Viata este agitata, iar industria finisajelor nu se lasa mai prejos: lac uscare rapida - beneficii si recomandari

Publicat pe 24 Mai 2019
In tot procesul de prelucrare a pieselor din lemn si in special a mobilierului, etapa finala o constituie lacuirea.

Fie ca utilizam un lac uscare rapida sau nu, lacuirea este imperios necesara pentru a oferi lemnului un aspect inedit si mai ales pentru a-l proteja in timp.

Lacuirea lemnului este un proces important in finisarea acestuia, oferindu-i protectia necesara pentru a rezista in fata imbatranirii si chiar a conditiilor meteo, daca acesta este amplasat afara.

Beneficiile lacuirii

In cazul mobilierului, lacuirea este cu adevarat importanta, fiindca lemnul este un material organic care altfel nu ar rezista la nesfarsit, sau cel putin nu in starea sa initiala. Pe langa aspectul curat si uneori elegant pe care lacul il ofera, acesta protejeaza din mai multe puncte de vedere lemnul si ii pune in evidenta textura naturala.

Lacuirea este ultimul pas in procesul de fabricare si finisare a pieselor din lemn si sustine caracteristicile naturale ale lemnului, atat din punct de vedere functional, cat si din punct de vedere estetic.

Din punct de vedere functional, lacul protejeaza in fata decolorarii si uscarii excesive, insa cel mai puternic avantaj este ca previne patrunderea umezelii. Apa poate degrada foarte rapid o piesa din lemn, de la simpla schimbare a aspectului sau, pana la mucegairea si putrezirea sa. Un lac uscare rapida ofera un strat de protectie care va impiedica patrunderea umezelii pentru foarte multa vreme.

Fie ca folosim sau nu bait pentru a schimba aspectul lemnului, lacul este obligatoriu. Lemnul devine perfect protejat, iar o suprafata slefuita corespunzator si lacuita este mult mai usor de curatat decat o piesa din lemn brut.

Cu un lac cu uscare rapida de calitate inalta, orice bucata de lemn poate dobandi in cateva ore aspectul unei piese de lux!

Lac cu uscare rapida?

Un lac uscare rapida este avantajos pentru cei constransi de timp sau care vor sa isi desfasoare mai eficient activitatile. Unele lacuri se pot usca complet chiar si in 2 ore, fiind apoi posibil sa aplicam deja al doilea strat.

O recomandare de brand cu lacuri cu uscare rapida este Zobel. Aceste lacuri au un timp relativ scurt de uscare, au o buna rezistenta la efectele produse de razele solare si pun in evidenta culoarea naturala a lemnului pentru foarte mult timp.

Cum se aplica un lac uscare rapida?

Inainte de aplicare este evident ca lemnul trebuie slefuit corespunzator. Acest procedeu va elimina toate eventualele aschii sau denivelari de la nivelul suprafetei si va pregati terenul pentru o intindere perfecta a lacului. Daca vom folosi sau nu un bait inaintea lacului tine strict de preferintele personale si de stilul pe care vrem sa il aducem incaperii.

Lemnul trebuie lacuit de un profesionist, sau cel putin de cineva care a mai facut asta in trecut, pentru a asigura o aplicare eficienta si rapida. Ulterior vom astepta ca lacul sa se usuce, iar apoi putem trece la urmatorul strat.

Klebrom vine cu o oferta foarte avantajoasa

Klebrom comercializeaza lacurile brandului Zobel, printre care se remarca lacurile Zobel Zowo-tec 106 si Zobel Zowo-tec 200. Ambele au o uscare rapida si pot fi folosite atunci cand suntem constransi de timp.

Pentru orice intrebare aveti inaintea achizitionarii, specialistii va stau la dispozitie aici  la sectiunea contact. Comenzile se pot face usor si rapid, completand formularul de pe pagina Comanda.

 


AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →