatorii VBA sunt conștienți că pentru fiecare client costul serviciilor juridice și calendarul lucrărilor sunt foarte importante, așadar focusul acestora este să acorde estimări de preț realiste per proiect și un feedback continuu asupra stadiului fiecărei lucrări.


Vasile, Buciuman si Asociatii

Societate fondată de avocați cu background în firme de avocatură de top, cu dorința de a aduce tradiția avocaturii de business mai aproape de epoca digitală.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!