vivo prezintă tehnologia 5G mmWave folosită pentru redarea video 8K UHD în cadrul MWC Shanghai 2021

Publicat pe 3 Martie 2021
Expoziția 8K UHD întărește poziția de lider a companiei vivo în domeniul 5G mmWave.

LONDRA, 3 martie 2021 – Fiind unul dintre principalii producători de smartphone-uri din lume, vivo se mândrește cu departamentul său R&D care a permis companiei să producă multiple premiere în industria smartphone-urilor. Cu o bază diversă de cercetători, rețeaua R&D a companiei are sedii în 9 orașe din lume – Shenzhen, Dongguan, Nanjing, Beijing, Hangzhou, Shanghai, Taipei, Tokyo și San Diego – care se ocupă de comunicațiile 5G, inteligența artificială, design-ul industrial, tehnologia de imagistică și multe alte zone de graniță din domeniile produselor și serviciilor de larg consum.

În ultimii ani, vivo a investit masiv în tehnologia 5G mmWave, cu rezultate excelente. Astfel, compania a putut susține o demonstrație live de streaming video 8K ultra-high-definition (UHD) prin 5G în cadrul Mobile World Congress (MWC) Shanghai 2021, subliniind puterea vivo în cercetarea și dezvoltarea tehnologiei undelor milimetrice (mmWave) 5G.

vivo a demonstrat streaming-ul video 8K UHD prin tehnologia 5G mmWave

În cadrul congresului, vivo a folosit o stație de bază 5G mmWave locală pentru a transmite imagini video 8K UHD de la un server la un smartphone vivo, care apoi a proiectat prin wireless videoclipul UHD pe un televizor 8K. Smartphone-ul vivo folosit la expoziție suportă multiple benzi de frecvență 5G Sub-6GHz și mmWave (n257/258/260/261), folosind conectivitatea duală NSA (EN-DC). Demonstrația evidențiază potențialul comercializării tehnologiei 5G mmWave.

Expoziția MWC Shanghai 2021 a inclus o Zonă 5G mmWave – găzduită de organizatorul GSMA și 39 de parteneri, inclusiv vivo, China Unicom și Qualcomm – pentru a expune și testa necesitățile potențialelor scenarii de aplicații ale 5G mmWave, mai ales în cadrul evenimentelor sportive de iarnă. Zona a demonstrat potențialul 5G mmWave de a crea o Olimpiadă de Iarnă hi-tech și inteligentă, precum și posibilitățile nelimitate oferite de standardizare și de ecosistemul industriei tehnologiei mmWave.

vivo și-a expus prototipul său mmWave în cadrul MWC Shanghai 2021

În prezent, serviciul 5G global se bazează în principal pe spectrele sub-6GHz și mmWave. Undele milimetrice sunt unde electromagnetice cu o lungime de undă între 1-10 mm și o bandă de frecvență între 30-300 GHz. Prin comparație cu benzile de frecvență sub-6GHz, tehnologia mmWave prezintă avantaje unice, precum lățimea mai mare de bandă, delay-ul mai mic al interfeței aeriene și o configurație mai flexibilă a acesteia. Astfel poate să răspundă eficient cerințelor comunicării wireless din punct de vedere al capacității sistemului, ratelor de transmisie și aplicațiilor diferențiate. Rețeaua-hibrid între frecvențe joase și înalte va deveni arhitectura de bază a sistemului de comunicații mobile 5G.

Investiția masivă pe care a făcut-o vivo în R&D dă roade: în 2016, echipa vivo 5G a început cercetările prelimiare în domeniul tehnologiilor-cheie mmWave și a participat activ la standardizarea 3GPP R15/R16 mmWave, având contribuții importante la standardele 5G mmWave. În septembrie anul trecut, în cadrul unui test pe teren organizat de IMT2020 (5G) Promotion Group în districtul Huairou din Beijing, rata vârfurilor de downlink 4CC al smartphone-urilor vivo cu 5G mmWave a ajuns la 2,06 gigabți pe secundă (Gbps) pe o distanță de până la 1,3 km (limitată în teren de condiția LOS). În noiembrie anul trecut, în cadrul Convenției Mondiale 5G 2020, vivo a demonstrat cum smartphone-urile 5G mmWave se pot conecta la un emulator de rețea wireless, stârnind interesul multor cunoscători din industria de profil.

Având un potențial uriaș și aplicații vaste, vivo se angajează să dezvolte mai departe tehnologia și aplicațiile 5G mmWave, continuând să colaboreze cu partenerii din industrie pentru a atinge un potențial și mai mare al tehnologiei 5G.

Despre vivo

vivo este o companie globală de tehnologie de vârf, axată pe dispozitive și servicii inteligente. vivo se angajează să conecteze utilizatorii din întreaga lume, cu ajutorul smartphone-urilor și accesoriilor inovatoare și captivante, precum și prin servicii care integrează tehnologia și gândirea în moduri unice și creative. Urmând valorile de bază ale companiei, ce includ inovația, orientarea către client și Benfen*, vivo a implementat o strategie de dezvoltare durabilă, cu viziunea de a deveni o întreprindere lider, de lungă durată și de talie mondială.

Cu sediul central în China, susținut de o rețea de 9 centre de cercetare și dezvoltare în Shenzhen, Dongguan, Nanjing, Beijing, Shanghai, Taipei, Tokyo și San Diego, vivo se concentrează pe dezvoltarea tehnologiilor de ultimă generație pentru consumatori, inclusiv 5G, inteligență artificială, design industrial, fotografie și alte tehnologii în curs de dezvoltare. Vivo a creat, de asemenea, 5 hub-uri de producție în China, Asia de Sud și de Sud-Est, producând peste 200 de milioane de smartphone-uri în fiecare an. Începând cu 2019, vivo și-a extins rețeaua de vânzări în mai mult de 30 de țări și regiuni, fiind iubit de peste 370 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

*„Benfen” este un termen în limba chineză, care descrie atitudinea de a face lucrurile corecte, într-un mod corect – aceasta este descrierea ideală a misiunii vivo, de a construi tehnologie pentru binele tuturor.

Pentru mai multe informații media și imagini / videoclipuri, vă rugăm să vizitați:

https://www.vivo.com/en/about-vivo/news

Sau, dacă doriți să aflați mai multe despre vivo și produsele noastre inovatoare, vă rugăm să vizitați: http://www.vivo.com/

Domenii: IT

The Good Company International

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!